Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Ali je knjiga obsojena na smrt?

Ali je knjiga obsojena na smrt?

V Washingtonu in na Wall Streetu so resno
zbegani: v ekonomiji raste nov razred poslovnežev,
ki ima čisto svoje navade. To so vsi tisti, mnogi
bajno bogati, ki se ukvarjajo z računalništvom,
internetom, skratka “doc.com ljudje”. Izbruhnila
je že prava vojna med ljudmi knjige in ljudmi zaslona.

Katera stran bo zmagala? Poglejmo, kaj o tm meni Stephen King, zelo plodovit pisec srhljivk, ki pa je po desetletjih milijonskih knjižnih naklad deloma presedlal na internet, kjer lahko prebirate njegove zgodbe – ne morete pa jih takoj kupiti v knjižni obliki …

“Zaradi razmaha interneta ljudje berejo več kot nekdaj. Vendar ne knjig, presneto, teh popolnih predmetov, ki govorijo, ne da bi govorili, ki ne potrebujejo baterij in ki se nikoli ne sesujejo. Ja, zato bodo knjige preživele!”

/Prepisan članek iz Slovenskega almanaha 2001!/
———————————————————————-

Moji ljubi prijatelji, verjemite mi, da se ob branju članka niti za hip nisem prestrašila, da bi knjige bile obsojene na smrt. Ne, ne pri meni! In gospd Stephen King bo še pisal srhljivke, zagotovo, ki bodo objavljene v obliki knjig in jih bo možno dobiti na knjižni polici. Kaj o tem menite vi, prijatelji ??

Mariči --------------------------------------------------------------- Danes sem kradla čas. Ne počutim se krive. Srečna sem, ker to še znam. (po R.Kerševanu)

Kje se najboljše počitim ? Kje si napolnim duha ? Definitivno v knjižnici. Oh, ne, knjiga bo ostala v taki obliki kot smo jo vajeni. Lahko jo vzamemo s seboj kamorkoli, jo odpremo ravno kadarkoli želimo in si privoščimo malo izleta med njene liste. Knjiga na netu ni in nikoli ne bo isto..

Ja se strinjam z Zajčkom….

Sej so tudi za radio rekli, da bo krepal, ko se bo pojavila televizija, pa ni.

Kaj bomo pa stavili v dnevne sobe po stalažah, če ne bo knjig?

Usta, misli in vse dobro na vama in v vaju naj se vama
pozlati. Jaz imam doma same težave, ker sem nora na
– knjige, bela cesta. Nora, tako nora, da si dajem v zbirke
knjig knjige, stare čez sto let (100 = sto). In pravi gospodar
te hiše, v kateri domujem, da sem malo čez les, da kaj mi
vse te knjige, ki sem jih že tolikokrat prebrala, sploh še imajo
ponuditi, ne razume tega, da lahko jaz eno knjigo preberem
tudi večkrat ….. jaz pa samo pogledam knjigo, jo primem v
roke in se počutim kot bog med bogovi, kot najbotaješi človek …… ko pobožam knjigo, se mi zdi, kot bi pobožala najbolj nežnega ljubimca … ko si jo prislonim na prsi, se mi zdi, kt bi me ljubkoval najbolj strasten ljubimec ….. ko se vpijam vanjo in med vrsticami povedanega iščem nekaj, o čemer bi razmišljala, se mi zdi, da začenjam novo igro z novim ljubimcem ….. ej, pismo, saj vem, da se noro sliši in bere, a ne znam drugače izpovedati ljubezeni do …. knjige, moje edine molčeče prijateljice, moje zaupnice, moje hrane, moje pijače, moje poti v sanje, moje ……… moje ……… moje…….. moje………… knjige!!!!

Mariči --------------------------------------------------------------- Danes sem kradla čas. Ne počutim se krive. Srečna sem, ker to še znam. (po R.Kerševanu)

Točno tako..knjiga ostaja knjiga…mora imeti trde platnice..notri pa spete strani..nobeno računalo nikoli ne bo “knjiga” in tudi posebenj vonj imajo strani v knjigi..vonj..ki ga ne premore nobena elektronika……
Knjigo je treba prijet,jo držat v rokah..jo brati v leže..al na trebuhu..al na hrbtu….al pa na lustru bemti…zato knjiga ostane knjiga…….bel popisan list papirja…….

kO SMO PRIPRAVLJENI STOPITI V NEZNANO, V POLJE VSEH MOŽNOSTI, SE PREPUSTIMO USTVARJALNEMU DUHU, KI VODI PLES VESOLJA...

New Report

Close