Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Ali smem to narediti? Knjižničarke, pomoč!

Ali smem to narediti? Knjižničarke, pomoč!

Stvar je taka. Izposodila sem si knjige, jih nato podaljšala, danes imam že zamudnino (ki je kar ornk draga). Moram povedati, da so nujne (delam še en izpit) in mi jih ni uspelo še prebrati, ker imam 1001 opravek, ki mi vedno prekriža načrte in mir za branje teh leposlovnih knjig.
Zdaj bi pa jaz šla danes v knjižnico, jih vrnila in nato ponovno vzela. Ali se bodo vtaknili vame in mi jih prepovedali vzeti?

Hvala.

Nisem iz foha, ampak pri nas se da – če niso rezervirane.
Ali pa hihi – tik pred zapiranjem jih prineseš in prideš iskati zjutraj ko odpro…pod pogojem, da ni rezervirana.

Jaz to vedno prakticiram, kadar kakšna knjiga niti v 6 tednih ne pride na vrsto. Prvič sem se tudi jaz bala, da mi bo kdo kaj rekel, zdaj sem pa ugotovila, da se v računalniku to sploh ne vidi (no, vsaj ne ob normalnih operacijah pri izposoji). Preveri pa prej v Cobissu, če ni kakšna od knjig rezervirana, potem to seveda ne bo šlo.

no jest sem pa iz foha
pa vidm da stranke že poznajo vse finte

k jo prineseš nazaj boš najprej plačala, pol pa če je rezervirana pustila tam
drgač pa jo prid iskat naslednji dan in nikjer se ne vidi

če je pa rezervirana, pa če jo tako nuno rabiš , se bolj splača plačat zamudnino kot jo pa vračat , ker ne boš več prišla do nje….

ker drugi tud tako delajo hahha

kam pa vračaš??? ;-))))

Hvala vsem, upam, da mi rata. :))))
Jaz bi pa še danes rada dobila nazaj, da vem zasigurno, da sta knjigi pri meni in da bom mirneje spala.

Lahko pa takole narediš … vrneš knjigo, medtem pa nekdo, ki ga imaš s sabo (mož, sestra, soseda) vpraša knjižničarko če imajo to knjigo notri … in si jo sposodi 😀

ja pa kam vračaš – knjižnice imajo poletni delovni čas – mi nismo skoz odprti

Haha, knjižničarka, mogoče bom pa res ravno tebi v roke vrnila. A boš prizanesljiva, a ne? ;)))))

Gre pa za knjižnico za Bežigradom. No, se bova srečali, ali ne?

Moja tudi ne ;)))). Pon, tor, sred popoldne.

Točno to bom naredila. Mami bom s sabo vzela, pa je. Juhuuu, upam, da mi zdaj rata.

Zakaj pa bi jih vračala in ponovno jemala, če pa jih lahko samo podaljšaš in za vmesni čas plačaš zamudnino? Vsaj v naši knjižnici tako prakticiramo, pa te nihče čudno ne gleda.

Ja, sem že 2x podaljšala. Ne vem, če lahko podaljšuješ v nedogled. Potem nekdo sploh knjige ne bi vrnil. Knjige imam že 5 tednov doma, to pa je preveč in ni v skladu s knjižničnim pravilnikom.

Ja, pri nas je možno podaljšati samo enkrat, potem je treba knjige vrniti.

Pri nas v knjižnici si ni problem knjig spet takoj izposoditi – knjige, ki jih bralci vrnemo, so najkasneje v 15 minutah lahko samo na treh lokacijah: na polici “najbolj izposojane knjige” (ki je čisto blizu pulta, tako da jaz tam pregledujem kaj je popularnega na razpolago, z enim učem pa gledam knjižničarke, kdaj in kam bodo nesle “moje” knjige), na polici “vrnjeno gradivo” (tu se odlagajo knjige, ki jih zaradi gužve ne uspejo takoj razvrstiti na police) ali pa pač na polici, kamor sodijo.

1x podaljšam po netu, potem nesem v knjižnico, vprašam, če lahko to knjigo še 1x vzamem, ker je nisem še prebrala in če ni rezervirana to ni nikoli problem.

Če pa nekdo čaka nanjo je ni mogoče podaljšati in tudi meni ne pride na misel, da bi težila, saj sem jo imela doma 3 tedne.

Evo, moram pohvaliti Bežigrajsko knjižnico. Bila sem poštena in sem kar pri pultu rekla, da vračam, da pa bi jih še 1x vzela in mi prijazna gospa ni nič težila in je mirno podaljšala. Poleg tega pa mi še zamudnine ni računala, tako da mi je prav polepšala dan.

Bežigrajska knjižnica je zakon!!!!! Še so dobri ljudje na svetu.

Buu u Medvodah pa niso hotli nič slišat o taki telovadbi. Se kao ne da še enkrat takoj vzet. Nedavno mi je celo težila ker je starejša hči vzela knjige tudi zase na mojo izkaznico. Bi baje morala imeti svojo.
No ja..

lp tinca

New Report

Close