Najdi forum

Naslovnica Forum Politični čvek Ali rimokatoliki začenjajo vojno z islamom?

Ali rimokatoliki začenjajo vojno z islamom?

Ali se da tole takole razumeti ali kako drugače? 🙂

Vojne začenjajo raznorazni imami in ajatole, ki pridigajo džihad in obljubljajo mučeništvo teroristom.

Dvomim, da bo papeževo izvajanje povzročilo kak bombni napad katolika v Iranu, hehe.

A, da ne ! Izklopi ton na TV in si oglej kaka poročila o delovnih zmagah braniteljev katoliške demokracije v državah kjer le te posredujejo.

zsms, mešaš jabolka in hruške. Katoliške demokracije ? LOL, no. Najprej si razčisti osnove geografije in političnih ureditev v dandanašnjem svetu.

Kakorkoli, papežev govor ni in ne more biti razlog za kakšno branjenje “katoliške demokracije” (karkoli že to je) v tretjih državah. Obesiti nore bushmanove odločitve na papeža je, milo rečeno, zblojena komunistična drža, ki se vse prerada manifestira v naših “naprednih in modrih” simpatizerjih leve opcije.

Pa nisem niti pravi niti navidezni vernik, ampak potrebno je pogledati resnici v oči. Papežev govor ne more biti izgovor za vojno, je zahodni svet preveč napreden za kaj takega. Česar pa ne bi mogli reči za muslimanski svet, ki zelo rad slepo sledi svojim verskim voditeljem.

Hahaha, ravnokar sem prebral na bbc online, da so na zahodnem bregu v mestu nablus neki ekstremisti bombardirali eno anglikansko in eno ertodoksno cerkev. V sporočilu so zapisali, da so to storili, ker protestirajo proti papeževemu govoru. Očitno se jim niti sanja ne, da papež in anglikanci ter pravoslavci nimajo prav nič skupnega. Hehehehe.

Temu vprašanju manjka samo še ugotovitev, da papež uri svoje mudžahide v ….. (poljubno ustavi), ali pa da bo zavzel svete muslimanske kraje kar s svojimi švicarskimi plačanci.

G. Minister, Evropa, ZDA pa tudi Latinska Amerika in Mehika so sekularizerane države, tako da RKC nima več nobene vojske.

Torej, da papeževo pametovanje, blodnje, modrovanja …. niso odraz volje vlad katerekoli države, kjer je katolicizem bil ali je prevladujoča vera.

Ne, ravno obratno! Islam začenja vojno z vsem krščanskim. Prej ne bo miru, dokler se ne bo vsa Evropa klanjala Alahu!

darius, a ti imaš vse pošlihtano v glavi??????????
Kje je tvoja geografija in politika?

Da pravoslavci nimajo nič z papežom se pa močno motiš………
Kot je omenila Troya, tako bo tudi držalo.

Troya, kratko in jedernato si napisala, pa še kako je vse to resssssssss……… Samo dopovej bedakim, ki ne verjamejo, ki sami sebe slepijo.

lp,

Človek bi pričakoval da bodo religije v času informacijske dobe izgubile vpliv in moč, in da bo človek z vsemi informacijami , ki so mu na voljo modrejši, strpnejši in predvsem, da se ne bo pustil zapeljati raznim duhovnikom, verskim vodjem, pa naj bo to papež, itd., ki z njimi manipulirajo. Človek bi pričakoval, da bodo ljudje odvrgli to kramo in breme, saj korist od tega imajo samo osebe, ki od tega živijo, zmanipulirani ljudje itak od tega nimajo nobene koristi, so le orodje prej navednih.
Je pa res preko vere ljudi najlažje držati na špagi, in dvomim, da bodo svoje “ovce” z nje spustili. po moje je v prihodnje pričakovati se hijše poteze.

Ja, to je pa res smešno…

to je res zanimiv pojav, ja – namesto da bi informatična družba prinesla več strpnosti in demokracije se je izkazala za velik generator verskega in nacionalnega ekstremizma. ta je danes namreč veliko močnejši kot nekoč, saj so se fanatiki povezali in sedaj delajo po svetu več sranja kot v zadnjih 50 letih skupaj – pa ne samo islamski, saj imajo tudi kristjani svoje črne ovčke (intelligent design, opus dei,…)

Ja papež je zgleda zelo nespreten govornik, ali pa ima nespretnega pisca govorov. Če je že moral drek mešat, bi lahko vsaj izpustil citat in rekel samo, da vera ni opravičilo za nasilje. Kolk je človek brihten, če ve, da ob vsaki najmanjši čudni omembi karkoli muslimanskega, sploh verskega, cela raja z brisačami na glavi skače u luft in zahteva kri?

Pa niso samo muslimani toliko našpičeni. Poglejte v ZDA, tam so tudi versko blazni. Po Tvju imajo pričerje, ki jim pumpajo glave. Ljudje imajo odprto telefonsko linijo, da kličejo, potem pa ti izbranci za njih kao molijo, jih celo zdravijo na daljavo…ne moreš verjet, če ne vidiš… 5 minut nazaj je klical, ker je bil kripelj, po molitvi je pa šprinter postal…japajade

------------------------------------------------------------------------------------------------ Tudi če si na pravi poti, te bodo povozili, če boš le sedel na njej.

Poglej v Slovenijo, kjer imamo profesorja na tehničnem faksu, ki se je ozdravil na daljavo :
(klikni na znanost in duhovnost)

Ne moreš verjet, seveofnine, da se tudi v Sloveniji najde precej “spranih glav”, ki verjamejo raznoraznim “polaganjem rok” in “spiritualnem zdravljenju”. Nismo nič boljši kot raja čez lužo, a veš.

smo bistveno boljši, tegale strica na tehničnem faksu in njegovo znanost sponzoriramo vsi davkoplačevalci

čez lužo pa se morajo iti tovrstne ekstarvagance profesorji in “profesorji” na lasten račun, ali pa na račun svojih privržencev

to da je islam širil vero z mečem je že res, ampak že prej so jo na isti ali se na bolj grob način prav katoliki, ko so pokritjanjevali Evropo, pa seveda ne smemo pozabiti obdobje protireformacije in velike verske vojne prav v Nemčiji.

A je res katoliški del Evrope tako fer do muslimanske vere?… I don’t think so. Ne vem, s kakšno pravico “po defaultu” podcenjujemo drugega človeka… Halo! Vsaka reakcija je posledica akcije… Katoliški del Evrope le izzove. Če se ne bi imeli za civilizirane, bi bilo zelo podobno tud z naše strani – križ in puško v luft pa gremo… V tistih zabitih na Vzhodu pa itak nimajo kaj bolj konkretnega početi, če je takšna revščina. Ne verjamem pa, da v Dubaju tako gledajo na stvari.

Nisem vsega brala in mogoče je že bilo napisano, vendar.

“Papež je želel poudariti, da vera ne more biti opravičilo za nasilje”

Kaj pa so bile križarske vojne? Kaj niso z meči opasani goreči kristjani pokristjanjevali vse mogoče? A tukaj vera ni izvajala nasilja?

Demokracija je izum krščanskih držav – kaj ni demokratizacija muslimanov v današnjem času skrajno nasilno dejanje? Ker se zaradi modernih moralnih načel “ne sme” pokristjanjevati, jih želijo demokratizirati (kaj pa je to, kot nasilno širjenje vere?!?!?).

In zakaj jih je treba demokratizirati?

Zato, da nam bodo bratsko delili nafto. Samo zato gre. Musliji jo imajo kavboji pa ne – ker si ne upajo priznati, da so tam zaradi nafte, rečejo milo besedo: “Prišli smo, da jim prinesemo demokracjo, mir, soodločanje.”

In mi veselo padamo na te besede – še hujše – kavboji ponovno izvoljo enega in istega bušmana (se opravičujem, ker v bistvu žalim prave bušmane), ki zavoljo nafte širi t.i. demokracijo.

No, da še citiram dariusa: “Vojne začenjajo raznorazni imami in ajatole, ki pridigajo džihad in obljubljajo mučeništvo teroristom.”

Darius – popoln terorist je tisti, ki so mu zavezniki pobili družino. Sam zase nima več volje do življenja, zato sklene maščevati ljubljene.

In ker mi tega ozadja njegovega trpljenja ne poznamo, ga označujemo kot terorista, ki kar v brezveze vrže bombo na prvi tank.
Verjemi – ni bilo brezveze.

Križarske vojne so bile nekoč, terorizem je tukaj in zdaj. Prav nič ne zagovarjam ne enega ne drugega, se mi pa gre za to, da bom tukaj in sedaj čimbolj varen. Po domače povedano, dol mi visi za križarske vojne pred osemsto leti, tako kot mi dol visi za arabsko in turško osvajanje Afrike ter Evrope pred 500 in 1000 leti. Človeštvo je imelo pač pestro zgodovino in ne vidim razloga, da bi se zdaj skliceval na tisoče vojn, ki so se v njej dogajale.

Torej, da ponovim. Papež ni Bush, katoliki niso protestanti, pravoslavci niso katoliki. Katoliki ne vzklikajo “sveta/križarska vojna gor”, “sveta/križarska vojna dol”, medtem ko je džihad dandanes kar vsakdanja zadeva. Zato se mi je zdel naslov teme najmanj pompozen, če ne celo namerno provokativen. Dokler to nekaterim ni jasno, potem ne vidim smisla v nekem globokem debatiranju.

Aja, ni mi potrebno podtikati zaslepljenosti z vero. Sem zagrizen humanist.

New Report

Close