Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Alergija na pike žuželk

Alergija na pike žuželk

Koliko vas je takih tule?………in vaši otroci?

Ko sem bila sama majhna, sem bila nevemkolikokrat popikana od čebel , os…..pa mi je mama dala samo kak hladen obkladek, namazala z medom in je bilo ok. Danes pa…………groza………..res je vse zastrupljeno!
Sama sem bila v bolnici zaradi pika ose………….včeraj sem bila s hčerkico pri zdravniku zaradi pika čebele…….Še malo, pa niti v naravo ne bomo več smeli ali kaj……..

Me je zdravnica opozorila:
bodite zelo previdni, ko vaši otroci (in tudi vi sami) uživate sladoled, sadje ipd……..So imeli včeraj primer,ko je 4-letnega dečka ob uživanju breskve pičila osa v usta……….

Ja res je! Jest imam že drugi teden flek na roki, kjer me je pičila osa. Mož pa je imel kar 4 dni zateklo celo dlan, ko se je vanj med vožnjo zaletela čebela. Otroka imata že od pika komarja zateklino na mestu uboda vsaj en teden- ne pretiravam! Moja teta pa je celo življenje preživela med čebelami, sedaj pa lahko zaradi pika le ene umre. Stalno ima pri sebi injekcijo. Doma pa nevem koliko panjev!

Jaz sem že od rosnega otroštva. kadarkoli me je pičila čebela, osa smo morali takoj leteti po injekcijo.

Jaz sem letos popolnoma bulasta in ne od os, ampak enih malih mušic. Me je pičila na rob stopala (skoraj v podplat) in že drugi dan imam prste na nogah mravljinčase, da ne omenjam otekline…. Sem se namazala z Elocom kremo in je uplahnilo, sam jaz na vrt ne grem več, če nisem pošpricana z Autanom.

Jaz sem tudi alergična na pike. Preventiva. Namazana z Autanom od pete do glave. Jem samo v hiši. Na sprehode skorajda ne hodim, pa tudi ne da se mi v tej vročini. Če pa že potem dolgi rokavi in dolge hlače. V žepu pa vedno Flonidan tableta. Ta mi zelo pomaga. Če je možno dam na mesto pika hladen obkladek, pojem tableto in grem spat. Vse te tablete proti alergijam me blazno uspavajo. Glede pikov otrok bi bilo verjetno pametno ob priložnosti vprašati za nasvet zdravnika.

New Report

Close