Afera mi je rešila zakon
Modra Lilija, 16.08.2023 ob 00:04
Rada podelim pameten nasvet ali svoje razmišljanje. Rada bi povedala, da afera ni nujno vedno slaba ideja. Meni je verjetno rešila zakon.
Otroci so odrasli, mož je napredoval v službi in pristal na enem vodilnih položajev v podjetju. Sama sem čas rajši posvetila otrokom kot karieri, zato sem v eni precej komot službi v kateri se ne pretegnem. Midva sva otroke imela relativno mlada, vse moje prijateljice precej kasneje, zato se one sedaj ukvarjajo s podivjanimi najstniki, midva pa sva že prosta.
Želim povedati, da sem imela časa na pretek in nisem vedela kam naj z njim. Cele dneve sem bila samo doma, še za pospravljati nisem imela kaj dosti, dva odrasla, eden neprestano odsoten in tako sem se vpisala na fitnes.
Tam sem spoznala krasnega moškega, ki mi je neprestano dvoril in nekega dne sem podlegla njegovim lepim besedam in mišičastemu telesu. Nekajkrat sva se dobila. Godila mi je njegova pozornost, saj mi jo je doma manjkalo.
In tako sva en dan sedela v baru, ko je vstopil moj mož. Rekel ni besede, samo obrnil se je in odšel. Doma me je čakal pred televizijo.
Končno je imel čas zame in pogovor. Vse sem mu priznala, on pa je odreagiral proti mojim pričakovanjem. Objel me je, se mi opravičil in me prosil, da se odpovem »moji aferi«, da lahko začneva znova.
Seveda sem pristala, afero sem imela iz dolgočasja in nič mi ni pomenila. Sedaj imava najlepše dneve najinega zakona. Vsi nama pravijo, da sva kot mlada zaljubljenca.
Še enkrat povem, da je nama moja afera rešila in tudi začinila najin zakon.
In…mož se enako odpovedal svojim aferam?
Anonimno 8409, 16.08.2023 ob 22:43
Anonimno 7543, 16.08.2023 ob 22:24
Pravi dzek, 16.08.2023 ob 09:27
Se pravi, da dokazujes, da imas slabega moza. Tudi ti nisi neka kvaliteta. Normativi bi bilo, ce bila situacija obrnjena in bi ti res ljubila moza in bi prim tako ragirala ko bi ga dobila z drugo. Če pa moški žensko dobi z drugim, potem ni pri nazaj. Ne gre le za prevaro. Gre ze izdajo, izgubo zaupanja. Prav zdravja se ustveno, mentalno in tudi z mednozjem odpre in izpostavi novi osebi. Eden od pogojev, ds lahko to baredi je tudi, da ne spostuje in ceni svojega moza…in pravis kako je tvoj moz sposoben in uspesen v sluzbi. Pa se druzinski in moralni clovek. Za taksno uspesnost potrebuješ jajca in pogum. Če pa ima ob tem se moralne vrednote, to lomeni, ds se mu kokurenca zenak ze leta mece pod noge. In pa to zavraca. Vzdrzuje celo familijo. Pride domov in vidi tebe z drugim in reče, ne skrbi draga. Oprosti. Bom bil boljsi. Te objame in stvar je pozabljena. Konkurenca ga ne zanima. Od kar te je videl z drugim pa tebe ljubi se bolj 😂😂😂😂🤣🤣. Hehe.. Ne deluje zivljenje tako… Če pa je to res, imas popolnoma nekvalitetnega tipa, ki nima spostovanja niti do sebe. To ti ves,zato ga tudi ti ne spostujes. In v tem primeru si naredila napako, ker se danes ne jahaš fitneserja..
Normativi bi bilo, ce bila situacija obrnjena in bi ti res ljubila moza in bi prim tako ragirala ko bi ga dobila z drugo. Če pa moški žensko dobi z drugim, potem ni pri nazaj. Ne gre le za prevaro. Gre ze izdajo, izgubo zaupanja.
Bindek. Dvojna merila? Če ona naredi to njemu, velja to-in-to, če on enako naredi njej, pa nekaj čisto drugega. YOU WISH!
seveda so dvojna merila, ampak tu so upravičena, vsaj z biološke perspektive, ker njena prevara lahko teoretično pomeni kukavičje jajce, kar je v evolucijskem smislu epic fail, njegova prevara pa ne, on ne more od ene druge otroka domov pripeljat in nafopat ženo, da je njen.
Z evolucijskega vidika je povsem nepomembno, ali je otroku oče v socialnem smislu tisti, ki ga je tudi zaplodil. Za otroka je bolje, da ga vzgaja tisti, ki ima boljše socialne veščine in mu lahko da boljše pogoje za življenje. Zaplodi ga lahko (skoraj) vsak.
Poleg kukavic in še kakšnih drugih živalskih vrst (ki občasno “posvojijo” celo mladiča druge vrste), imaš po svetu veliko plemen, kjer moški vzgajajo otroke, ki niso njihovi, ne vedo točno kateri – če sploh – je biološko njihov potomec. Evoluciji se fučka za ego in – videti je – tudi za “kvaliteto” posameznikov – tako zelo, da sta biološka starša lahko tudi 12-letna mulca. Vprašanje pa, če sta otroka sposobna preživljati in vzgajati. Tu se biologija konča in se začne družba…
Moški se lahko pri tem počuti izigranega, izdanega ipd., pa vendar gre tu vseeno in predvsem za ranjeni ego (tako kot pri prevarani ženski), z dodatkom nemoči, ki se zato pogosto prelevi v željo/zahtevo (zakonodaja) po nadzoru nad ženskim telesom. Nobenega evolucijskega argumenta ni v prid dvojnim merilom glede varanja (in posledic le tega). Bodimo iskreni, namesto da svoje interese skrivamo za “višjimi” cilji.
“Izvirni greh” je, da smo ljudje iz otrok naredili valuto (včasih je moški poskušal z otrokom žensko privezati nase, danes plačujejo preživnine, v Afriki otroke “podarjajo” zahodnjakom v zameno za “donacije”, nadomestne matere so velik biznis v Ukrajini, nekajletni otroci kot delovna sila preživljajo družine – so bolj “konkurenčni” za delodajalce ipd.). Evolucija to omogoča, ker se ji fučka.