Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek ali lahko stroške uveljavlja samo eden?

ali lahko stroške uveljavlja samo eden?

Imam potrdilo o stroških oz. plačilih za vzdrževanja stanovanja, ki se glasi tako name kot na partnerja. Zanima me, ali lahko v dohodnino VPIŠE CELOTNE STROŠKE SAMO EDEN OD NAJU?

Vpiše jih tisti, na keterega se glasi račun.

VZDRŽEvANJE SI LAHKO RAZDELITA, KREDIT ZA STANOVANJE PA VPIŠE TISTI, KI GA PLAČUJE. velike črke, sorry!

Če sta oba solastnika stanovanja lahko oba uveljavljata stroške. Vsak za tiste računa, ki se glasijo nanj. Zato je potrebno že med letom poskrbeti, da se eni računi glasijo na enega drugi pa na drugega.

Lep pozdrav,

Marjana

Mogoce ne razumete ravno dobro, kaj sprašujem – račun se glasi na oba – se pravi tako name kot na moža (ker sva solastnika stanovanja). Zanima me, ALI LAHKO POD OLAJŠAVE VPIŠEM ZNESEK SAMO JAZ, MOŽ PA NIČESAR?? (ker namreč mož ne potrebuje toliko olajšav, jaz pa…)

Seveda lahko vpišeš samo ti. Lahko vpišeta tudi oba, vendar mora skupaj priti znesek ki je na računu.

LP

metka, kako to misliš, da lahko kredit za stanovanje vpiše tisti ki ga plačuje ???!!!

Jaz sem nosilec kredita in ga ne plačujem, plačujem ga on kot solidarni plačnik. Potrdilo z banke se glasi na moje ime.

Kaj če ga jaz vpišem, pa ga meni ovržejo? Njemu pa ga ne vpišem, pa ga kasneje ne morejo upoštevati. Kaj naj naredim???!!! Vpisati obema en kredit pa ne smem :((

sorry za zamudo. točno ti za tvoj primer ne znam povedati, pri nama je pa tako, da sva OBA lastnika stanovanje, kredit plačuje mož, potrdilo iz banke je nanj…jaz kredita kljub temu, da sva solastnika ne morem uveljavljati. lp, metka

New Report

Close