Ali res moški padate na samozavestne ženske?
sen kresne noči, 10.06.2022 ob 23:32
Itak967, 10.06.2022 ob 23:29
Ena896, 10.06.2022 ob 23:17
Itak967, 10.06.2022 ob 23:12
Ariela667, 10.06.2022 ob 22:10
Sem ženska, ampak tudi sama rada vidim samozavestno žensko. Sem bila v tujini in tam so ženske pfffff svetlobna leta pred našimi kar se tega tiče. Vse uštimane, krilca, petke, frizure, nohti, makeup, torbice..ni da ni. Večina zelo postavne, ampak tudi tiste, ki niso preveč suhcene, si znajo skombinirati oblačila, da izpadejo wow. Ženstvene. Ženstvena hoja, obnašanje… Sem se srečala z eno sredi parka med hojo in me je pogledala v oči, je imela take prodorne modre, črnolaska, dolgi lasje do pol hrbta in modro oprijeto majico ter črno krilo. Vam ne znam povedati kako zelo lepa je bila. Pa ta pogled. Nežen, a hkrati zelo močen, prodoren… Kot bi gledala v mojo dušo. Za njo je pridišal vonj parfuma, ki je bil ena mešanica nekih orijentalskih vonjav, sladek, a ne premočen. Sem si prav rekla, če bi bila moški, pa zmeša se mi za eno tako. In sploh ni bila redka izjema, bolj pravilo. Večina lepo oblikovanih, natreniranih.. Ne gre se samo za izgled, ampak cel paket. Skrb zase, ki se odraža v tej drži, hoji, ki ni ‘kot po jajcih’ ampak je odločna in korak ravno prav dolg, popoln. Priznam, jaz v trenerki in supergah sem se počutila zelo vesoljsko. Sem si obljubila, da se bom spravila v red do naslednjič ko pridem tja. 🙂
To si najbrž po kakšnih nemških ali francoskih vaseh hodila. V tisti tujini vse tudi po štalah hodijo v visokih petkah.
Ni res. Francozinje visokih pet skoraj ne nosijo. Se znajo seksi, a ne vulgarno, urediti tudi brez njih.
A potem praviš, da so v tujini vse boljše od tebe?
Moški padajo na skrivnostne ženske, take, ki jih moraš v slojih odvijat, leta potu in odvijanja, take so privlačne in samozavestne, ki ne ponudijo vse naenkrat na pladnju, traje in traje…, da jo definiraš
To je samo tvoja fantazija, kako bi bila rada videna v moških očeh.
Samozavest je konstrukt 80-ih let preteklega stoletja s pogubnimi posledicami za odnose. Ljudje smo kompleksna bitja in za zdrav odnos je potrebno vrtinec nasprotujočih si misli in vzgibov, to gmoto nagonov in čustev, ki se nahaja pod površjem zunanje podobe nekako produktivno in moralno-etično ustrezno artikulirati.
Kot moški tako lahko zgolj rečem, da sem naklonjen čustveno dozorelim ženskam, medtem ko se dramam katerekoli vrste posvečam kvečjemu kot gledalec/opazovalec in me niti najmanj ne mika prevzemati vlog v njih.
idesi, 11.06.2022 ob 00:24
Samozavest je konstrukt 80-ih let preteklega stoletja s pogubnimi posledicami za odnose. Ljudje smo kompleksna bitja in za zdrav odnos je potrebno vrtinec nasprotujočih si misli in vzgibov, to gmoto nagonov in čustev, ki se nahaja pod površjem zunanje podobe nekako produktivno in moralno-etično ustrezno artikulirati.
Kot moški tako lahko zgolj rečem, da sem naklonjen čustveno dozorelim ženskam, medtem ko se dramam katerekoli vrste posvečam kvečjemu kot gledalec/opazovalec in me niti najmanj ne mika prevzemati vlog v njih.
Ja, samozavest so izumili v osemdesetih, prej je niso poznali, je bila sama ponižnost povsod. Ko Darko ugasne, ga pride drug teoretik zamenjat v nočno izmeno.
Oprostite, ampak vi opisujete zunanjost. Ženske, ki nase zmečejo pol kile makeupa, si podaljšujejo nohtke, in so oblečene po zadnji modi, ni nujno da so samozavestne. Ponavadi je ravno obratno. Z vso to šaro želijo obrniti pozornost na svojo zunanjost, notranjost pa je ponavadi zelo prazna.
Samozavestna ženska je ženska, ki ve kaj hoče, je pa pripravljena sprejemat tudi kompromise. Vsekakor pa ne trpi moškega, ki manipulira, izkorišča, vara, pretepa, se zapija, itd. Samozavestna ženska pove na glas kako in kaj, ne skriva svojih čustev, ne tolerira igric, itd. Je uspešna – ni treba da je oh in sploh visoko izobražena, lahko je tudi šivilja, ampak rada to počne in to obvlada. In vse to se da naredit tudi na zelo nežen, ženstven način.
Za avtorja – Ne, večino moških ne privlačijo samozavestne ženske, ker potem bi morali dejansko odrasti in kaj pokazati in narediti, to pa je za večino novodobnih moških, ki jim je highlight pivo s kolegi v baru in fuzbal tekma s kavča, pa seveda doma kuhano kosilo točno ob uri, pač presežek.
Ojoj920, 11.06.2022 ob 07:38
Oprostite, ampak vi opisujete zunanjost. Ženske, ki nase zmečejo pol kile makeupa, si podaljšujejo nohtke, in so oblečene po zadnji modi, ni nujno da so samozavestne. Ponavadi je ravno obratno. Z vso to šaro želijo obrniti pozornost na svojo zunanjost, notranjost pa je ponavadi zelo prazna.
Samozavestna ženska je ženska, ki ve kaj hoče, je pa pripravljena sprejemat tudi kompromise. Vsekakor pa ne trpi moškega, ki manipulira, izkorišča, vara, pretepa, se zapija, itd. Samozavestna ženska pove na glas kako in kaj, ne skriva svojih čustev, ne tolerira igric, itd. Je uspešna – ni treba da je oh in sploh visoko izobražena, lahko je tudi šivilja, ampak rada to počne in to obvlada. In vse to se da naredit tudi na zelo nežen, ženstven način.
Za avtorja – Ne, večino moških ne privlačijo samozavestne ženske, ker potem bi morali dejansko odrasti in kaj pokazati in narediti, to pa je za večino novodobnih moških, ki jim je highlight pivo s kolegi v baru in fuzbal tekma s kavča, pa seveda doma kuhano kosilo točno ob uri, pač presežek.
Se strinjam. Eni zamenjujejo samozavest s samovsecnostjo, drugi pa samozavest pri zenski pogojujejo z njenim videzom, kar je spet kiks.
yram, 11.06.2022 ob 07:52
Se strinjam. Eni zamenjujejo samozavest s samovsecnostjo, drugi pa samozavest pri zenski pogojujejo z njenim videzom, kar je spet kiks.
Večina jih samozavest v skladu z doktrino iz 80-ih dojema kot pozitivno samopodobo, ki pa temelji na prijaznemu nasilju (pasivni agresivnosti), v kateri posameznik skozi pozitivne afirmacije lastne temne strani projecira na druge, kar je za odnose tako, kot bi vsako jutro jemal arzenik in upal na zdravo življenje.
moške večinoma privlačijo ženske ki niso samozavestne (vse tiste ki zakrivajo svoj naraven videz so nesamozavestne) in ženske ki so kurbice-potem pa tule in v reali jamrajo kako babše imajo doma, ki jim še seksat ne da, a vzeli so jo ravno zato, ker jih je lovila (zgolj!) lovila s sexom.
Samozavestnih žensk se moški v bistvu bojijo, ker le taka ve kaj hoče in kdo je-pa ji noben ne more prodajat bučk, da je nekaj drugega, da bi prišel do svojega cilja. To lahko prodajajo le nesamozavestni ženski. Zato palijo na njih. 😉
idesi, 11.06.2022 ob 08:13
Večina jih samozavest v skladu z doktrino iz 80-ih dojema kot pozitivno samopodobo, ki pa temelji na prijaznemu nasilju (pasivni agresivnosti), v kateri posameznik skozi pozitivne afirmacije lastne temne strani projecira na druge, kar je za odnose tako, kot bi vsako jutro jemal arzenik in upal na zdravo življenje.
Kako bi pa opisal mosko samozavest.?
Vidite, ko spet niti ne veste, kaj je samozavest.
To ni nastopaštvo, to nima veze z urejenostjo, glasnostjo, s tem da si venter dogajanja.
To samo pomeni (pri moških in pri ženskah) , da sj zadovoljen sam s sabo , da se ti ni treba dokazovati pred drugimi in jih tlačiti dol, ker se zavedaš lastne vrednosti tudi brez tega. Da si pripravljen tudi na prilagajanje, ker te to ne ogroža, na kompromise, ker ti je pomemben cilj in ne “kaj bodo drugi rekli”.
Meni je samozavest zelo močan faktor pri ideanem moškem, ampak taka, kot jo opisujem, brez nastopaštva, nasilja in trme.
Replika325, 11.06.2022 ob 09:15
Vidite, ko spet niti ne veste, kaj je samozavest.
To ni nastopaštvo, to nima veze z urejenostjo, glasnostjo, s tem da si venter dogajanja.
To samo pomeni (pri moških in pri ženskah) , da sj zadovoljen sam s sabo , da se ti ni treba dokazovati pred drugimi in jih tlačiti dol, ker se zavedaš lastne vrednosti tudi brez tega. Da si pripravljen tudi na prilagajanje, ker te to ne ogroža, na kompromise, ker ti je pomemben cilj in ne “kaj bodo drugi rekli”.
Meni je samozavest zelo močan faktor pri ideanem moškem, ampak taka, kot jo opisujem, brez nastopaštva, nasilja in trme.
NI odnosa brez določene mere nasilja, igranja vlog, itd. Za zdrav odnos je potrebno predvsem uvida v to, da sem tudi okvarjen, ranljiv,… in odnos se lomi ravno na teh ravneh. Šele ko sem v stanju reči: “potrebujem te, ker bo moje življenje s teboj (tudi) lažje, bolj znosno,… brez tebe sem (v tem in tem delu) preveč ranljiv/izpostavljen”, lahko govorimo o zrelosti.