Najdi forum

ADSL

Kmalu se selimo in tam ni možen priklop na kabelski internet kot ga imamo zdaj. Preostane nam le ADSL. Kako ste zadovoljne z njim? Kakšne stroške ste imele? Mi smo ravno zamudili akcijo za 10 SIT in jokamo :((.

9.910,00 SIT na mesec + priključnina (aprilskih 4,00 SIT), seveda moraš pa že prej imeti SIOL.
Glede na SIOL – 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} bolj zadovoljna… :o)

lp

MC

************************************* Človek, ki ne dela napak, običajno nič ne dela!

Laufa ko sus po vseh prejsnjih kablih, SIOLih…

Tanja

Mi plačujemo na mesec 5.900 ( zato ker imamo študenta) , res pa smo za priključnino pred letom dni plačali 30.000 SIT .
Pa vseeno se splača , saj sem nehala težiti otrokom, ki so si kar naprej nekaj dol vlekli in sem dejansko tudi sama zdaj on-line 24 ur na dan

Pozabila pa sem povedati, da moraš imeti ISND telefon, kar že takoj pomeni naročnino za dve številki 3.800 SIT
Na srečo smo si mi z moževimi starši razdelili številki in tako tudi plačujemo vsak pol naročnine.

Tak je, midva ko sva prisla na vas zivet, ceprav je 2 km od table konec LJUBLJANE, sem bila najprej presenecena ko ni blo kablske. V danasnjem casu pa ni kabla, vsi se z krozniki in antenami na strehah. Ok, sem se sproprijaznila.

^Ja, za ADSL rabis najprej ISDN, ja narocnina je kaksna pac je 3.800sit. Pol pa je tako, ce si veliko na netu se ti splaca met ADSL – normalna cena je 8000 sit za fizicne osebe in 5900 za studente. Midva sva najprej imela sam voljo.net. Pol sva pa opazila, da je interneta zmerom nekaj mesecev zaporedmoa bilo okoli 8400 sit.

Pa sva se odlocila za Sprinter net ADSL. Na ta nacin sva prihranila zelo veliko na mesecnem racunu. In prvic odkar sva v hisi je bil prejsni mesec za telefon + internet pod 10.000sit.

Aja, ADSL imamo studentski, pa pozitivno pa je, da ne rabim razmisljat koliko sem on line ali off line.

Brez dvoma je ADSL dobra izbira. 24 ur na dan si online, plačaš pa enako ne glede na promet. Edini problem je preklemani ISDN, ki v resnici sploh ni nujen predpogoj (tako kot oglašujeta naša preljuba Telekom in SiOL). Vem, ker v marsikateri državi v svetu fura ADSL po navadnih, analognih linijah.

Skratka, če je le možnost (finančna), si nabavi ADSL. Naročnine niso nevem kako visoke …

Kaj je to Sprinter net ADSL? A to je navaden ADSL?
Jaz sem že zdaj pri kablu navajena, da sem lahko 24 ur na netu (no, saj nisem zares hehe), ampak me čez nekaj mesecev čaka porodniška in dopoldnevi znajo bit takoooo dolgočasni.

Sprinter net ADSL je bla sam akcija, da nisi placal prikljucnine 30.000 sit, ampak po subvencionirani ceni 9, 78 sit, beri: 10 tolarjev. Cist nic drugega ni v tem.

Mi smo se priklopili, ko je bilo 4 SIT in nam ni niti malo žal. Če je zagonskega stroška trenutno 3.000 SIT bi se vseeno priklopili, saj je presneto udobno. Težav pa od takrat še nismo imeli nobenih, medtem ko imam prijatelja, ki je ravno prejšnji teden (dokler je še bilo šprinterskih 9,78 SIT) odjavil kabel in priklopil ADSL, ker je s Telemachom imel neverjetne težave, plačeval pa jih je 7.000 SIT na mesec. Mi plačujemo 8.060 (to je za 1 M prenosa).

Pri kabelskem si priključen non stop, pri ISDN pa ne, zato naš račun znaša kar čez 20 000 SIT…

Ja, za ISDN vem, da nisi 24 ur “gor”. Zakaj ne nabavite ADSL? Se vam v dveh mesecih povrne!

Aha, to je ta akcija, zaradi katere dobimo solzne oči. Midva sva šele 2 dni po končani akciji začela razmišljati o ADSL :((. Pa si ga bomo vseeno privoščili, čeprav bo veliiiiko dražje.

Jaz sem ravnokar podpisala pogodbe še za akcijo za 10 sit ADSL.
No in bomo za ISDN in priklop ADSL skupaj plačali okrog 35. tisoč sit (dobiš telefon, dve številki, modem, ….)

na mesec bomo plačali za naročnino telefona 1000 sit več kot za navaden priključek. ADSL bo pa na študenta. navaden dostop je cca 8 tisoč sit.

če te pa res kaj konkretnega zanima, pa telefon v roke in pokliči: 080 8000

Kako misliš “ravnokar”? Misliš do 15.10?

Ali ni bila akcija do 15.10.? Kako je to mogoče? Jaz bi tudi!!

Petka

Ja ravnokar zato, ker so imeli gužvo s papirji.
Pogodbe sem naročila že 11.10. in jih dobila šele v soboto.
Če si poklical do petnajstega, si prišel v igro.

Mi smo zelo zadovoljni. Dve hiši (vmes le kakih 5m), ena ISDN linija s 3 številkami (prej smo imeli 2 analogni liniji in so pri sosedih stalno tulili za koga je – ker sta zgoraj svak in svakinja, spodaj tast in tašča).
Imamo tudi en ADSL priključek, kupili pa smo ADSL router, potegnili en kabel med bajtama in sedaj so vsi 3 računalniki na tej eni liniji. In zadeva super funkcionira. Torej – ADSL … 6000SIT (pri svaku imajo šolarje) se razdeli na 2 dela (tast pač skoraj nič ne surfa:)).

Ja a pol pa niste nič govorili po telefonu, saj nas pridejo naročnine okoli 9700,00? Še vedno pa je to najboljša izbira. Midva sva vzela ISDN+ADSL aprila, ko je bil ADSL 4,00 sit in ISDN 40.000 sit.

AMB* počakaj še malo, gotovo bo spet kakšna akcija.Ali pa jih pokliči in vprašaj, če pripravljajo kakšno akcijo.

Dejte jutri še poklicat na 080 8000, jaz skoraj vsak dan težim telekomovcem (za sicer drugo stvar) in sem slišala, da če fejst težiš te fantje dajo pred 15.10 in si notri.
Sicer pa bo verjetno tudi kaka akcija spet, to je res! Tako drago ADSLa ne bodo nikoli več prodajali.

LP
J.

Če ne prej, bo pa okrog miklavža in božička.

Sem vprašala, če pripravljajo kakšno akcijo, pa mi baba ni hotela povedat :). Slišati je nekaj o ADSL 2 in da bo končno možno kupit samo ADSL brez ISDN. Samo ne vem, ali so to samo govorice ali bo res.

Če imamo ADSL – ali imamo lahko priklopljenih več računalnikov na kabel, ali rabimo za vsak računalnik svoj ADSL?

da se imet več računalnikov na en račun.
Pri nas imamo v hiši 2 računalnika, oba skoraj 24ur/dan online.
Plačujemo mislim da 6000-študentski paket.

Potegnit je treba kabel pa met ruter(zadeva, ki razdeli kabel na več delov-po domače povedan 🙂 . (vsaj mislim, da je tako).
Če te kaj več zanima se pa še lahko pozanimam.

lp

JA ruter je napravica (ena škatlica), ki ti signal za internet razdeli na več delov. Najbolj optimalen je še za 4 računalnike.

New Report

Close