Najdi forum

Naslovnica Forum Sex v mestu Ah, ti ljubi Rugelj…

Ah, ti ljubi Rugelj…

Vam v globok razmislek ponujam nekaj njegovih misli, ukradenih iz njegovih prispevkov v Večeru. V glavnem se pa vse misli nanašajo na sociološke in psihiatrične vidike fenomena “mamin sinček”

Včasih res ne veš, a bi mu ploskal al pa bi ga ob sramotilni steber privezal, hihi…

Izjava št. 1:
Produktivno življenje je dejansko namenjeno le tenki plasti ljudi, ki imajo osebnostno zrele starše in obiskujejo elitne šole. Takšne pogoje pa danes v Evropi omogoča edino aristokracija, ki v elitnih šolah spodbuja otroke, da dosežejo solidno izobrazbo in vrhunsko mojstrstvo v poklicu ter sposobnost za vodenje. Družba se namreč deli na tenko plast “ukazovalcev” in debelo plast “ubogljivcev”.

Izjava št. 2:
Izkušnje kažejo, da je moški pripravljen zelo zahteven terapevtski program sprejeti edino v hudi stiski. Ampak, kako priti do korektnih, se pravi vsestransko uspešnih (pre)vzgojiteljev?

To je osrednji problem, saj še za državne voditelje ni “pravih” moških, še manj pa jih je za področje (pre)vzgoje, saj nas, kot sem že napisal, antropologija uči, da se je “pravi” moški oblikoval edino v plemenski ali patriarhalni skupnosti, ki jo je vodil moški po mehanizmu vertikalne avtoritete. Teh pogojev ni več. Jaz sem denimo razmeroma uspešen, ker sem se oblikoval v sorodnih pogojih, predvsem kot mlad partizan pod komando in osebnim zgledom zelo urejenih in hrabrih partizanskih komandantov.

Izjava št. 3:
Dostojanstven moški se ne pusti “komandirati” od osebnostno nezrele in s histeričnim feminizmom obsedene žene (zlasti če ga je “ulovila” z nenadzorovano kontracepcijo), pač pa se ji umakne in se poda na pot “odsotnega moža in očeta” (in nihče v tej civilizaciji ni kompetenten, da bi ga pobaral, zakaj je to storil), zapuščena žena pa ostane osamela in označena do smrti, da ni bila dovolj zrela, da bi dobila in obdržala moškega.

Izjava št. 4:
Sodobna in osebnostno zrela ženska seveda mora obvladati tehniko zapeljevanja, zato gre na resen zmenek le pod pogojem, da kandidat nekje rezervira apartma za štiridnevno srečanje, seveda po knjigi Your long erotic weekend (Holstein & Taylor, 2004), kajti biti mora zelo zanimiva, da se moški ne začne ob njej že drugi dan dolgočasiti. To pomeni, da bi se morala v “Šoli za ženske” tako izuriti, kot so se ženske v stari Heladi, ki so dobile licenco za življenje z moškim šele, ko so uspešno zaključile program tempeljske prostitucije.

Izjava št. 5:
Ostane pa še en problem: Kako naj ženska, stara 26 in več let, ki je bila tako zelo nerodna, da ji ni uspelo dobiti trajnega moškega, uresniči svoj poglavitni življenjski cilj (da ne ostane “ovela tetica”), da dobi perspektivnega moškega? Problem je komaj rešljiv, kar sem spoznal pri dolgoletni obravnavi samskih deklet, ki so še pri tridesetih nedolžne (!). Izhod vidim v ustanovitvi posebne “Šole za ugrabitev v zakonu naveličanih moških”. Takšnih je po moji presoji po 45. letu več kot polovica. V to šolo, ki sem jo pripravljen ustanoviti, se bodo lahko vpisale samo razmeroma bogate samske ženske, ki premorejo vsaj trisobno stanovanje (še bolje hišo) z opremljeno delovno sobo za kandidata, kajti nujno je upoštevati tudi okoliščino, da se moški, ki zapušča ženo, ne bo preselil iz hiše v najeto garsonjero, razen seveda za eno noč…

Izjava št. 6:
Za posebno ambiciozna dekleta in žene pa svetujem, da preko ženskih (nevladnih!) organizacij oblikujejo posebne “šole za ženske”, v katerih se bodo ženske ozavestile, da morajo med študijem in delom vsestransko (za)blesteti, da se bodo zanje zanimali kvalitetni moški, kajti edino v tem kontekstu dogajanj lahko ženska izbere perspektivno “žrtev”, sicer pa mora biti zadovoljna, če dobi neustreznega oplojevalca.

Hja, Rugelj je kar car. Mislim, da se nad njegovimi “domislicami” zgražajo predvsem omenjene nezrele in s histeričnim feminizmom obsedene ženske, naslajajo pa nezreli mamini sinčki. Sicer je res, da svoje mnenje izraža zelo grobo in direktno, kar je za večino, ki so vajeni celofana, precej težko prebavljivo. Če pa odmisliš vse, kar je namenjeno izključno provokaciji javnosti in temu, da ljudje sploh vklopijo svoje sive celice, pa včasih kar pove kaj pametnega. Na žalost se ljudje ustavijo pri njegovi provokaciji, ki je včasih pretirana, in bistva povedanega, sploh ne dojamejo.
lp,
Maja

Če tega možakarja malo analiziramo pa pridemo do prave zmešnjave v njegovi glavi. Ima se za mačota, menja ženske in gladovno stavka na cesti kot obupanec tik pred samomorom. Zrelo za psihiatra, bi rekel 🙂

Se pa strinjam s tvojim napisanim. Pri moških je po mojem problem, da svojih žensk ne jemljejo za “ženske” in kurbe istočasno ampak za “poslovne partnerje”. Hočem rečt, da svoje ženske tretirajo kot del pohištva namesto, da bi na njih redno izvajali svojo spolno dolžnost in jih crkljali.

Kar pa se vzgoje tiče ne vidim nobene razlike v napačnih vzgojah tako moških kot žensk. Kar pomeni, da starševstvo ni tisto kar bi moralo biti.

Točno tako,žensko je treba negovati,jo razvajati in se z njo ukvarjati,če ne uvene,kot roža.

Provokacije je enih 80{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}. Po moje.
Enih 10 – 15{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} je samohvale in potenciranja lastne osebnosti kot edine zdrave in prave v naši družbi.
5 – 10{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} pa bi lahko bilo tudi resnice.

Ena resnica (v mojih očeh definitivno) je tista o alkoholikih.
Tole bom napisala po spominu:
Enih 200 000 alkoholikov mamo v Sloveniji. In večina je moških. Alkoholiki pa ostajajo zato, ker jim zabite in nesamostojne žene štango držijo. Pustile bi jih, pobrale otroke in šle… al pa bi jih celo vrgle ven iz bajte… pa bi se morali streznit in popravit. Tako pa jim nič ne manjka. Žena vse opere, skuha, poskrbi za to, da je vse, kar potrebuje, opravljeno in kupljeno… on pa veselo pije okoli in če je ravno pri volji, še malo pretepa familijo. Ker mu nihče RESNO ne pokaže, da se tako NE DELA!!!!!!
Rugljevo dejstvo: Ženske so same krive, če imajo moža alkoholika.
In meni se zdi, da ima tukaj kar prav.

Prav težko pa bi sprejela tiste njegove kvazi teorije o tem, kako ženska ABSOLUTNO ne more vzgajati sina. Kako za to MORA biti obvezno oče.
Pa se vseeno ne štejem med feministke…

Prava mera zdrave pameti je povsod zelo dobrodošla. Tudi pri dojemanju Rugljevih provokacij.:)

Absolutno…
Le nekaj mi ne gre v glavo: zakaj ga tako radi objavljajo!!!!!!
Da si dvignejo naklado in gledanost????

Žal imaš prav, da večina ljudi ne premore toliko zdrave pameti, da bi provokacije spregledala…. bistvo pa vseeno dojela. In potem se slišijo silno nenavadni pogovori na temo njegovih izjav… predvsem hudo šovinistični!!!!!

takole: preden kaj njegovega preberem do konca in preden bi se me lahko karkoli “prijelo” (o tem, da ima tudi kaj prav ne dvomim) mi dvigne plafon do konca!!!! – njegov način pisanja o ženskah (kaj šele da je slučajno samohranilka!!!) je tako zaničevalen, da… bom tud kr nehala, ker jeza ženskam škodi, kajne… :-)))

lepo se imejte…predvsem radi, pa ne bo placa za Ruglja…

Rugelj je radikalen v svojih razmišljanjih in terapiji,nekatera njegove teze so sprejemljive,druge pa vse prej kot to.

Verjetno da tudi zaradi naklade, saj je edini od psihiatrov, ki dvigne prah. Na njegove komentarje je odziv pričakovan, tako da bodo imeli v naslednji številki sigurno polno vsaj rubriko Pisma bralcev.:)
Verjetno pa je v njem kar precejšnja mera samovšečnosti, tako da sem prepričana, da se včasih pa kar sam počuti poklicanega, da da kakšen komentar.

se strinjam “s pravo mero zdrave pameti”…ampak ne pri tako očitnem zaničevalnem tonu, kot ga on uporablja…mi niti na kraj pameti ne pride, da bi se pri njem pa obvladovala – pri ekstremih si dovolim popizdit…
…kot si ekstremi dovolijo izzivat…

lp

Saj točno to on hoče. Da ljudje popizdijo, ampak naslednja reakcija, ki jo pričakuje, je ta da ljudje tudi kaj naredijo, ukrepajo. Pa večinoma ostane samo pri tem, da popizdijo.:)

Hja, verjetno zato, ker je na njegove provokacije res težko nardit kaj drugega kot popizdit.

Na primer tista izjava o ženski in zmenkih:

Sodobna in osebnostno zrela ženska seveda mora obvladati tehniko zapeljevanja, zato gre na resen zmenek le pod pogojem, da kandidat nekje rezervira apartma za štiridnevno srečanje, seveda po knjigi Your long erotic weekend (Holstein & Taylor, 2004), kajti biti mora zelo zanimiva, da se moški ne začne ob njej že drugi dan dolgočasiti. To pomeni, da bi se morala v “Šoli za ženske” tako izuriti, kot so se ženske v stari Heladi, ki so dobile licenco za življenje z moškim šele, ko so uspešno zaključile program tempeljske prostitucije.

Pa poskušajmo reagirat, če se da….
Začne tako, da v bistvu hvali ženske… da bo pametna ženska šla na zmenek le z nekom, ki ji je pripravljen nudit dolg erotični vikend…
Potem pa zadeva nenadoma postane naperjena proti ženski – ker bo moški tisti, ki bo preskušal njeno znanje in izurjenost.
????????????????
In zato vprašanje: kako se pa tu sploh lahko ukrepa?????

Včasih ga RES hočem razumet. In velikokrat ugotovim, da je pezdetek, ki ne ve, kaj bi rad dosegel. Razen samohvale…

kljub vsemu, pa ajd da rečemo “za neko globalno osveščanje” je še pa vedno premalo “glasen”…

je pa res, da nisem pristaš “vzgajanja” v stilu “najprej ga razpizdi pol pa uči” – primitiven način, ki zadovoljuje primitivne in predvsem nizke nagone v človeku…

to je moje mnenje…

hehe, ta zadnje napisano mi je noro všeč…

:-)))

Selekcija. Tudi on gre čez rob.:) Saj veš kaj pravijo: Saj ne vem ali je genij ali norec.:))

Moje je zlo podobno!

Hvala bogu, da ni dovolj glasen za globalno ozaveščanje. Dovolj pa je, da malo zdrami zaplankano Slovenijo in mogoče pa le komu da malo misliti.

A to o pezdetku????

Hihi…. kdo pa je on, da bo ostale moške s pezdetki zmerjal, a ne!
Če bi bil kaj vreden, ne bi imel že 4. žene po vrsti!!!!!
Sposoben moški ZNA ženo tako zadovoljit, da pri njem ostane!
Pa ne govorim zdaj samo o seksu, govorim o vsem.
(On pa baje seksa 3x na dan, kaj je za normalno potentnega moškega edina dopustna mera….)

On bi to sicer razložil, da sposobna ženska zna moškega tako zadovoljiti, da jo ta obdrži. Ampak se popolnoma strinjam s tabo.:)))

Kakor kdaj,vsakega po malo.

hmm, ampak ne vem, kaj naj bi mi dal mislit s svojimi izjavami?????? …da sem jaz kriva, ker je moj dedc še vedno moj in zato kaj? – ne napreduje v svojem razvoju?… tlele neham – zanj so vedno ženske vsega krive – če dedc ne more sexat, če se mu ne dvigne, če v službi ne napreduje, če ima težave z mamo …. jaz pa se s tem NE strinjam, ker že nekaj časa živim v skupnosti z moškim in vem!!!, KAR PRIZNA TUDI SAM!!! (hmm, le kaj bi na to rekel Rugelj?) da je včasih samo siten, ima slab dan, bi mu pasalo da nas ni – tako kot meni!…

hehe, nekaj takega…

nene, on to reče “da je nesposobna ženska”, ki ne zna…blabla… fora je v tem, da za žensko ne smeš!!! uporabit besede “sposobna” – ker smo zanj že po definiciji nesposobne!!!! čim pride do težav, do katerih pride pa seveda vedno!!!….

:-)))

Lej, včasih kakšnih stvari, ki so v javnosti, ne smeš preveč dobesedno vzeti. Nič ni tako kot izgleda. Rugelj je v realnosti malo bolj krotek mucek.:)))
Tako kot si že na začetku rekla. Jeza ženskam škoduje, tako da ga raje preskoči.
Je pa res, da smo za izbiro partnerjev “krivi” sami in seveda tudi za morebitne napake pri izbiri. Če to napako spregledamo in še vedno živimo v taki partnerski zvezi, ki nas ne osrečuje, smo si pa spet krivi sami. In to velja tako za moške kot za ženske.
Pri Ruglju je tako, da nikoli ne moreš priti na skupno točko. Da me ne boš razumela narobe, daleč od tega, da bi 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} zagovarjala njegove teze, priznam pa da je v nekaterih nekaj resnice. Samo izluščiti jo je treba ven iz vsega nakladanja v katerega jo on zavije.

hehe, zdajle sem že zelo s “histeričnim feminizmom obsedena” …

hmm, že vem kaj je njegov cilj!!! dvignit feminizem v SLO na “ženske vreden” nivo!!! v bistvu s tem svojim provociranjem dviguje žensko zavest do te stopnje, da bo končno!!! zadovoljen tudi moški…
ma sem jaz ena prava… :-))))))))))))

hehehehehe….mal mi gre že na žleht…

New Report

Close