Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Ali lahko človek, ki ima travme iz preteklosti, spi dobro in brez problemov?

Ali lahko človek, ki ima travme iz preteklosti, spi dobro in brez problemov?

Trpljenje v otroštvu in podobno. Ali pa da ga še zdaj kaj sekira, se ne počuti dobro, psihično trpi ali karkoli takega. Ali lahko tak človek spi dobro in brez problemov.

Ker poznam starejšo osebo, ki govori, da je koliko je pretrpela, pa spi brez problemov. A ni psiha povezana s spanjem? A taka oseba še vedno trpi ali se je trpljenja osvobodila. Samo razmišljam.

Vaša mnenja?

Trpljenje vsekakor vpliva na spanje. Naj se oglasi kdo z izkušnjami. Jaz hvala bogu nimam večjih težav s spanjem, poznam pa ljudi, ki jih imajo in so dejansko pretrpeli.

Vsi si nosimo kake traume iz otroštva in večina nas spi mirno, ker smo se pač soočili z dejstvom, da smo odgovorni za svoje počutje in zdravje in da dogodki, ki so preteklost in ljudje, ki so nam škodili, del vsakega življenja. Pretirano premlevanje krivic, ki so se nam zgodile, ne vodijo v nič dobrega. Ljudje, ki se smilijo sami sebi, so nesrečni zaradi sebe, ne pa drugih.

Nekateri ja nekateri ne. Odvisno ali so zdilali s preteklostjo in na kak nacin- se z njo soocili ali pometli pod preprogo. Preteklosti itak ne mores spreminjati nimamo casovnega stroja 😉

New Report

Close