Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Ali je 130.000 sit dosti ali…

Ali je 130.000 sit dosti ali…

Delodajalec mi je ponudil 130.000 sit neto+dodatki za poskusno dobo 3 mesece ,nato pa naji bi povišal neto za koliko nisem vprašala.Naj povem,da imam peto stopnjo izobrazbe,dalo pa bo v administraciji,delavne dobe imam 14 let.Meni se zdi malo,pri prejšnem sem imela 180.000,ampak je podjetjo šlo rakom žvižgat…

LP M.

Zame je dosti.

za mene pa zadosti 😉

Bolje to kot nič.

Malo

Glede na to,da so danes sluzbe bolj tako tako, je po svoje kar ok placa….ce bodo se delovni pogoji ok pol je kul…

Mislim da je za tako delo kar nekje realna neto plača. Če ti pa po treh mesecih res še poviša, pa še toliko bolje.

LP

----------------------------------------------------------------------------------------------- Naučil sem se, da nihče ni popoln dokler se ne zaljubiš vanj. (Andy Rooney) ------------------------------------------------------- Slovenec ti odpusti vse, samo uspeha ne! :)

Odvisno od firme. V gospodarstvu imaš lahko ta tako delo precej višjo plačo.

Ja, je kar v redu no….glede na to, da jih poznam kar nekaj, ki imajo za 5. stopnjo izobrazbe minimalno plačo (88.000 sit neto). LP

Meni se zdi super. Jaz imam 23 let delovne dobe v administraciji, V.stopnjo izobrazbe, z olajšavami za 3 otroke (torej dohodnine sploh ne plačam) zaslužim 140.000. No to je seveda z dodatkom za delovno dobo, ki ga je že kar nekaj, drugih dodatkov pa nimam – za malico ne dobimo, prevoza nimam, ker imam 5 minut od doma. Tako, da mislim, da boš že sedaj v poskusni dobi dobila več kot jaz. Seveda pa je zdaj važno še najbolj to, kako ti bo delo všeč. Kaj boš pa delala?
Jaz bi trenutno tudi za kakih 20 jurjev manj delala kje drugje, samo, da bi se rešila teh vsakodnevnih stresov, ki jih imam sedaj. Tako da, ni vse v plači. Želim ti, da bi bila zadovoljna z novo službo.

Meni 3/4 premalo….. :))

In kako priti do 3/4 boljše plače?

Sej pa ni treba samo od plače živeti….. malo iznajdljivosti…… vztrajnosti….. dobre volje….. AKCIJA AKCIJA…. :)))))

Pa namen….. NAMEN…. :))))

Zame je to odločno premalo.

Ah in če nima druge izbire, je bolje, da je na borzi, ker je ta plača odločno premalo. Dajte se malo zresnit in se ne hršite tukaj, kot, da imate vse milionske plače.

Ne gre za to, ali hočete in potrebujete več, gre za to, če je plača realna glede na druge. Meni se zdi v redu. Je p ares, da denarja ni nikoli dovolj ampak to je druga tema…

Zaposlena v zasebnem podjetju. Delam za dve podjetji v Sloveniji in eno iz tujine (isti lastnik)

Delo: nabava, prodaja, logistika (odprema blaga), uvozi in izvozi, računovodska dela (knjiženje prej. in izd. računov, banke, plačilni promet)

Imam 140.000 neto + dodatki

V. stopnja izobrazbe, 10 let delovne dobe, govorim štiri tuje jezike (3 A, 1 P)

Da malo razložim.
Jaz osebno za 130.000 SIT ne bi šla v službo.
Zakaj? Zato, ker mislim, da sem vredna več.
Jebiga, se cenim.
Poleg tega sem prepričana, da se v Ljubljani lahko 130.000 SIT zasluži (sicer na črno) s 5 urami dela na dan, ali pa še manj.

Sama sem bila brezposelna pred približno 5 leti. Z možem sva izračunala, da če ne prinesem domov vsaj 180.000 SIT, se računica ne izide.
Večji stroški za obleko in kozmetiko, večji stroški za prehrano in prevoz, manjši otroški dodatek, večji račun za vrtec. Poleg tega pa stres, pomanjkanje časa, oz. na splošno manj časa za družino …

Tako, da sem si drznila zavrniti slabo plačano službo. In seveda intenzivno iskala boljšo. In mi ni žal. Čeprav je bilo nekaj mesecev kar težko.

Sedaj imam krasno službo, praktično sanjsko. Sem sam svoj gospodar, mesečno pa prinesem domov najmanj dvakrat toliko, kakšen mesec pa tudi štirikrat.

Prepričana sem, da če bi takrat tisto službo sprejela, bi verjetno bila še vedno tam, plača pa niti slučajno ne bi dosegla te, ki jo imam sedaj. Verjetno bi jamrala skupaj s vsemi ostalimi, ki se oglašajo v postih tukaj gor.

Tako, da je vsekakor za razmislit in to malce širše.

Take imam pa jaz rada…. ki se cenijo….:))))

Zgolj opozorilo :
Med takšne ‘srečneže’, ki imajo čas ciljati na ”visok nivo”, se ne prištevajo tisti, ki so odvisni od sami sebe/mesec, ki nimajo ‘dobrega možeka’ ali fotra z globokim žepom’.
Če nimaš 15. v mesecu dovolj prihrankov za plačat položnice, če v trgovini vzameš košarico in že na vhodu izračunaš saldo, ki ga lahko zapraviš in ko že pol leta ne razmišljaš več o kozmetiki itd., ti tudi doktorat izobrazba ne pomaga, če ne obvladaš več PONOSA in raje pokažeš kaj znaš! Star slovenski rek pravi : LASTNA HVALA SE POD MIZO VAL’A.

In takrat pač sprejmeš službo in si hvaležen, da imaš plačan prevoz, malico, regres, vsaj 100 jurjev bolniške, če se ti kaj zgodi ipd.
In hvaležen si, ker si po 300 poslanih prošnjah končno dobil odgovor na eno…..

Potem pa kasneje po pameti že iščeš naprej nekaj boljšega, primernejšega…

P.S. standard pa itak pada

P.S.S. danes plača ni več merilo bogastva ! danes se preprosti ljudje vozijo v novih avtih (na kredit) in hodijo po razprodajah.
Bogati pa tačas sedijo v senčki, srebajo pivo in iščejo nove ideje kako denar dela denar!
Če si ustvarjen na točki 0, ti tudi pol miliijona plače na mesec ne prinese na kratek rok lastne strehe nad glavo, kje pa je še vse ostalo…. In obratno: če varčuješ, deduješ, dobivaš rente ipd., se pa najbrž za 20.000 SIT več plače najbrž ne bi pustili preleviti v hlapca?! Ali pač? Ah, saj res, mi smo vendarle slovenci !!

medo, bo kar drazlo…. Ja, denar dela denar.. zal.
Obcudujem ljudi, katerim je uspelo najti dobro idejo, jo uresniciti.. in predvsem dobro vnovciti… Ko bi meni kaj takega padlo v glavo…hehe

Ko pa tele 130jurckov preracunam v evre.. me pa res srce zaboli… Verjetno je realnost taka.. zal.

Za podobno delovno mesto dobim s 13 leti delovne dobe, z dodatki, prevozom, malico 140.000, tako da…

Meni je premalo. Glede na to, da imas poskusni rok jo vzemi (je odpovedni cas v tem casu zelo kratek) in pridno hodi med malico na druge razgovore.

Ko dobis boljso ponudbo pa samo svrc…. V tovarnah dobijo z malico in prevozom okrog 140.000. Pa je 8 ur in odklop.

V Ljubljani so pa sploh place visje kot drugje… Meni je to premalo. Vsaj 150.000 za V. stopnjo in za 14 let delovne dobe.

Tukajle vse svetujejo, da vzemi in blabla bla. V resnici ne poznam nobenega s tako delovno dobo in izobrazabo, ki bi mrdnil pod 180-200k.

Al imajo samo srečo?

Sloncek

''Rojen si kot original, ne umri kot kopija...''

Ja kje si pa prej delala, da si mela osnovo 180.000 sit? Za peto stopnjo je to kar lepa plača!

New Report

Close