Najdi forum

A ste

A ste za to, da vse cigote južno od Save (menda je to meja za Balkan; je to res?) preselijo v Murgle h Kučanu in drnovšku. Hanžek jim naj pa streže odspred in odzad.

Po TV smo videli te ciganke, kako pestujejo novorojenčke. Seveda, za vsakega dobijo od nas za 26.000 SIT otroški dodatek.

Kaj pa smo mi?

Nisem za to varianto. Tam je namreč že nekako začetek barja, ki je zaščiteno vodovarstveno območje vsi pa vemo, da je njim to deveta skrb. Predlagal bi selitev vseh navedenih kar v Bruselj, bomo prišparali za pošto, ki jo Hanžek pošilja gor in še možakarjem iz Bruslja pot v našo deželico.

Mogoče bi jim pa Drnovšek odstopil del parcele na Zaplani, zdaj ko je tako človekoljuben postal. Je za vprašat.

Kočevski medved, mogoče bi pa tebe za začetek preselili v Postojno …

Kadarkoli so se moji sorodniki pomikali proti Postojni, so jih na AC zgazili avtomobili. Prehodna pot?

Kaj pa je pravzaprav narobe s Postojno? Ma preselite me kamorkoli hočete ampak ob tem pričakujem da mi podarite parcelo, hiško (vodo, elektriko, itd. itd. itd……) mesečno pomoč, rompompom v časopisih, obisk kakega državnika vsaj enkrat tedensko… aja pa še avto sem pozabil in Magno kartico za bencin in seveda… da ne pozabim… VSE ostalo tudi ZASTONJ…

kandidat za Postojno napisal:

> Kaj pa je pravzaprav narobe s Postojno? Ma preselite me
> kamorkoli hočete ampak ob tem pričakujem da mi podarite
> parcelo, hiško (vodo, elektriko, itd. itd. itd……) mesečno
> pomoč, rompompom v časopisih, obisk kakega državnika vsaj
> enkrat tedensko… aja pa še avto sem pozabil in Magno kartico
> za bencin in seveda… da ne pozabim… VSE ostalo tudi
> ZASTONJ…

Kot jaz vem, jim v Postojni niso ničesar podarili, pač pa so jih naselili v begunski center. Greš?

V Postojni so jim podarili prav vse. Vodo in to toplo, itak ne vedo kaj bi z njo, elektriko, ogrevanje, TV, vse stroške jim plačamo. Ali veste koliko generacij vojakov je v bivši jla moralo tam preživeti celo leto, brez ogrevanja, tople vode itd. Kdor je iz Postojne, Vipave ali Ajdovščine itak ve, kakšne so zime in zimski meseci.

Vsi Slovenci smo za to, da država tako poskrbi za nas. Vse naj nam da zastonj. Hiše, stanovanja, stroške. Policija naj nas ne preganja zaradi kraj, neregistriranih avtomobilov, orožja, streljanja, ustrahovanja izsiljevanja,…..
Cigani nič ne delajo, nočejo delati, nočejo se socializirati, nočejo se kultivirati, vedo pa za svoje pravice, za dolžnost, kot jih imamo mi pa jim ni mar. A je to pravično. A je to pravna država. Naj g. Hanžek še tokrat napiše, kakšna krivica se dela dvema milionoma Slovencev, pa naj spet pride kakšen birokrat iz Bruslja pogledat, če res ne plačujemo davkov in ne delamo po zakonih.

mega ne napisal:

> V Postojni so jim podarili prav vse. Vodo in to toplo, itak ne
> vedo kaj bi z njo, elektriko, ogrevanje, TV, vse stroške jim
> plačamo. Ali veste koliko generacij vojakov je v bivši jla
> moralo tam preživeti celo leto, brez ogrevanja, tople vode itd.
> Kdor je iz Postojne, Vipave ali Ajdovščine itak ve, kakšne so
> zime in zimski meseci.

Imaš vse možnosti, da enako poskrbijo tudi zate. Če te ujamejo npr. pri kraji, boš šel v zapor, imel zastonj bivanje, hrano in pijačo in podobno (morda boljše) udobje kot v razpadojčem postonjskem begunskem centru. Pa tudi domov se ne boš mogel vrniti, tako kot se tudi oni ne morejo …

Hja smo verjetno kar v enakem ali podobnem položaju, samo ne vem zakaj se obračajo policisti stran, ko vidijo neregistriran ciganski avto, ki ga vozi cigo brez vozniškega. Mene pa za gume z napačnim profilom od jutri naprej, – čop ob 30 jurjev. A so to dvojna merila ali kaj. No K_ris, še na to prosim odgovor. Glede Postojne, pa je že zgoraj omenjeno. V teh kasarnah je preživelo ogromno vojakov, tudi slovenskih, celo leto.!!!!

****Hja smo verjetno kar v enakem ali podobnem položaju, samo ne vem zakaj se obračajo policisti stran, ko vidijo neregistriran ciganski avto, ki ga vozi cigo brez vozniškega. Mene pa za gume z napačnim profilom od jutri naprej, – čop ob 30 jurjev.****

Zakoni bi morali veljati za vse. Tudi kar se tiče črnih gradenj in podobnega. Naloga policije in inspekcij je, da vsakršne nepravilnosti kaznujejo ne glede na to ali gre za Roma ali Slovenca. Če policija Romov ne kaznuje, je za to kriva policija in ne Romi. Kaj misliš?

***Glede Postojne, pa je že zgoraj omenjeno. V teh kasarnah je preživelo ogromno vojakov, tudi slovenskih, celo leto.!!!!***

Letos? Lani? Ali morda pred 20 leti?

Mensezdi, da se je to že zgodilo…

Točno pa mi povejte po kakšni logiki jim vse to pripada.Gradili smo hiše,velikokrat kot se temu reče odtrgali od ust,sedaj pa nam bodo te nepremičnine še enkrat obdavčili.Po kakšni logiki spet???

K_ris napisal:

> kandidat za Postojno napisal:
>
> > Kaj pa je pravzaprav narobe s Postojno? Ma preselite me
> > kamorkoli hočete ampak ob tem pričakujem da mi podarite
> > parcelo, hiško (vodo, elektriko, itd. itd. itd……) mesečno
> > pomoč, rompompom v časopisih, obisk kakega državnika vsaj
> > enkrat tedensko… aja pa še avto sem pozabil in Magno
> kartico
> > za bencin in seveda… da ne pozabim… VSE ostalo tudi
> > ZASTONJ…
>
>
> Kot jaz vem, jim v Postojni niso ničesar podarili, pač pa so
> jih naselili v begunski center. Greš?

JA!!! Ker potem bom seveda iz Postojne v nekaj dneh “premeščen” na kakšen “miren kraj, ob gozdu, nedaleč stran od mesta, kjer mi bodo uredili VSE (beri zgoraj)… in še plačati mi ne bo treba. Davki? Kaj je že to?”

Pa še misice se bodo ukvarjale z mano, jupiiiii…

Mislim, da se bo zadeva zavlekla krepko preko “nekaj dni”.

Pa tudi z mirnim krajem očitno ne bo nič, saj je ksenofobih Slovencev veliko več kot Romov …

K_ris napisal:

> Mislim, da se bo zadeva zavlekla krepko preko “nekaj dni”.
>
> Pa tudi z mirnim krajem očitno ne bo nič, saj je ksenofobih
> Slovencev veliko več kot Romov …

Iskreno povedano, aneda K_ris, oba midva živiva v takem kraju, kjer v rangu 10 km ni nobenega Roma… No, vsaj jaz. In iskreno povedano, iskreno in brez zadržkov, ni mi žal. In zopet odkrito povedano, najbrž ne bi bil srečen, če bi se na sosednjem (državnem) travniku nahajalo romsko naselje.

A je dovolj iskreno? Lahko me kamenjate… ampak samo tisti, ki se nikoli (ampak res NIKOLI) niste zgrozili ob misli, da bi na sosednjem vrtu “taborili” Romi.

kandidat za Postojno napisal:

> K_ris napisal:
>
> >
, da bi na sosednjem vrtu “taborili” Romi.

Ne nas strašit.Lepo prosim.

K_ris:
Nisi ksenofob, ne poznaš nobenega strahu, si pa res ta pravi kerlc. Besedo ksenofob pogosto uporabljaš in z njo etiketiraš vse, ki so drugačnega mnenja. Uporaba besede ksenofobija je zelo uporabna za take, ki ne znajo stvari zagovarjati drugače.

Da ne bo šla vsa stvar mimo tebe sedaj, ko je vroča ti svetujem, da pohitiš tja dol in poveš tem nesramnim Dolencem kar jim gre. Ti, ti, ti … Kaj se pa to pravi, da je tem staroselcem padlo na pamet in nočejo piti onesnažene vode, pa da ne dovolijo take packarije okoli svoje vasi, pa da ne dovolijo, da se jim krade, pa da lahko komirajo kar tako … Kaj res ne vejo, da to Cigani morajo delati, če ne niso pravi Cigani. Pa, daj pojdi tja dol in reši situacijo. Pojasni jim stvar pa jim povej svoje!

en mal mem napisal:

> K_ris:
> Nisi ksenofob, ne poznaš nobenega strahu, si pa res ta pravi
> kerlc. Besedo ksenofob POGOSTO uporabljaš in z njo etiketiraš
> vse, ki so drugačnega mnenja.

Sem se že ustrašil, da se ponavljam, pa je iskalnik pokazal, da sem danes v tej temi prvič in edinkrat do sedaj uporabil to besedo. Če ne verjameš, preveri.

Ti že veš, besedo pogosto brišem iz sporočila ostalo ostane isto.

Ampak odkod sploh Cigani v Sloveniji?

A nas ni Hitler že očistil Židov in Ciganov leta 1941/42

Pred leti caa5-8 let nazaj ,so se v Slobodni Dalmaciji novinarji norčevali iz slovencev.Slovenci vzeli vse hrvaške cigane in jim dali državljanstvo.No mogoče ja to pisalo v Večernem listu.Dolgo j že to.Torej od kje so prišli cigani.

Ja, tudi meni je znano, da so baje navalili pred leti iz bivših republik v Slovenijo. To bi vedeli pojasniti tisti, ki so takrat kar “šenkavali” državljanstvo. Več sem plačal za cepljenje psa proti steklini, kot pa je stala pridobitev slovenskega državljanstva. Zdaj jih naj sprejemejo k sebi domov, ker so jih imeli tako radi. Me prav zanima, če Cigani cepijo in plačajo cepivo za svoje kužke. Kaj delajo inšpektorji?

Po drugi strani pa, če bi se zahtevalo plačevanje obveznosti do države od Ciganov s strani sedanje garniture vlade, in ob ne plačilu bi sledile sankcije, pa bi se spet taisti, ki se zbirajo na trgu pred parlamentom tudi zbirali in tulili proti vladi. Kar koli je ali bi bilo, samo da se tolče po vladi.

Glavna, prva in najpomembnejša tema za Slovenijo pri poročilih na TV, v Delu na prvih straneh (da ne bo kdo rekel, da sta v vladnih rokah) je tema o CIGANIH! Ni pomembneje za Slovenijo kje in kaj se dogovarja Janša in gospodarstveniki v tujihi. Ni pomembno to za Slovenijo in ni vredno to prve strani v časopisih! PODN!

Dokler bomo Slovenci to dovoljevali in nam bodo take novice važnejše kot poti in poslovna sklepanja vlade, potem bomo kmalu začeli tudi sami živeti kot Cigani. Ena družina Ciganov je pomembnejša in najpomembnejša od vseh nas. A se nam že čisto kisa v glavi? Pa vendar moramo v prvi vrsti poskrbeti zase, za svojo državo. Le tako bomo poskrbeli lahko tudi za boljše pogoje Ciganom. Saj menda veste, da mora oče najprej poskrbeti za svojo varnost, da lahko pomaga nemočnemu otroku. To je predpogoj.

Tisti, ki se zbirajo lahko hitro rešijo to situacijo. Poskrbijo naj za njih, jim dajo postelje, kopalnice, hrano, šolanje ….

Ali kdo ve, ali se je mogoče tudi za narodnot tako svobodno odločati kot za vero? Glede na to, kolikerih ugodnosti in pravic so deležni, Cigani hkrati pa nimajo nobenih obveznosti, resno premišljam, da bi jo spremenila.

Niso vseh povozili avtomobili. Tiste, ki so se preveč približali naselju, so kar odstrelili.

New Report

Close