A ste
Romi sploh niso pomembni ampak so samo poligon na katerem se odvija boj za prevzem oblasti s strani levice.Sedaj jim obljubljajo boga in pol le da bi jih volili nato bodo pozabili na vse. Dost časa so bili na oblasti, da bi lahko stvari uredili v obojestransko korist, pa niso naredili nič.Sicer pa Strojanov nočejo niti drugi romi med seboj. Ali so se včerajšni protestniki v LJ.sploh vprašali zakaj ne.
Te ciganske družine nočejo niti sami Cigani med seboj.
Včerajšnji protestniki iščejo dlako v jajcu, kot vedno, časopisi in TV zagrabi in vso stvar napihne. Slovenci pa tako branje in oddaje najraje gledajo namesto, da bi se vprašali ali so res Cigani najvažnejša stvar v Sloveniji. Vsekakor se mora ta zadeva urediti in se tudi bo. Žalostno in zaradi tega se zahtevajo odstopi ljudi, ki veliko delajo, namesto, da bi ti protestniki zahtevali, da se jim priskrbi delo in si naj s svojimi rokami ali pa izobrazbo zaslužijo kruh. Poležavati, kaditi, piti kavico, namesto, da bi vsaj pospravili okoli sebe in kritizirati bi moral biti zadosten dokaz kakšni so ti ljudje.
Ali kdo ve koliko dobi ciganska družina od države otroških doklad, če ima na primer šest ali osem otrok? Ali taka družina plačuje elektriko, vodo, davke v kolikor je lastnik nepremičnine?. Hvala.
Ganljivo je, ko slika pokaže deset romskih otrok, ampak osem šoloobveznih otrok iz družine Strojan v šolo dejansko ni hodilo (tudi spričo nelagodja in nerazumevanja omenjenih problemov), na mesec pa po podatkih socialne službe družina Strojan prejema od tristo do štiristo tisoč tolarjev otroških doklad in socialne pomoči …
Skin im Mujo!
Hvala za podatke. To kar sem prebral je grozljivo.
In za taka ravnanja dobivajo še otroške doklade, socialno podporo, pa TV imajo na svoji strani in vse časopise po vrsti. O, kam smo prišli. Vse lenuhe se podpira. Minister Drobnič pa kar hoče urediti, se mu upirajo. Če ne sindikati pa opozicija.
Te Cigane bi naselil v eminentne četrti mesta Ljubljane in ne med nas navadne državljane. Tja na Murgle ali pa že obstaja še kaj bolj imenitnega. Saj pravijo, da se jim dela krivica in se zanje vlečejo. Barabe k barabam. Tam se jim ne bo potrebno prilagajati.
Glede na to, da nožev nihče več ne brusi, ampak več ali manj zdaj ljudje zbirajo intersparove smrekice za nove, če si jih niso že prej kupili, da dežnikov nihče več ne popravlja, da konjev, ki bi jih bilo treba podkovati ni, jim najbrž ostane še fehtanje, šloganje, črna magija, kraje in izsiljevanja, lahko sem pozabila omeniti še kakšno drugo kaznivo dejanje (v medijih sem zasledila še nelegalno trgovinsko dejavnost preprodajanja drog in orožja). Sem odgovorila, čeprav vem, da je bilo vprašanje zgolj retorično. Predvsem zato, da si ne bi kdo zares mislil, da se Cigani samo delajo revne kot cerkevene miši, v resnici pa…buhved kaj.
S tem mislim, da je treba tistih ne vem kolk taužent sit, preden se onesvestiš od vseh nul, deliti s 26, kolikor sem po radiu ujela da jih je, ali če odštejemo tistih 8 z malo manj, ali če prištejemo še tiste, ki jih po radiu niso upoštevali z malo več, da bi ugotovili prejemke na družinskega člana in potem lahko presojali o njihovem bogastvu.
Če rečeš, da znašajo njihovi mesečni prejemki 400 tisoč, ali pa da znašajo njihovi mesečni prejemki 15 tisoč na družinskega člana, se v nobenem primeru nič ne zlažeš, učinek na javnost pa vendarle ni enak.
Ne vem, kakšen je učinek na javnost… Jest tud obvladam enostavne računske operacije in sem zato komentiral, da to tud za cigarete ni dost.
Mene predvsem zanima, kje pol dobijo denar za ostale stvari.
Recimo za avtomobile, pa bencin, pa za položnce plačat, mobitele… Hm, pa za odvetnico, sevede… Baje da je tale, ki jih zastopa precej sposobna, kar vsaj v mojem svetu pomeni, da tudi draga.
Znajdejo se kakor vejo in znajo tako kot vsak ki se znajde v njihovem položaju. Problem nastane ko prestopiš mejo še dovoljenega.Zato da bi poveču blaginjo svoje familije ne kradem ampak živimo v okviru plače ki jo dobim.Romi pa so šli krepko čez mejo dovoljenega, sam bodmo pa realni niso vsi romi Strojani.