Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Ali imajo vaše hčere barbike?

Ali imajo vaše hčere barbike?

Osebno imam kar nek predsodek do barbik (shujšane, nenaravno dolgonoge), ampak ker imam hčerko, mi verjetno ne uidejo.

Pa me zanima, kdaj so si vaše deklice zaželele barbike, kako rade se z njo igrajo, in če je katera, ki se nad barbikami ni navduševala?

Ja, ampak starši tega ne kupujemo. Se pa babice ne morejo upreti 🙁

Naša je imela 2, ker jih je videla pri drugih in je bilo treba kupit.
Igrala se pa z njimi ni nikoli.

ej pri nas je isto
imela je enga ful kjut takega normalnih proporcev dojenčka in se je res lepo igrala z njim. Nakar ji babica prinese eno shujšano blondinko, vso nafrfuleno in oblečena v ene čudne cunje…. Sam se mi kr fajn zdi, da une punčke sploh ne porajta ampak je dojenček še vedno zakon, tako da sem tisto ubogo shujšano revše, kar pospravila v omaro.

vsekakor neprimerna igrača ampak pri nas se igra samo s temi punčkami, ki pa jih dobi za rojstni dan, božička, v zadnjem letu sem ji tudi jaz kupil dve, ko sem videl da ni druge možnosti. Predvsem so ji všeč liki iz Disneyevih risank.

tudi meni ni bilo preveč všeč, da bi se moja hčera igrala z barbikami. Celo izjavila sem, da se moja hči že ne bo igrala z to plastilko. In kaj se je zgodilo? Za 2. rojstni dan ji je nekdo podaril barbiko. Rezultat: igrala se je samo z njo, še danes po treh letih se najraje igra z barbikami, ne z dojenčki, ne z lego kockami, z barbikami!!! Kaj čemo, je že tako, da je vsakemu otroku najbolj všeč določena igrača. In če jo danes vprašaš kaj si želi za rojstni dan, je odgovor barbiko! Je res, da se jih je nabrala zdaj že 8 in se trudim omejit število, toda še vedno se najde kdo, ki ji podari za darilo prav barbiko…

Moj mož jo je dobil pred dvema letoma, pa ga je po enem letu zapustila, zdaj pa moleduje naj ga vzamem nazaj.
Ne bo nič, ker sem si tudi jaz poiskala Kena.

Moja jih ima kar nekaj, pa Bratz tudi, avte, Kene, dojenčka ipd.
Me nič ne moti, ker se ne istoveti z njimi….ve, da v v resnici ni tako koščenih in načičkanih žensk…sva že pri njenih 2 letih to predebatirali in vidim, da razume…takrat je dobila prvo Barbiko.
Na enak način se igra z njimi, kot z vsemi ostalimi igračami…Lego pajaci, navadnimi dojenčki…čeprav je slednji niso nikoli preveč zanimali…. razne vsakdanje vloge (mama, nevesta, šolarka, prijateljice) pri čemer imajo ostale igrače kar malo omejen razpon.
Ne vem no, meni se ne zdijo taka groza. Jih pa tudi vse kolegicine frajle obožujejo in si menjavajo oblačilca med sabo.
Jaz sem imela 3..ko so ravno postale popularne, sem jih izprosila v Avstriji..in je vse OK z mano. Hočem rečti, da nisem nikoli stremela za to *nadzemsko lepoto*. Bile so mi pač blazno zanimive kičke.

LP

LP, Mama3m

uf…..a se ve nikoli niste igrale z Barbikami? Nikoli niste česale njihovih dolgih las, jim delale frizure, jih preoblačile??? Madona, no, razen če ste vse čez 50.

Jaz sem jih imela sigurno 10, različnih vrst, vse lepo pospravljene v posebnem kovčku, skupaj z oblekicami in lahko rečem, da imam zelo lepe spomine na igro z Barbikami. Tudi moja hči jih ima kar nekaj, pa še moje zraven. Z njimi se je igrala še pri trinajstih, sicer ne tako, kot se igrajo 5 letnice, pač pa jim je šivala oblekice. Cele ure, oz. dneve je presedela na tleh svoje sobe in iz raznih končkov blaga delela oblekice. Glede na vaše ogovore pa zdaj že 10 minut premišljujem, zakaj neki naj bi bila ta punčka neprimerna????? Če je suha, je pač suha. Če ima dolge lase, jih ima zato, da se dajo delat dobre frizure in če je nafrfrulena je pač zato, ker je to verjetno disco Barby :-))

Vedno sem hčerki govorila, da so barbike kičaste in razvlečene, da če bi bile žive, sploh stati ne bi mogle. Sicer jih je dobila za darila, a se z njimi nikoli ne igra. Ko je bila še čisto majhna jih je le slekla do golega. Tudi roza barve ne mara. Zdaj, tik preden gre v šolo, pa je čisto navdušena nad ninja želvami. To se mi zdi pa še bolj grozno od Barbik. Edina dobra stran je, da lahko junake primerjava s slikarji in prelista še kakšno knjigo na to temo. Upam, da jo bo kmalu minilo.
A ne bi bilo krasno, če bi vsi otroci zbirali recimo nalepke svetovnih slikarjev ali glasbenikov ali znanstvenikov. Ali pa razvoj človeka. Seveda z vrhunskim oblikovanjem in dobrim tiskom. Kot starš sem takoj za in 1000x raje dam denar za nekaj takega.

Ma ja, saj drugače nimam nič proti barbikam, predsodek pač.

Jaz sem imela eno barbiko – sem si jo ful želela. potem sem jo pa postrigla in je nisem hotela več, ker je bila grda. Sicer se pa nikoli nisem znala igrati z njo (samo imela sem jo), raje sem imela lego kocke.

Ja, *Ena Barbara*, razmišljava enako…sem že mislila, da sem najmlajša tu gor, ko pozna Barbike in se je z največjim veseljem igrala z njimi (brez škode za odraslo življenje)…pa bom kmalu 3 križ naprtala na rame.
Sem pa tudi jaz šivala oblekice…celo *krznjeno jakno* sem uspešno sestavila skupaj…ker so bili kompletki z oblekcami presneto dragi…skoraj kot še ena punčka.
Zanimivo a ne, koliko moraliziranja nastane za eno tako *nedolžno* igračo? Ne poznam nobene, ki bi ji igra z njimi kakorkoli spremenila življenje…razen tega, da so bile odlična zabava za kratek čas.

LP

LP, Mama3m

Nikilo ne bomo imeli Barbike, sem si rekla, ko smo dobili hčerko. Jih ne maram že od majhnega. Tudi roza in čipke in vse kič zraven je zame groza.

No , pa je naša punca postala 5 in je od prijateljice privlekla prvo Brabiko domov. Zdaj jih ima kup, mož ji je delal Barbihišo, jaz sem jo bravala in opremila, soba je roza, polno ima kiča in čipk, tudi pri oblekah…in je srečna s tem.
Jaz sem se tudi sprijaznila.
Saj se igra tudi s drugimi stvari, in ve, da so Barbike pač nadnaravno lepe.
Nikoli še ni rekla, da bi rada bila kot oni.
Stara je pa 9 in ima Barbimanijo že 4 leta. Upam, da bo kmalu minilo?

Naša jih ima 6, pa sem se tako pridušala, da moja hči pa ne…
Eno sva ji kupila midva oz. jo je prinesel Dedek Mraz (ma je res lepa, baletka), ostale none, tete in ostali, ki ne vejo več, kaj bi kupili otroku, ki ima milijon igrač. Še dobro, da vsaj nekatere prepričamo, naj prinesejo knjigo.

Sicer se pa z Barbikami bolj malo igra, pri nas so bolj zanimive kocke, dinozavri, plišaste živali, sestavljanke.

Aja, je pa hec, ker se z Barbikami zelo rad igra njen 2,5-letni bratec.

Moja hčerka je imela ene dve, samo ni bila najbolj navdušena nad njimi, zanimive so bile takrat, ko sva sešile kako novo oblekico ali pa ko je dobila kake nove dodatke (vem, da so bili zelo zanimivi čeveljci in škornji). Je pa moja osemletna nečakinja nora nanje. Ravno ta vikend je bila pri meni na počitnicah in jih je imela s seboj poln nahrbtnik – enih 8 jih je bilo not. In seveda sva morale šivat oblekce, jih preoblačit in se z njimi sprehajat. Kaj pa vem, meni se ne zdi ne vem kaj hudega, če se deklice igrajo z njimi, zanimive so jim verjetno res bolj zato, da jih preoblačijo, jim delajo frizure… veliko slabše se mi zdi, če imajo fantki cele kupe pištol in pušk, bomb in vojakov.

Moja skorajštiriletnica jo ima, ker jo je dobila od tete, ker jo ima njena sestrična. Z njo se skoraj ne igra, vsake toliko časa jo nese k babici in odnese nazaj domov. Vmes se tudi ne zmeni zanjo.
Jaz barbike nisem imela niti si je nisem želela. Sem imela raje dojenčka in plišaste živali pa avtke – z avtki sem lahko igrala cel dan.

BTW, moj mož barbiki pravi “ta špičasta”.

Meni barbike niso všeč, ampak če jo že ima, ji je pa ne mislim prepovedovati.

Vanja napisal:

> Moja jih ima kar nekaj, pa Bratz tudi, avte, Kene, dojenčka
> ipd.
> Me nič ne moti, ker se ne istoveti z njimi….ve, da v v
> resnici ni tako koščenih in načičkanih žensk…sva že pri
> njenih 2 letih to predebatirali in vidim, da razume…takrat je
> dobila prvo Barbiko.
>

a pri njenih dveh letih sta predebatirale samopodobo žensk in vpliv barbik nanje, pa istovetenje žensk z lepotnimi ideali???

sory no, ampak se ful režim pri tem zraven

He, he, ta je pa res malo huda.

Jah, otroci nekaterih staršev so pa res napredni. Od moje prijateljice tamala je znala že pred enim letom lepo reči kocka. Ne koca ali kaj podobnega, ampak jasno k-o-c-k-a. No, jaz je seveda nikoli nisem slišala, mi je to prijateljica povedala. :-))))) japajade!

Zanimivo, da imate predsodke glede te punčke. Jaz sem imela kar 35 barbik, pa name njihova nadnaravna lepota ni nikoli vplivala. Pri meni je bila res prava Barbiemania, ki je trajala ene 10 let 🙂

Naj povem, da sem imela še 3 Kene, pa njene sestre (2x Shelley, 1x Stacie, 1x Skipper), potem sem imela še bazen, šotor, kolo, avtodom in konja – mogoče sem še kaj pozabila.

Z Barbikam sem se prvih 5 let igrala, potem pa mi naslednjih 5 let za igro niso bile več zanimive, ampak sem jim šivala oblekice, delala nakit in ekstravagantne frizure (postrigla nisem nobene 🙂 ).

Barbike imam sedaj skrbno spravljene po škatlah in čakajo na moje otroke 🙂

O njeni intelegenci z vami nima smisla razpravljati…smo že v vrtcu z vzgojiteljicami in pedagoginjo kar precej.
Da pa ne bo pomote, nisem ji predavala s kakšnimi ukimi besedami, ampak otroku primernu. Pa samo prvič…in spet ne boste verjele, razložila je še babici.
Da pa pri 7 brez vsakeršne prisile ali spodbude z moje strani rešuje naloge že za 10 letnike, pa itak nič ne pove, a ne?
In zdaj je to zadnje, kar sem o tem napisala.

LP

LP, Mama3m

pa saj sem si čisto zmožna predstavljat, kako je zgledal ta pogovor in verjamem, da sta ga imeli, ampak za moje pojme dveletnica nima koncepta v glavi, kaj pomeni fizična privlačnost za nasprotni spol in kaj žene ženska (mladostnice) za tem.

mene je nasmejala tvoja interpretacija tega pogovora

Hahaha…nazaj

LP, Mama3m

Kakorkoli…rezultat pa je bil le dosežen, ali ne?
Zanjo so Barbike le navadne igrače, kot vse druge.
Ve pa svojim raje že vnaprej (nekatere še pred rojstvom otroka sklenete, da jih ne bo nikoli videl-a) prepovedujete igranje z njimi in terorizirate sorodnike s prepovedmi, morda jim jih celo skrivate…ne velja za vse odgovarjajoče, jasno…kot pa da bi poskusile razložiti njim primerno. Spet poudarjam, njim primerno…brez idealiziranja, konceptov, interpretacij in še kakšnih *odraslih besed*.

Ma, kako ste ene pravi mojstri…pardon, eksperti…za kompliciranje, kjer to ni potrebno!!!!

LP

LP, Mama3m

Naša šestletnica jih ima 16. Kakih deset je nabrala v zadnjih 2 letih na rojstnodnevnih zabavah od prijateljic.
Dve si je kupila za svoj denar in to metuljčico in morsko deklico. Ima vse barbike iz Barbi filmov. Njihove suhosti sploh ne opazi za njo so princeske in vile in jih dojema kot pravljična bitja in ne kot ideal modernih žensk. Ima tudi kar nekaj barbi konjev in kočije in seveda tri prince. Igra se tudi z plišastimi živalmi.
ko se z njimi igra napleta cele pravljične zgodbe.
Dojenčke in vozičke je podarila karitasu že pred kakim letom. Je niso dovolj pritegnili.

Naša punca je vesela vsakega darila. Pa če so to špangice ali nalepke za 400 sit ali pa barbi kočija za 10,000 sit.

Jaz sem jo že zgodaj poučila, da je vsako darilo vredno ne glede na velikost in ceno.

Pred božičem in njenim roj. dnevom(decembra) namensko pospravim starejše igrače v klet in pripravim en prazen zaboj za nove.

Čisto vsega se razveseli kar dobi za darilo in se z vsem igra vsaj nekaj časa.
Igrače, ki je več ne zanimajo, gredo za nekaj časa v klet potem pa kakšnemu manjšemu otroku ali na karitas.

Seveda barbike vedno ostanejo.

New Report

Close