Najdi forum

Splash Forum Koronavirus A so res trgovine prazne?

A so res trgovine prazne?

tipični panik si

Včeraj je ena kupila celo škatlo kvasa (ne vem koliko malih kock je notri) in pri tem komentirala, da nima pojma kako se peče kruh??????
Jaz porabim za 2 kg moke eno kocko kvasa – za našo družino (6) je to kruha za najmanj en teden- ga dam v skrinjo – to delam že ves čas. Kvas ima omejen rok uporabe. Po moji oceni boste veliko hrane vrgli stran. Nehajte paničarit, če ne drugega po nepotrebnem zapravlate denar.

Trgovine so že na udaru. Pri nas v lokalni trgovini, v 10 letih nikoli taka gužva. Ne dobiš parkinga, moraš počakat, da kdo gre, da lahko parkiraš. Mesar že pred 10. uro danes zjutraj ni imel tričetrt robe (prazna stalaža). Čaka novo robo. Dobava komaj dohaja kupce. Pa še to očitno ne. Kupujejo tudi po 10kg mesa. Včeraj prodajalka napisala kupujejo tudi za 300, 600, 700 € in več hrane. Pa je šele začetek.

tipični panik si

Včeraj je ena kupila celo škatlo kvasa (ne vem koliko malih kock je notri) in pri tem komentirala, da nima pojma kako se peče kruh??????
Jaz porabim za 2 kg moke eno kocko kvasa – za našo družino (6) je to kruha za najmanj en teden- ga dam v skrinjo – to delam že ves čas. Kvas ima omejen rok uporabe. Po moji oceni boste veliko hrane vrgli stran. Nehajte paničarit, če ne drugega po nepotrebnem zapravlate denar.
[/quote]
jaz testa praviloma ne kupujem, testo za npr. kruh ali pizo naredim sama. Ampak po navadi pečem kruh s suhim kvasom, tega so razgrabili takoj, ga ni za dobit. Svež kvas ima rok uporabe cca.1 mesec. Te količine moke in kvas pri nas zadostujejo tudi za 1 teden pa smo 4. Imamo radi sveže pečenega pa ga pojemo več.
Imam pa veliko željo se naučit pečt kruh z drožmi. Mogoče bo zdaj čas da se naučim.

Pa še eno vprašanje: ali je kdo kvas že dajal v skrinjo?

Tu je zmeraj,, predvsem Lidl, ko so plače, socialne. Nabito.

Nori ljudje, kar izropali trgovino.
Sploh ne pomislijo da smo nekateri bolniki in da ne moremo vsega jesti.

Dobila sem par banan, 1 proseno kaso, en divji losos, 1 chia semena, bio jajca…
In to vse zadnji kosi.

Eni kar trpajo v vozicke in sploh ne gledajo kaj vzamejo.

Se wc papirja ni bilo. Da o moki in rizu sploh ne govorim.

Mojih bio rozin in lesnikov sploh ni… 🙁

Jaz gledam to norenje malo drugače. Kdor dela zaloge v tem tednu, ima namen, da bo v naslednjih dnevih doma. Marsikateri upokojenec razmišlja na tak način.

New Report

Close