Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Ali bi živeli v Tomačevem in zakaj ne?

Ali bi živeli v Tomačevem in zakaj ne?

Zdravo!

Odločamo se za nakup nepremičnine v Tomačevem, pa nam je veliko prijateljev reklo naj samo tja ne gremo, na vprašanje zakaj pa nihče nima odgovora. Nam se zdi lokacija fajn, nikjer ne najdem nobenega razloga proti, razen govoric.

Prosim za kakršnekoli informacije o življenju, ljudeh, problemih (če že) v Tomačevem.

Hvala vsem za odgovore.

Milly

Isto kot povsod, lahko naletiš na tečnega soseda…kot povsod…., dovolj jasno?

Sem ljubitelj narave, plesa in vsega lepega, ločen po tuji krivdi, ne pijem ne kadim - 1. april...

baje tam ni parkirišč… so bajtice tolk nagnetene ena zraven druge, da avte puščajo zunaj na pločniku, cesti… kr neki…
ne bi šla tja živet, razen če ne bi mela ene hude bajte z velik prostora okol.

V Tomačevem sem živel od rojstva do pribl. 25. leta. Sem sicer iz družine, ki je tam že nekaj generacij, torej staroselci.

Obstajata dva dela Tomačeva … stari del, kjer so v glavnem Slovenci (stare kmečke družine) in novi del … no tam je bilo včasih barakarsko naselje, ki pa so ga zdaj porihtali. Verjetno zradi tega vsi odsvetujejo življenje v Tomačevem.

Že ko je bilo barakarsko naselje v mojem otroštvu, sem včasih zašel tudi tja in ni bilo nič narobe. Odkar pa so ga podrli in postavili vrstne hiše, pa zgleda kot vsak drug del Ljubljane.

Osebno ne vidim kakega hudega problema. Se mi zdi, da imajo zdaj že vsi deli Ljubljane tudi del populacije, ki ima korenine iz bivših južnih republik Jugoslavije. Razen možnosti, da kdo nabija na glas turbo folk, kakih drugih negativnih posleic ne vidim. 🙂

Gledamo eno vrstno hiško z malo atrija, ki ji pripada garaža, torej problema s parkiranjem ni. Predvidevam da to ni stari del ampak ta novi, ki je bil včasih bararakarsko naselje kot praviš Tomačevec. Tudi sama mislim da je pomembno, da je mir, ja muzko pa povsod lahko kdo nabija kakršnokoli že…

LP milly

Se strinjam s Tomačevcem… čisto OK je.
Le ena druga poanta… če kupujete, dobro preglejte kje (lokacija/višina) namreč če je zadeva čisto spodaj proti Savi… utegnete ob kakšni res visoki vodi tudi malce zaplavati.
Saj ne mislim, da bi vam ravno hišo odneslo, vendar je vprašanje če je smiselno tam imeti klet… ali pa parket v pritličju.

V sredini rondoja bi bila fajn hiša z velikim okroglim vrtom.

Ne, mi ni všeč – v kotlinici so na deponiji odpadkov natlačene vrstne hiške z minimumom vrta, parkirnih mest primanjkuje, nedaleč stran hrup obvoznice…
No, jaz ne – ko voli, pa nek izvoli 🙂

Jaz pač ne lahko malo bolj razložiš o kakšni deponiji odpadkov v kotlilnici govoriš.

Hvala.

LPM

Jaz sem bila enkrat tam in ne bi šla nikoli več … Grdo, grdo, grdo … veliko juga …

Vem, da so tja za izravnanje terena navozili goro odpadkov in jih pokrili z zemljo….

JA ZAKAJ ZATO K JE NAJVEČ ČEFURJEV KI MISLIJO DA JE SLO NJIHOVA!

Primitivcev je pa povsod veliko, tako da je res težko izbrati lokacijo bivanja.

Te vrstne hisice meni niso vsec, razen ce gre za tiste najvecje. Drugace pa kaksna samostojna hisa ni problem, je potem tudi Tomacevo cisto ok.

nebi tam šla živet saj je veliko južnakarjev in ciganov pravijo

Mi lahko zaupaš ceno vrstne hiške v Tomačevem??? Hvala

ha ha ha
Pravijo?
Ajme zenska, ce bodo pravili, da je droga fajn, bos probala? Moralne vrednote? Ja pa kaj se, prej neumnost!

Tomačevo- tisti del, ki ni vas, je bivše barakarsko naselje (v glavnem so tam živeli cigani, ki še danes fehtajo in kradejo na ljubljanskih Žalah).
Barakarsko naselje so nato pred kakimi 30 leti podrli in zgradili neprofitna stanovanja/hiške za te iste prebivalce.

Torej – tja pa res ne bi šla živet, kaj šele kupovat nepremičnine.

Zakaj siris lazi?
V barakah je bilo zelo malo ciganov, predvsem so bili juznjaki, najvec muslimanov. Najstrejse vrstne hisice se nimajo 20 let, mogoce nekje 17-18 in nekaj je prodanih, vecina pa socialnih, vecina prebivalcev barak je pa dobila socialna stanovanja drugje po Ljubljani (kje pa mislis, da so ziveli v casu, ko so ji podrli barake in preden so zgradili hisice?).
So pa to majhne hisice in meni osebno tudi niso vsec, razen ene linije vecjih, ki so stare kaksnih 10 let in so popolnoma drugacne od tistih stancanih vrstnih.
Pa za tiste, ki bi kupili hisko – hudo so precenjene! Sicer nisem zadnje case spremljala cen, ampak vcasih so bile na cenah orng vrstnih his, kar pa se zdalec niso!

Že 12 let smo v Tomačevem-v vrstni hiši, tam, kjer so bile včasih barake.
Mi smo zadovoljni. Ciganov in južnjakov pa je danes vsepovsod polno, na samo v Tomačevem.
Mi nimamo nobenih problemov.S sosedi se krasno razumemo,pa naj bodo Slovenci ali ne.
Blizu je obvoznica, pa btc. Mi garaže res nimamo, avto je na pločniku, pa ni problema.
Mi smo v Tomačevem zadovoljni. Pa smo Slovenci.

Pa sej ne moreš vrjet kake kvazi neresnice širite…V Tomačevem ciganov ni!! Niti niso nikoli bili!! So na tomačevski,pardon,zdej je neki drugega tam med Kranjčevo in žalami..V Tomačevem v vrstnih hiškah pa so tisti,ki so živeli v barakah in imeli denar,da si odkupijo svojo hiško,ostale so dali po samskih domovih in bog si ga vedi kam še..in so tisti,ki so na socijalnih stanovanjih,ena vrsta policajev(službena?) in pa ljudje,ki so si kupili svojo hiško…mislm..sosedje pa so hujši med staroselci,kot novoselci..iz prve roke,že pol stoletja..

jaja hvalite zdaj to kod da je beverli hils samo da povečate ceno od svojih barak da jih prodate čim bolj drago

Sem tukaj blizu v BS3 in pogosto grem laufat tam okoli in jaz osebno ne bi šla tam živet, videla in ‘vohala sem vse sorta’.
V starem delu Tomačeva je veliko starih na pol strohnelih bajt, tudi nekaj štal z omamnimi vonjavami kravjekov, v novejšem delu, kjer pravite da so nove hiše sem precejkrat videla temnopolte ženske (očitno Romkinje) ki so brskale po kantah za smeti…..
Hčerkina sošolka, doma v Tomačevem, recimo, ne upa sama domov in je celo OŠ morala mami po njo v šolo, ker je iz BS3 v Tomačevo morala iti skoz en ‘mini gozdiček’ ki niti najmanj ne deluje privlačno….

Pri meni so tako za ta konec sami minusi, plus še bližina Save in možnost poplavlanja, torej Tomačevo pri meni zagotovo NE.

Ti BS3, ne vem zakaj potem laufaš tam okoli strohnelih bajt, se izmikaš kravjakom, gledaš romkinje ki brskajo po smeteh in tekaš okoli gozdička v katerem so očitno romski ljudožerci & posiljevalci.
Pa pazi, da te Sava slučajno ne odplakne, saj zunaj že malo dežuje…

Glede južnjakov, to enostavno preverite. Izberite poljubno ulico in iščite v TIS-u kdo ima na tej ulicu tel. številko. Hitro boste ugotovili, da je v Tomačevem nekje 50{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} raznih Milutinov, Slađanov,… drugih 50{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} pa so Novaki, Janezi in podobno.

Danes sem se peljal čez Tomačevo in tem so se sprehajali normalni ljudje, noben od njih ni brskal po smeteh. Na Viču sta tudi stalno po dva klošarja pred 24ur Merkatorjem, po tvojem potem lahko sklepamo, da na Tržaški večinoma živjio klošarji in pijanci.

Tudi nobena bajta se mi ni sesula na avto in kravjakov mi ni bilo treba iz gum čistiti. Gozdiček pa je ponoči lepo osvetljen z uličnimi svetilkami, v njem pa sta bila dva zelo “krvoločna” in “najbolj nevarna” starejša občana z sprehajalnima palicama (očitno smrtonosno orožje).

Milly, ti pa se lepo pelji / sprehodi tam naokoli, ob različnih urah in dnevih ter se potem odloči glede na to kar boš videl-a s svojimi lastnimi očmi….

Mam punco v Tomačevem in morm rečt da ne vem kaj bluzite. Kraj kot kraj, ni niti boljši, niti slabši od drugih naselij v Ljubljani.
Ni ciganov (mogoče se najde kak, POVSOD se) pa tut un park je kul. Nobenih đankijov, kvečjemu se kak đoint pali v parkcu.
Priporocam (kot karkoli drugega)
Lp, Matija

New Report

Close