Najdi forum

Naslovnica Forum Politični čvek ali je prav da mi plačamo Janševo tožbo proti Fincem

ali je prav da mi plačamo Janševo tožbo proti Fincem

Meni ni prav da se naš denar troši za takšne stvari. Naj da gospod kar iz svojega žepa.

Ne more. Je revež. Ni dobil nič podkupnine.

Seveda je prav. Da se boš ti in tebi podobne brezveznice,lahko kravžljala živčke. Zgubala se ti bo koža in zrasla rit. Saj veš, od jeze.

Včasih se resno sprašujem, kakšni ljudje sedijo za računalniki.

Absolutno sem proti. Sam si je zakuhal godljo, zdaj naj pa sam poje. Saj mu je še kaj ostalo od podkupnin. Bo že zbral. Ali pa če se me odrečemo kakšni beli štruci in zberemo denar za našega vodjo?

Zakaj bi pa morali mi njemu tožbo plačevat??? A jo bo on meni??? Kar si je skuhal,naj še poje.

Ful ste otročji. A ko je pokojni Drnovšek letal na obrede k indijancem po svetu in zapravljal vas pa ni skrbelo kaj plačujete? Pa ko si je omislil vladno letalo? Pa v njegovem času smo šli v NATO, in se je vedelo da bomo trošili za brezvezno orožje. To vas ni nič skrbelo?????

ja, nas je – ampak je bil Janša med prvimi, ki je denimo Drnovšku očital to, da je šel k zdravilcu (medtem ko janezek seveda svojo smrkljo lahko na državne stroške na Kitajsko pelje) – aja, pardon, zdaj pred volitvami se je JJ celo nekaj poklonil Drnovšku…ma dej, dvoličnež za bruhat.

Grozljivka, da bi mi to plačevali. Nismo bili obtoženi vsi državljani Slovenije, niti Slovenija kot država, marveč posamezniki. In če posameznikom, kaj ni prav ali je bila obtožba kriva, naj si to sami plačajo!!! Saj če je prepričan v dober izid, bo verjetno dobil stroške povrnjene? Pa ni, a ne? Kaj ima obtožba z davkoplačevalci, da bi mi to plačevali????

NATO je bil na referendumu. In slovensko ljudstvo je odločilo, da gremo v NATO. Neumnost. Se strinjam. Sem bila proti. Ampak še vedno jih je bilo več kot pol ZA.

Govorimo o domnevnem sprejemanju podkupnin – ki je kaznivo dejanje, če ne veš. Odpri, no, malo KZ in si poglej. In ker se on osebno čuti razžaljenega, naj Vlada toži Fince in plačamo naj mi?!?!? Če je razžaljen, naj toži zasebno in naj plača iz svojega žepa. Če pa najdejo pravno osnovo, da je Republika Slovenija v tej kolobociji utrpela škodo, naj toži Republika Slovenija. Sicer pa, če smo že ravno pri tem – potem bi morala pa Republika Slovenija tožiti člane Vlade, ki so s svojim ravnanjem omogočili, da se jo vlači po zobeh v tujini in s tem zmanjšujeta njen ugled in kredibilnost, kolikor ju sploh imamo.

Absurdna situacija. Vsak lahko reče, da bo tožil. Problem pa nastane, ko je treba kaj dokazati. In če tožiš in zgubiš, kriješ vse svoje stroške in še stroške nasprotne stranke. Jaz pravim, naj toži osebno in naj plača sam. Bog mu požegnaj, če bo zmagal in dobil odškodnino. RS ne bo zaradi tega nič na slabšem. Če pa toži Vlada in izgubi, pa RS definitivno izgubi (materialno in nematerialno).

A smo davkoplačevalci dobili provizijo / podkupnine? Če nas takrat niso NITI OBVESTILI, naj nas še sedaj ne vpletajo. Tožbe naj plačajo sami.

Glede Drnovška pa… če je bilo takrat problem tistih 200 jurjev, zakaj ni bil problem spomenik v Zagorju??? Mislim, da je bil spomenik dražji kot 200 starih jurjev. A tega denarja pa ni škoda?

Spomenika ni plačala država. Spomenik je plačala občina Zagorje, če se prav spomnim. In tam so bili krajani v veliki večini za postavitev spomenika.

Občina, dražva, isti šmorn. Oboje se napaja iz denarja davkoplačevalcev. Ali mogoče od Svetega Janeza?

Govorimo o domnevnem sprejemanju podkupnin – ki je kaznivo dejanje, če ne veš. Odpri, no, malo KZ in si poglej. In ker se on osebno čuti razžaljenega, naj Vlada toži Fince in plačamo naj mi?!?!? Če je razžaljen, naj toži zasebno in naj plača iz svojega žepa. Če pa najdejo pravno osnovo, da je Republika Slovenija v tej kolobociji utrpela škodo, naj toži Republika Slovenija. Sicer pa, če smo že ravno pri tem – potem bi morala pa Republika Slovenija tožiti člane Vlade, ki so s svojim ravnanjem omogočili, da se jo vlači po zobeh v tujini in s tem zmanjšujeta njen ugled in kredibilnost, kolikor ju sploh imamo. [/quote]

Se strinjam! Vse skupaj je že tragikomično, res. Janša pa je kot en klovn. Kam gre naša država? 🙁

Kar plača ena občina iz svojega proračuna,je stvar občanov te občine. In oni so se s tem strinjali, zato se meni zdi to čisto OK – kar se samega plačila tiče. (Pa čeprav menim, da bi pri postavitvi spomenika morali upoštevati željo svojcev in tudi samega pokojnika, ki sploh ni bil človek za spomeničenje, in so ga v bistvu s to postavitvijo na nek način zanikali.)

Za plačilo neke po svoji naravi zasebne tožbe iz državnega proračuna pa bi se po mojem mnenju morali strinjati državljani v večini, ker iz same zakonodaje to zagotovo ne izhaja. Sicer nismo imeli referenduma, a kolikor je opaziti javno mnenje, ni neke večinske podpore tej ideji.

Da je plačevanje zasebne tožbe z davkoplačevalskim denarjem v Sloveniji povsem legalno, je dosodilo vrhovno sodišče v primeru poslanca Ruparja (iz katere stranke že?)

A pa lahko Jaka toži Franclna, če je Francl oklevetal Janeza? (le kaj ima Jaka s tem?)

A lahko slovenska vlada toži novinarja, če je ta užalil Janeza?

New Report

Close