Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek A.V.A. Akademija vizualnih umetnosti

A.V.A. Akademija vizualnih umetnosti

Živjo. 🙂

Mogoče kdo od vas pozna koga, ki študira na zgoraj omenjeni ustanovi? Zanima me kakšno mnenje o le-tej, če je “vredna svojega denarja”.

Hvala!

Ni, sami bleferji učijo.

Ta Akademija je odlična po dosežkih na mednarodnih tekmovanjih in razstavah. Njihovi študenti dosegajo visoka mednarodna priznanja na razstavah kar je razvidno iz raznih preglednih katalogov in arhivov.
Gostijo tudi veliko zelo priznanih imen mednarodnih umetnikov in teoretikov, kar je razvidno iz njihovih arhivov gostovanj. Sicer pa imajo vsakoletne razstave njihovih študentov v znanih galerijah kot so Jakopičeva galerija, Etnografski muzej, Galerija Vžigalica, Hiša Evropske unije… Malo pobrskajte in povprašajte kar nekaj njihovih študentov že zelo uspešno dela v tujini. Sicer se lahko obrnite se direktno na njih in zahtevajte določena pojasnila, ki vas zanimajo. LP

Poznam študenta,ki je diplomiral na A.V.A.Akademija za vizualne umetnosti, je zelo uspešen.
Prestižno nagrado ESSL ART AWARD CEE 2013 je dobil Gregor Maver, to je ta študent Akademije A.V.A.
Nominirani v ožjem izboru so bili še štirje drugi z A.V.A. kar je izredno veliko in se kaže uspešnost študentov in programa omenjene akademije. Lep pozdrav L.

Živjo:)

Tudi jaz poznam eno študentko iz A.V.A. Maja Alič je zmaga na EMZIN 2010.Sedaj je že diplomirala na AVA, trenutno živi in dela v Londonu.Takrat 2010 je še bila študentka in je pometla z vso takratno konkurenco. Ti z Ave “razturajo” 🙂

Od moje sodelavke sin je študiral na A.V.A in sedaj nadaljuje študij v Londonu.Sodelavka je bila zelo zadovoljna programom te akademije. Pravi,da je super,ker je večina predavanj v angleščini in po programu lahko tudi nadaljuješ študij na britanskih akademijah.

Zivjo!

Sem prebral tole o Avi. Poznam neki folka,ki hod na ta fax.Bil sem enkrat tam na nekem predavanju je imela predstavitev Z.Badovinac.Na ta fax hodi veliko tujih študentov.Sem se pogovarjal z angležinjo, je rekla,da je prišla sem študirat, ker je trikrat cenejša AVAakademija kot v UK in lahk pol naprej delaš v UK. Bili so še študenti iz Rusije,Hrvaške ena se je vrnila iz Portugalske in je na podiplomcu.Men se zdi tle full dobr fax ta AVA za naše slovenske razmere je full napreden. Anže

Živjo,naj se še jaz pridružim tej debati.

Naši družinski prijatelji so nas povabili na diplomsko razstavo njihove hčerke,ki je študirala na A.V.A.
Razstavo je odprl britanski veleposlanik z zelo pozitivnim nagovorom.Med obiskovalci je bilo veliko personala iz britanskega veleposlaništva v Ljubljani.Vse je delovalo tako na hudo visokem nivoju.Bili so prisotni tudi številni profesorji iz ALUO.Nismo pričakovali kaj takšnega na eni študentski razstavi. Se strinjam,da so na tej akademiji za slovenske razmere hudo napredni.

Sprašuješ, če kdo pozna koga od študentov iz omenjene Akademije, povem ti, da jaz ne poznam nikogar, ne študentov, ne profesorjev,videl sem samo njihova umetniška dela na razstavi Prehodi, Slovenski etnografski muzej praznuje 90let. Na praznovanju se je nakopičila velika množica obiskovalcev ampak kjub vsemu so se že oddaleč opazile zunanje instalacije in svetlobni objekti delo študentov A.V.A. Kaj naj ti rečem,razstavljena umetniška dela so bila odlična. O dovršenosti del so se strinjali tudi številni novinarji, ki so poročali o dogodku. Jonas

Zivjo. Mene pa zanima kako je z studije filmske režije na tem faksu?

Lp Urša

Pozdrav,

bila sem študentka na Avi.

Resnično odsvetujem študij na tej akademiji. Njihov pristop je vse kar je narobe v pedagoškem procesu ali šolanju dejanskega umetnika. Znanja ne dajejo, se pa gobezdajo s svojimi komentarji na račun mladih umetniških del, ki pod njihovim vodsvom nikakor ne dosežejo tega kar bi lahko. Če se želite ukvarati z umetnostjo priporočam ALUO, prej celo pedagoško fakulteto.

Kakšni so rezultati študija se pa tako kaže pri tem koliko njihovih študentov se dejansko uveljavi kot umetnik. Morda en ali dva na deset let.

Če vam je mar za svoj razvoj potem raje uberite drugo pot.

New Report

Close