Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek ali se tudi vam to dogaja?

ali se tudi vam to dogaja?

drage mamice,

zanima me ali se tudi vam to dogaja, da greste po nakupih in vam je v eni trgovini grozno všeč ena majčka in si jo kupite, potem pa v naslednji kupite hlače, ki so vam tudi grozno všeč, potem v treji kupite čevlje, mimo katerih sploh ne morete, potem v četrti kupite pulover, ki je prekrasen…..(NI REČENO DA JE TO VSE V ENEM DNEVU)

in ko potem želite vse te krasne stvari obleči, ugotovite, da nič ne morete kombinirati.

To so moje izkušnje. Enostavno se ne znam lotiti nakupov. Po domače povedano nimam stila (žilice) za nakup oblačil. Doma imam cel kup oblačil, ki jih enostavno nimam kam obleči, kupila sem jih zato ker so bila krasna, lepa…nisem pa pomislila, s čim bom kombinirala kakšno zadevo….in tako visijo v omari …..

In potem me kar srce boli, ko vidim kakšno mamico (žensko) oblečeno res z stilom, vse krasno skombinirano – barvni odtenki…

jaz pa doma polno omaro oblačil (cel kup dragih BZ) a brez pomena, ko želim kam iti rečem možu: PA SAJ NIMAM KAJ OBLEČI!!!!! ME JE KAR GROZA!

Načeloma ne. Ker se po nakupih odpravim plansko, vem kaj potrebujem in za kakšno priložnost. Seveda me kdaj premami kakšen kos, vendar ga vseeno kupim z razmislekom, kam ga bom nosila, če pa vem, da ga ne morem kombinirati z obstoječo gardarobo, si pa najraje takoj kupim še kaj za zraven.
Moj nasvet:
Preberi svoja oblačila, izberi tista najljubša in si kupi kaj za zraven. Ostala pa na Karitas ali RK

meni se ne ker mam tako “fajn “plačo da si še pomisliti ne upam da bi na mesec odštela za cunje 10.000-čeprav včasih mi pa rata-ampak ne zame za otroke-mene pa zalaga mami-hvalabogu

Niti ne. Ponavadi grem v trgovino in razmišljam kaj bi lahko kombinirala s tem pa s temi čevlji, redko kupim kar na pamet. Mora mi biti všeč in da lahko ponosim. Imam nekje dva odtenka v omari, eden je osnovno bež rjav, pa tudi rdeč; druga pa je ko kombiniram črno, belo, sivo, svetlo modro, Imam vedno dvojne čevlje, svetle in črne isto velja za jakne in torbice.

Pravzaprav ne! Če sem poštena: zeloooo redko.

Ne, ker sem dolga leta nosila samo črno in imam polno omaro temnih cunj, tako da zdaj, katerokoli barvo kupim, paše zraven. Sicer mi pa kakšne divje barve tako ali tako niso všeč, in v moji omari zdaj na stara leta prevladuje še vedno črna, pa modra, bež in rdeča.
Čevlji pa obvezno črni, kakšnih drugih niti pogledam ne. Od vseh parov čevljev imam samo ene poletne natikače v bež barvi, ostalo je vse črno. :))

Ti svetujem enako kot Silvy. Iz omar vrzi ven tisto, kar ne nosiš, za h preostalim cunjam pa si nakupi stvari, ki bodo tako stilsko kot barvno pasale zraven. Nakupov se loti načrtno in naj te ne premami pulover na sosednji polici, ki je spet čisto mim barve. :))) Saj vem, da je včasih težko….

Se je dogajalo, ko je šlo iz mamine denarnice. Pogosto, prepogosto! Najmanj na 14 dni! Pa še to samo, če je bila cunja ali pa čevelj strašansko avandgardnega videza, po možnosti odštekan unikat. In seveda je “moralo” biti vse kupljeno daaaaleč od Slovenije, tako da še zamenjati nisem mogla. No, vsaj ne v roku osmih dni….

Odkar sem sama svoj gospod, se sploh ne spomnim na oblačila. Zanimivo, he he… Sploh nisem nanje mahnjena (to sem ugotovila že pri prvi pravi plači!). Še spomnim se ne, kaj rabim, oziroma si sploh ničesar ne želim. Tudi, ko kaj RES rabim, me sprehajanje po trgovinah izmuči in že po slabi uri ugotovim, da tega “ne rabim”. Pa četudi potem hodim bosa in gola…
Včasih pretiravam pri mojem smrkolinu, a se kmalu unesem.

Mrzim šopinge. So nujno zlo, ki ga prepuščam partnerju.

Mi gre pa ogromno denarja za neplanske nakupe knjig. Tukaj me nihče ne prekosa. Resno razmišljam o kakšni medicinski pomoči, ki bi me ozdravila. A to je že druga zgodba….

Jaz vedno, ko kupujem v mislih kombiniram se pravi, dobro pomislim kaj imam recimo doma, da bo šlo lepo zraven, po pravici povedano pa imam najrajši s seboj kar moža, ker je on moj dober svetovalec, ker pa to seveda vedno ni možno pač kupujem tudi sama in ga tudi velikokrat mimo udarim in potem je stvar doooolgo v omari dokler ne pride moja sestra, ki sva približno iste višine in teže in če ji je všeč je kar njeno. Mora pa si za to človek vzeti čas je pa res se strinjam s teboj nekateri imajo dejansko izvrsten stil in pa tudi okus.

Lp Mateja

mateja

Po mojem, pa imaš stil, drugače nebi sama opazila, da stvari ne pašejo skupaj. Ne morem sicer soditi, ker oblačil nisem videla, a take krize, kot pišeš verjetno ni ;)Takole v grobem en namig. Na primer k jeans hlačam ali krilu lahko oblečeš skoraj vse, prav tako k črnim. Ni treba, da kombiniraš le podobne barve, lahko daš skupaj kontraste (č-b, mo-or, rd-ze, vi-ru), seveda je pomemben tudi odtenek. Pomembno je tudi kakšno barvo las imaš in nenazadnje tudi polt in barva oči nista zanemarljivi.
Jaz osebno sem v preteklosti nosila večinoma vse črno (poklicna deformacija 😉 ), zdaj pa imam v garderobi jesenske barve olivno zeleno + še nekaj podobnih odtenkov zelene, bordo rdečo, rjavo, bež, oranžno in modro (jeans), pa seveda črno, ki jo zdaj bolj malo nosim.

Lp

Mam, hvala za nasvete res si prijazna. Ampak, jaz sem res nek poseben tip, kar se tiče oblačil. Npr. zadnjič sem si kupila krasen vijola pulover. Imam pa rdeče in rjave čevlje jesenske čevlje- namenoma si nisem hotela kupiti črnih, ker sem jih želela vsaj to jesen spustiti in potem želim obleči ta pulover…k rdečim sploh ne paše, k rjavim pa še manj -en čuden odtenek rjave- in to je to? Kaj naj zdaj..če bom hotela kdaj obleči ta pulover si bom morala kupiti še črne čevlje..sem brihtna ni kaj..sploh nisem pomislila ko sem ga kupovala, ali imam ustrezne čevlje ali ne?? Bil je tudi v beige kombinaciji, ampak meni je bila všeč vijola. In smo zopet tam kjer smo bili, na začetku. Kriza!
Pa to je samo ena od situacij, takih in podobnih dogodivščin je še nešteto.

Vijola pulover, kupi si dobre rjave balerinke za zraven. Če maš kako bolj otpuleno jakno za zraven mej to za na čvek s prijateljicami in ene dobre kavbojke. Če ne pa kake hlače lepe in jakno za v službo. Ne se tolk sekirat!
Sam ne ratat dolgočasna, pa ne met vse v rjavi in črni barvi(torbice in čevlje)!!!
Že zdavnaj je skoraj pravilo ne samo zapoved, da naj bo torbica drugačna od čevljev. Da gre roza in rdeča skupaj,…
Malo domišljije! Pa če si še mlada, če čevlji ne bodo šli zraven k pulijo nič hudega! Pa daj tako šminko nase kot je puli!
Pri modi čim manj pravil, čim več domišljije! Pa ne gledat druge kako so oblečene.
Že dolgo nazaj je en zelo znan kreator povedal, da rad vidi žensko ki zna nositi obleko in da je najbolj smešno kadar obleka nosi žensko!

Mogoče si pa ena izmed žensk, ki zna vijola puli nositi z rjavimi čevlji. Ne vem poskusi! Če se dobro počutiš si torej zadela!

p.s. Lepo prosim ne vijola kombinirat samo s črno!
Mojca

Tudi meni so večkrat mamljivi barvni čevlji, pa če jih kupim, jih potem malokrat obujem, ker pač malokam pašejo. Zato v osnovi kupim črne čevlje, za kakšno popestritev pa morda kdaj še kakšne barvne. Če si lahko privoščiš, bo res najbolje, da si kupiš še črne čevlje, pa bo problem rešen 🙂

No vidiš mojca tukaj pa nastane problem, ker enostavno ne znam poiskati nobene pametne kombinacije -nimam stilaaaaa, bom pač morala ravno narediti tisto kar mi ti odsvetuješ – kupiti črne čevlje, da bom ta puli lahko oblekla. Drugače ne znam.!!!
Ma saj sem čisto brez volje – ker mi to enostavno ne gre od rok. Pa če bi bil samo ta pulover problem???, kaj ko je šel cel kup jaken, majčk,..

najbolj pa me je groza, kot sem že rekla, takrat, ko vidim, žensko, mamico, oblečeno z okusom, stilom, pa sploh ni pomembno ali so na njej draga oblačila, važno je harmonija, stilska usklajenost, to ne pomeni -kakšno urejeno poslovno žensko, ampak tudi šprtni stil, ali za prosti čas…

Ma bom že kako, …saj sem že prav zamorjena

Tudi jaz sem taka, vsakokrat ko se vrnem z nakupovanja sklenem, da si bom naslednjič kupila kaj “za zraven”.

Jaz rešujem težave tako, da imam kar nekaj stvari v univerzalnih barvah -enobarvnih, kot so črna, bela in bež- tole moraš kar dobro zgrešiti, da kaj ne bi šlo zraven.

živjo!

natanko tako kot da bi opisovala moje nakupe!

dobro da je še kakšna taka!

lp, maja

Tudi meni se dogaja podobno.

Zdaj sem se vsak toliko skulirala, da gredo barve skupaj. Ampak potem je pa npr. pulover preveč nobel za na krilo, ki je že malce bolj športno.

Ko te berem, se mi zdi, kot da bi brala samo sebe. Ne, ne zdi se mi: VEM, da berem samo sebe. Da mi nisi slučajno ukradla duše:-))
In ko najdeš kakšno zdravilo proti bolezenskemu kupovanju knjig, se javi, velja?

Evelin, kaj pa če povprašaš kakšno prijateljico ali dve, da ti malce pomagata.
Ampak taki, ki bosta res iskreni.
Saj se spomniš srednješolskih in študentskih časov in menjavanja oblek. Jaz sem včasih pri kakšni prijateljici poiskusila kakšen kos oblačila, ki ga v trgovini ne bi niti dvakrat pogledala, kaj šele pomerila ali kupila. Včasih se je izkazalo za upravičeno, včasih pa tudi ne. Ampak zadaj v trgovini vsaj probam.

Velja! He he, enako velja tudi zate – da me ne boš pustila na cedilu, če odkriješ zdravilo pred mano. Ker nujno rabim pomoč…

Pa lep dan in nobene kupljene knjige danes!

Obe pa javita mojemu možu! Lepo prosim! Sem mu nedavno nazaj rekla, da če kupi še kakšno knjigo, bo letel on in vse njegove knjige. Za enkrat je sicer obmiroval, vendar si eno knjigo že ogleduje.

Bravo Mojca, imaš smisel. Ti že nikoli ne boš potrebovala stilista 🙂
Tole s črnimi čelji je bolj ziheraška varianta, vem.
Lp

Finance za svoje cunje imam na mini-mini-minimumu, tako da vsako cotko, ki jo kupim 10 x okrog obrnem, če bo šal sem, pa sem, pa tja….

[url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/u506550.png[/img][/url] [url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/p506563.png[/img][/url]

Tudi jaz sem na istem: vsako stvar preden jo kupim si jo 100 krat pomerim, da se prepričam, da mi res paše…Imam pa tudi ta problem, da si kupim kaj full luštkanega, pol pa enostavno tega ne nosim, nosim itak ene in iste cunje že leta in leta (no, da ne pretiravam, 3-4 leta pa res), temu pač rečem inspiracija…Jaz sem malo mahnjena na roza-vse odtenke-in na svetlo plavo, ampak ne moreš hodit non-stop v teh barvah, pa tudi pašejo ne povsod, tako da si zdaj namenoma kupujem bolj “univerzalne barve” kot črna, bela…

če imaš plačo obremenjeno s krediti in položnicami do te mere, da ti za oblačila ostane minimum od minimuma, pa še to ne vsak mesec (bohnedaj), itak ne moreš kupovati oblek vsevprek. prekleto dobro razmisliš, KAJ boš kupil, KAM boš pokombiniral, ter, ALI si to sploh lahko privoščiš.

tako je to pri meni:)

New Report

Close