Najdi forum

Naslovnica Forum Koronavirus A so res trgovine prazne?

A so res trgovine prazne?

Delam v zdravstvu in niti pomotoma nisem imela časa po hrano. Je res vse izropano? Groza me je, otroci bodo pa doma …

Ni.

Lokalne trgovine so kar izropane, moko dobiš, kvasa ne, konzerv komaj kaj, fižola in paradižnika v konzervah ni, wc papir kritično nizka zaloga, testenine kriza, riž se še dobi, svežih stvari je pa dovolj.
V tržnih centrih, v ogromnih marketh, je pa vsega dovolj in kar malo ljudi.

Lokalne trgovine so kar izropane, moko dobiš, kvasa ne, konzerv komaj kaj, fižola in paradižnika v konzervah ni, wc papir kritično nizka zaloga, testenine kriza, riž se še dobi, svežih stvari je pa dovolj.
V tržnih centrih, v ogromnih marketh, je pa vsega dovolj in kar malo ljudi.
[/quote]

Tudi 3,5{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} mleka brez laktoze danes ni bilo v Sparu v Šiški ob obvoznici. Samo 1,5{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}.

Glede na to, da imamo skoraj največ trgovin na prebivalca na svetu, ni bojazni, da bi ostali brez hrane. Tisti, ki so si sedaj delali zaloge, pač ne bodo v naslednjih dnevih hodili po nakupih. Hrane je dovolj.

da trgovine ne bodo prazne.bodo.ko ne bo kupcev….in prodajalcev

Napisi listek, kaj potrebuješ in prosi sosede ali sorodnike, ki so blizu. Pa daj ca 5 eur za storitev. Ne izgubljaj časa s šopingom, ker imaš zahteven poklic.
V teh časih nam ne sme biti nerodno vprašati in tvegati zavrnitev.
Ker sva z možem (oba okrog 60) malo prej ugotavljala, da se bodo v tej situaciji eni prekurili, drugi bodo pa na izi doma. Moje mnenje je, da naj se vsi vključijo v delo po principu solidarnosti.

Ni.

Ne skrbi, vsega je dovolj. Spotoma polnijo police. Kaj manjka, ampak je kmu spet zafilano

Pozna se manko pri zelenjavi in mesu ter robcih/rolah


V manjših trgovinah do večera zmanjka par stvari (sveža zelenjava), zjutraj je že spet vse polno.

in vam lahko iz prve roke natipkam, da hrana BO oz. je je dovolj. Za vse nas je bo dovolj.

Danes npr. je bilo noro.
Česa takega nisem videla niti za velikonočne praznike, pred prvim majem in za božično-novoletni čas.
Posameznik (torej en sam) je kupil za več kot 300 eur, ampak govora je samo o hrani. Brez dragega alkohola, brez detergentov (kot je npr. velik Persil ca. 16 eur … itd.) – torej izključno hrana. Danes jih je bilo takih posameznikov ca. 15. S tem, da so bili štirje absolutni zmagovalci: eden je imel račun 750 eur, ostali trije pa vsak po ca. 600 eur. Police so bile v najbolj kritičnem času današnjega nakupovanja sicer že na pol prazne, do konca mojega delovnika pa je bila trgovina polna, kot je vedno. Zaradi primanjkljaja delavcev smo “potegnili” pomoč iz bližnjih manjših enot in so samo filali police … Res smo pridni. Kot so seveda pridni vsi zdr. delavci, ki so zdaj preobremenjeni, se zavedam.

Tako da: hrane je dovolj. Ničesar vam ne bo primanjkovalo. Tudi ob morebitnem.skrajšanem delovniku trgovin, bo vse potekalo brez težav.

Glavo gor, pozitivno gledat za naprej, vse bo ok. Samo razkužujte si roke in pazite nase. Tudi koronavirus bo šel mimo tako, kot je prišel.

Me pa neki res zanima, zgolj tako: iz radovednosti. Namen imajo zapreti vse “nepotrebne” trgovine oz. “obrate”, kot so športne trgovine, bare/lokale/restavracije, fitnese, knjižnice, trgovine z belo tehniko … No in ravno za to me zanima: kaj pa, če ti v času karantene crkne hladilnik? Ali pa neha delat štedilnik/pečica, ko potrebuješ novega/novo, torej da popravilo ni mogoče? Hrano seveda rabiš in jo moraš nekam dat, nimaš pa hladilnika … ali bi jo pa spekel, pa nimaš štedilnika?

Ker v načrtu je zapiranje velikih nakupovalnih centrov, kjer je mogoč nakup bele tehnike, odprte bodo samo manjše z najpomembnejšimi osnovnimi stvarmi.
Zgolj tako vprašam, če se komu sanja.

Saj spletne trgovine bodo menda delovale? Ne vidim glih razloga da ne bi.

Ljudje se bolj bojijo lakote kot smrti.
Se sprašujem, od kod to izhaja in izvira.
Zelo dober razmislek za antropologe.

Saj spletne trgovine bodo menda delovale? Ne vidim glih razloga da ne bi.
[/quote]

NAJ BI, ampak bo sistem zagotovo preobremenjen. Upam, da vse skupaj ne odpove.

Verjamem, da bo hrane dovolj. Jaz osebno nisem pohitela z nakupi zato, ker bi mislila, da hrane ne bo dovolj. Raje sedaj kupim večjo količino kot da hodim po trgovinah potem, ko bo virus že tako razširjen (3. faza), da ga boš lahko staknil povsod. Nekateri prodajalci že nosijo maske in rokavice. Upam, da jih bodo kmalu začeli nositi vsi. Vse spoštovanje tudi vam, kot zdravstvenemu osebju.

Bolha.com in internetne trgovine z dostavo.

Tako kot pametni kupujemo veliko ceneje že 20 let.

Bolha.com in internetne trgovine z dostavo.

Tako kot pametni kupujemo veliko ceneje že 20 let.
[/quote]
Hrano je mogoče preko spleta kupovati samo v Ljubljani.
Tudi ostali bi radi,pa nam to ni omogočeno, torej, kaj, smo neumni?


Hrano je mogoče preko spleta kupovati samo v Ljubljani.
Tudi ostali bi radi,pa nam to ni omogočeno, torej, kaj, smo neumni?
[/quote]

Ste preverili za vaš kraj? Sem okolica lj pa mi dostavljajo.

Trgovine bodo prazne samo zaradi paničnih d*e*b*i*l*o*v.

za jest bom dovolj, se pa ne bo mogel kakšen preseravati s “superživili” s Himalaje, pa Indije koromandije, pa Peruja itd. Mater obleganje Sarajeva je trajalo 1992 – 1995 in so nekako ljudje živeli, brez hrane, vode, ogrevanja, elektrike, pa še streljali so na jih. In to 25 let nazaj. Zdaj bodo pa zaradi koronavirusa mrtvi ležali na ulicah in sploh se bodo pojavila apiokaliptične razsežnosti, ali kaj?? Nehanje delat paniko, prilagodite se razmeram, upoštevajte nasvete in uporabljajte zdravo pamet. Pa čim manj viset na senzacionalističnih forumih. Skupaj bomo zmogli.

točno tako

Pri nas vse polno po trgovinah robe. Nič ne manjka. Tudi mala vaška trgovina je polna. Radenci.

hecno je res, jaz sem že en 3x naredila “velik” nakup, nazadnje včeraj..ker pač vsi paničarijo in gužva je v trgovinah in potem misliš, da moraš tudi ti, ker če ne bo konec sveta..In tako imam kar nekaj zaloge, ne vem, kdaj bomo to pojedli, gledam, do kdaj in če ima še vse rok trajanja, recimo razni siri, kisle smetane, namazi..sploh ne vem, kaj sem že kupila in potem vidim, da imam recimo v hladilniku že 4 zavitke listnage testa, 3 pakunge istega namaza, ki mu bo rok potekel čez 1 teden itd..Res se MORAMO ustavit, jaz grem naslednje 14 dni v trgovino samo še po kruh in mleko.

Ni res. Bila včeraj in normalno nakupila.
Zmanjkuje poceni belih makaronov in poceni riza pa mogoče poceni bele moke :))
Tega pa itak ne jemo. Za kupit imaš vsega.

Včeraj ob 15.30 Mercator (manjši v mestu), čisto vse police polne. Se mi zdi, da je ta norija bolj v Hoferju in Lidlu.

New Report

Close