Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ali so se v baby boom generaciji res vsi poročili ?

Ali so se v baby boom generaciji res vsi poročili ?

Ali so se v generacijah baby boom in starejših generacijah res vsi poročili in če so le bili plodni, imeli tudi otroke?

 

Zakaj se je potem to spremenilo? Zakaj danes toliko samskih, ki še v zunajzakonskih skupnostih niso nikdar bili?

Preberi kakšno knjigo.

Odgovor na objavo uporabnika
sandi1732, 24.05.2024 ob 07:37

Ali so se v generacijah baby boom in starejših generacijah res vsi poročili in če so le bili plodni, imeli tudi otroke?

 

Zakaj se je potem to spremenilo? Zakaj danes toliko samskih, ki še v zunajzakonskih skupnostih niso nikdar bili?

Odgovor na objavo uporabnika
To ni vprašanje za MON, 24.05.2024 ob 07:40

Preberi kakšno knjigo.

oprosti ti? Ni to strokovni starševski forum? Kje dobim kakšen strokoven nasvet, je še kje kakšen strokoven forum?

 

seveda se niso nikoli vsi poročili. Celo več je bilo samskih v daljni preteklosti, vendar je bila rodnost poročenih (in neporočenih) veliko višja. Za povojno generacijo je bilo značilno, da so se poročali precej zgodaj, ampak niso več imeli veliko otrok, ti boomerji. Tam nekje v začetku 80 so se ljudje skupinsko odločili, da se bodo samouničili z nerazmnoževanjem in to se še kar drži za razvite države. Potem pa jokcanje in stokcanje, kako ni delavcev in iskanje vseh mogočih variant, nihče pa noče ali ne upa pisniti, da smo se enostavno odločili za počasen samomor.

Bumerji se seveda niso vsi poročili. Je bilo pa takim, ki se niso poročili jasno, da jim je, iz tega ali onega razloga, spodletelo. In so bili, logično, tiho. Če kdo ni imel otrok, je bil to zanje hendikep, ne pa vrlina, kot bi se to rado prikazalo danes.

Saj je vendar jasno, da če te nihče noče, da si propalica. 

Ja, včasih smo bili ponosni na tradicionalno,slovensko družino.  Zdaj gre itak vse v maloro. Otroke stepajo socialci in izkoriscajo državo. Mladi, izobraženi in odgovorni si skoraj  ne upajo imeti otrok. Porok ni, ker so deset jurjev, veliko parov se razide, in potem se čudimo,  če imajo otroci psihične probleme in odločbe.

1. primer.

Generacija pred baby boomerji. 10 otrok, vsi poroceni, a 2 brez otrok, ostalih 8 je skupaj imelo 17 otrok (od 1 do 4).

Generacija baby boomerjev. Od zgornjih 17 otrok se 2 nista porocila in nista imela otrok. Preostalih 15 je imelo od 1 do 5 otrok, vecina je imela 1 ali 2 otroka.

2. primer

Generacija prej. Vseh 5 otrok se je porocilo in imelo od 1 do 5 otroki, skupaj 13 otrok.

Generacija baby boomerjev. Od teh 13ih 2 neporocena in brez otrok. 1 porocen in brez otrok. Preostalih 10 je imelo od 1 do 5 otrok.

Moja poroka je bila 300 E. Vse sem sam plačal. Potem mi je novopečeni tast pol vrnil. ker ga je bilo sram.

konkreten primer

Kaj se brez veze igraš s statistiko, jaz sem fukal in dobil otroke. Brigala je mene statistika države.

Logično, da se niso vsi poročili, niti niso imeli vsi otrok. Samo včasih ženska ni imela veliko besede pri tem. Je bila pač mašina za praznjenje jajc in rojevanje otrok. Pa, če jo je dec mlatil kot vola, je morala ostati z njim.

Danes pa je samski stan še vedno dražji kot bivanje v paru, ampak veliko ljudi si lahko privošči samski stan in se ne rabijo poročiti, če jim ni do tega oz če ne najdejo ok partnerja. Nekoč je bila poroka nuja, da so lahko preživeli, vsaj za večino. Danes pač ni nujno.

Pa danes bo ženska, če je bo moški udaril, dedca v rit sunila in bo spet samska. Nekoč ni bilo tako enostavno. Pa danes ženska, če ima kaj v glavi, ne bo v vezi s pijancem, nasilnemež, lenuhom.

Nekoč so samski živeli pri družini, kot stari strici, tete. Danes pa lahko samski vseeno živijo sami. Ne rabiš si navleči slabega dedca na glavo, če dobrega ne najdeš.

Mogoče moraš na deželo. Tu se ljudje še poročajo. V kakih centrih so oa vsi geji ali lezbijke. Tako, da ja. Ali pa samo za eno noč. Kaka kmetija ti manjka in bo.

New Report

Close