Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ali res moški padate na samozavestne ženske?

Ali res moški padate na samozavestne ženske?

Hahahaha, nov monizem: samozavest so odkrili v osemdesetih letih.

Česa vsega tukaj ne prebereš.

Odgovor na objavo uporabnika
čak mal, 11.06.2022 ob 09:34

Hahahaha, nov monizem: samozavest so odkrili v osemdesetih letih.

Česa vsega tukaj ne prebereš.

Kdaj pa se je po tvojem mnenju uveljavila doktrina o samozavesti, kot jo poznamo danes in ki temelji na posledici uspeha, medtem ko je neuspeh pogojen z nizko samozavestjo?

P.S.: predlagam v tem kontekstu tudi nekaj razmisleka o konceptu inicijacijskih obredov in zrelosti (ter morda o pomenu “mature” v tem kontekstu).

Zartrose izven profila, 11.06.2022 ob 08:19

moške večinoma privlačijo ženske ki niso samozavestne (vse tiste ki zakrivajo svoj naraven videz so nesamozavestne) in ženske ki so kurbice-potem pa tule in v reali jamrajo kako babše imajo doma, ki jim še seksat ne da, a vzeli so jo ravno zato, ker jih je lovila (zgolj!) lovila s sexom.

Samozavestnih žensk se moški v bistvu bojijo, ker le taka ve kaj hoče in kdo je-pa ji noben ne more prodajat bučk, da je nekaj drugega, da bi prišel do svojega cilja. To lahko prodajajo le nesamozavestni ženski. Zato palijo na njih. 😉

BRAVOOOO ZA ZAPIS!!!! VELIKO JE T.I.”SAMOZAVESTIH”, KI LOVIJO SVOJE MOŠKE SAMO S SEXOM-JIH TAKO ZADRŽIJO, MOŠKI PA S SVOJIMI ROŽNATIMI OČALCI SPREGLEDAJO ŠELE, KO JE ŽE GLOBOKO V ZOSU (S TREI PAMŽI, POROKO INKREDITI) TO SI PREDSTAVLJATE A SVOJE LIFE? JAZ NE! PA VENDARLE NI TAKO SAMOZAVESTNA

Ariela667, 10.06.2022 ob 22:10

Sem ženska, ampak tudi sama rada vidim samozavestno žensko. Sem bila v tujini in tam so ženske pfffff svetlobna leta pred našimi kar se tega tiče. Vse uštimane, krilca, petke, frizure, nohti, makeup, torbice..ni da ni. Večina zelo postavne, ampak tudi tiste, ki niso preveč suhcene, si znajo skombinirati oblačila, da izpadejo wow. Ženstvene. Ženstvena hoja, obnašanje… Sem se srečala z eno sredi parka med hojo in me je pogledala v oči, je imela take prodorne modre, črnolaska, dolgi lasje do pol hrbta in modro oprijeto majico ter črno krilo. Vam ne znam povedati kako zelo lepa je bila. Pa ta pogled. Nežen, a hkrati zelo močen, prodoren… Kot bi gledala v mojo dušo. Za njo je pridišal vonj parfuma, ki je bil ena mešanica nekih orijentalskih vonjav, sladek, a ne premočen. Sem si prav rekla, če bi bila moški, pa zmeša se mi za eno tako. In sploh ni bila redka izjema, bolj pravilo. Večina lepo oblikovanih, natreniranih.. Ne gre se samo za izgled, ampak cel paket. Skrb zase, ki se odraža v tej drži, hoji, ki ni ‘kot po jajcih’ ampak je odločna in korak ravno prav dolg, popoln. Priznam, jaz v trenerki in supergah sem se počutila zelo vesoljsko. Sem si obljubila, da se bom spravila v red do naslednjič ko pridem tja. 🙂

ej ti pa tolk zabluziš s svojimi odgovori, kakor, da si ti z Marsa, tvoj pa z Venere…tvoj si ga pa na drugi drgne…

idesi, 11.06.2022 ob 09:39

Kdaj pa se je po tvojem mnenju uveljavila doktrina o samozavesti, kot jo poznamo danes in ki temelji na posledici uspeha, medtem ko je neuspeh pogojen z nizko samozavestjo?

Doktrina o samozavesti? A to v kakšnem sociološkem učbeniku obstaja?

idesi, 11.06.2022 ob 09:24

Replika325, 11.06.2022 ob 09:15

Vidite, ko spet niti ne veste, kaj je samozavest.

To ni nastopaštvo, to nima veze z urejenostjo, glasnostjo, s tem da si venter dogajanja.

To samo pomeni (pri moških in pri ženskah) , da sj zadovoljen sam s sabo , da se ti ni treba dokazovati pred drugimi in jih tlačiti dol, ker se zavedaš lastne vrednosti tudi brez tega.  Da si pripravljen tudi na prilagajanje, ker te to ne ogroža, na kompromise, ker ti je pomemben cilj in ne “kaj bodo drugi rekli”.

Meni je samozavest zelo močan faktor pri ideanem moškem, ampak taka, kot jo opisujem, brez nastopaštva, nasilja in trme.

NI odnosa brez določene mere nasilja, igranja vlog, itd. Za zdrav odnos je potrebno predvsem uvida v to, da sem tudi okvarjen, ranljiv,… in odnos se lomi ravno na teh ravneh. Šele ko sem v stanju reči: “potrebujem te, ker bo moje življenje s teboj (tudi) lažje, bolj znosno,… brez tebe sem (v tem in tem delu) preveč ranljiv/izpostavljen”, lahko govorimo o zrelosti.

Kakšne kozlarije na kvadrat.

Če ti nisi sposoben takega odnosa, ne pomeni, da ga ni.

čak mal, 11.06.2022 ob 09:57

Doktrina o samozavesti? A to v kakšnem sociološkem učbeniku obstaja?

Imaš težave z razumevanjem zapisanega? Imaš še kake druge težave s poznavanjem tematike? Ne bi raje vprašal(-a), kar te zares zanima?

zablužena, 11.06.2022 ob 09:51

ej ti pa tolk zabluziš s svojimi odgovori, kakor, da si ti z Marsa, tvoj pa z Venere…tvoj si ga pa na drugi drgne…

Ja, imam adhd in zelo na dolgo in široko razlagam. Če se ti ne bere, preskoči. Sem sigurna, da jih je še veliko na monu, ki jih rad/a bereš, osredotoči se na njih pa bo. Ni treba stresati slabe volje na moj komentar.. sploh pa se spuščati na osebno raven in poniževanje človeka.

Replika325, 11.06.2022 ob 10:03

Kakšne kozlarije na kvadrat.

Če ti nisi sposoben takega odnosa, ne pomeni, da ga ni.

Poznaš koga, ki živi tak odnos?

idesi, 11.06.2022 ob 10:06

Imaš težave z razumevanjem zapisanega? Imaš še kake druge težave s poznavanjem tematike? Ne bi raje vprašal(-a), kar te zares zanima?

Ja, je določena težava tukaj – ponujaš neko doktrino, ne podaš pa njene vsebine.

Ariela667, 11.06.2022 ob 10:06

Ja, imam adhd in zelo na dolgo in široko razlagam. Če se ti ne bere, preskoči. Sem sigurna, da jih je še veliko na monu, ki jih rad/a bereš, osredotoči se na njih pa bo. Ni treba stresati slabe volje na moj komentar.. sploh pa se spuščati na osebno raven in poniževanje človeka.

torej ona se ne sme spuščati na osebni nivo in poniževanje, ti pa si dovoljuješ groziti poštenemu človeku? Ma ko takele dvoličnice nakladate o osebnem nivoju.. podn od človeka!

idesi, 11.06.2022 ob 10:07

Poznaš koga, ki živi tak odnos?

Kakšen? Brez igric, nasilja in igranja vlog?

Kolikor hočeš.

Replika325, 11.06.2022 ob 10:32

Kakšen? Brez igric, nasilja in igranja vlog?

Kolikor hočeš.

To je osnova normalnega razmerja.

Boris03, 11.06.2022 ob 10:41

To je osnova normalnega razmerja.

Je nekaj, kar velja za normalno, tudi zdravo?

Povej več. Kako zgleda zveza dveh ljudi, v kateri se dva v celoti ujemata, tako da se v vsemu strinjata in kako se obvarujeta vseh zunanjih vplivov, ki bi povzročili bolečino in s tem zdrs iz racionalnega v bolj primitivne oblike odzivanja?

Ojoj920, 11.06.2022 ob 07:38

Oprostite, ampak vi opisujete zunanjost. Ženske, ki nase zmečejo pol kile makeupa, si podaljšujejo nohtke, in so oblečene po zadnji modi, ni nujno da so samozavestne. Ponavadi je ravno obratno. Z vso to šaro želijo obrniti pozornost na svojo zunanjost, notranjost pa je ponavadi zelo prazna.

Samozavestna ženska je ženska, ki ve kaj hoče, je pa pripravljena sprejemat tudi kompromise. Vsekakor pa ne trpi moškega, ki manipulira, izkorišča, vara, pretepa, se zapija, itd. Samozavestna ženska pove na glas kako in kaj, ne skriva svojih čustev, ne tolerira igric, itd. Je uspešna – ni treba da je oh in sploh visoko izobražena, lahko je tudi šivilja, ampak rada to počne in to obvlada. In vse to se da naredit tudi na zelo nežen, ženstven način.

Za avtorja – Ne, večino moških ne privlačijo samozavestne ženske, ker potem bi morali dejansko odrasti in kaj pokazati in narediti, to pa je za večino novodobnih moških, ki jim je highlight pivo s kolegi v baru in fuzbal tekma s kavča, pa seveda doma kuhano kosilo točno ob uri, pač presežek.

Podpis pod tole. Sem imela sama tudi nekaj podobnega v mislih 💪 bravo 🤗

Anonimno 7227, 21.06.2022 ob 06:49

Podpis pod tole. Sem imela sama tudi nekaj podobnega v mislih 💪 bravo 🤗

S tem – pa tudi z Repliko in še kom, ki podobno razume razlike med samozavestjo in nastopaštvom, tiranijo, glasnostjo, ipd – se zelo strinjam tudi sam.

In… lepo je živeti s samozavestno žensko. Umirjeno. Precej brez drame. Brez čustvenih igric za nadvlado. Z zanesljivimi izhodišči za ravnanje in razmišljanje.

Ne vedno in na vseh področjih – ker nihče ni popoln, a večino časa in na večini področij je pa vseeno tako, kot omenjeno zgoraj.

ali res, 10.06.2022 ob 17:39

Ali res moški padate na samozavestne ženske  kot je bilo rečeno nekje v anketi?

Ko smo tolk pijani, pademo tudi na njih. Dobesedno.

New Report

Close