Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Ali ste tipične mame ?

Ali ste tipične mame ?

Samo razmišljanje: ali ste tipične mame, ki skrbijo samo za otroke, moža in dom ali naredite tudi kaj za dušo (npr. greste ven žurat kdaj pa kdaj, se ukvarjate same s čim, kar vas zapolnjuje ali napolni baterije) ?

Sama se veliko ukvarjam s športom (doma imam tri male otroke), kdaj pa kdaj pa grem tudi ven… in včasih naletim na neodobravanje okolice, češ, kaj pa ta dela zunaj tako pozno ponoči, saj ima male otroke in moža doma? Pa, prosim, nič takega ne delam zunaj… samo kakšna pijača s prijateljicami, nobenega osvajanja naokoli…

Ali smo res tako tradicionalni, da se mora ženska svojemu življenju odreči, ko dobi otroke in moža???

Samo tole bi rekla: Občudovanja vredno, da se ne pustiš sprovocirati, da si vzameš kdaj tudi nekaj trenutkov samo zase, da nisi pozabila na prijateljice in da še naprej živiš! Le zakaj pa ne bi očka popazil na vajine otročke? Edino pravilna odločitev, jo pozdravljam!
Imej se skrajno lepo in uživaj življenje!

Razmišljaš popolnoma pravilno!

ne, ni se ti treba odreči ničemur :))))

no, ja… mrbit za nekaj časa, ko je dete še čisto majhno. Midva z možem pa sva tudi z novorojenčkom pohajkovala naokoli :))

Ni meja!

Tudi jaz grem kdaj sama ven… ja, kot praviš – mal za dušo in da si napolniš baterije. Letos sva šla skupaj z možem za polna dva dneva v hribe …. In sem bila spet samo prijateljica, ljubica… včasih si je treba tudi od otrok mal oddahnit, čeprav jih imaš raje kot svoje življenje :))

hehe, tipična mama ….
to je tista mami, ki ima družino, prijatelje, zraven pa uspešno krmari med kariero, peko peciva in roditeljskimi sestanki v šoli ali v vrtcu. Aja, pa še 2x na mesec gre žurat ven, pa enkrat na mesec imata z možem randi :)))))

Popolnoma brez slabe vesti si vzamem čas zase: ali za nabiranje gob, športanje, pijačka, večer s prijateljicami… če me kdo vpraša: kje je pa otrok?, dobi odgovor: Moj sine ima tudi očeta.

Če bi se morala zaradi materinstva ali pa zaradi tega, ker sem poročena odpovedat “svojemu” življenju, potem bi bila še sedaj sama!

Edino pravilno, da narediš tudi kaj zase in za svojo dušo!!!

Tudi jaz sem za žur. Doma imam enega fantka(sedaj sem še enkrat noseča), pa si prvoščim klepet v nočnih urah v lokalu. Trenutno sem v obdobju, ko se mi nič in nikamor ne da, ampak drugo leto bo druga pesem. Mislim, da moramo mame dati možgane na pašo in preklopit na kaj drugega.

Jaz si polnim baterije malo drugače, žurov in lokalov sem se preobjedla še preden sem se poročila, zares pa uživam, ko sem čisto sama doma na kavču s kakšno dobro knjigo v roki, pa kaj za prigriznit imam pri roki…

Tudi jaz si kdaj privoščim malo žuranja, oz. oba z možem, ampak redko greva skupaj ven, vsak gre po svoje…Ravno v soboto sem spet šla malo žurat (sem že včeraj “ponosno”pisala o tem, se mi je tako fajn zdelo :)), en moj prijatelj iz študentskih let je imel rojstni dan, pa smo plesali kot norci do 4ih zjutraj. Imam kar srečo glede tega, da s svojo družbo iz študentskega doma še ohranjamo stike (in sem edina mamica v tej družbi) in se dobivamo kar pogosto, vsak mesec, vsaj za kavico, to je fajn da se ne družim samo z mamicami…
Pa tudi na neodobravanje okolice še nisem naletela, vsaj iz strani staršev ali tašče, vsem se zdi v redu, kakšni starejši sosedi pa tega ne razlagam, se mi zdi nesmiselno…
Tudi s prijateljicami se dosti krat dobim za večerjo ali kakšno pijačo…
Ne predstavljam si življenja brez zabave (pa nikoli nisem bila kakšna huda žurerka), da bi bila samo doma z otrokom, znorim!!

Jaz sem po tvoje “tipična mama”. Ampak zato, ker mi to odgovarja, že kot najstnica nisem pohajkovala okoli, enostavno sem omagala že ob 22h in sem šla pančkat. Jaz pa ljubim spanje in ne žure. To je kar se tiče nočnega življenja. Jaz recimo sem lani pridno hodila skoraj vsak večer rolat, rolerje in walkman gor pa uživat. Zdaj se pač nisem spravila, zaradi tamičkenega, pa ker so me rolerji žulili, drugo pomlad pa spet.

Drugače pa mislim, da ni nič narobe, če ti to odgovarja in če partner to sprejme z odobravanjem zakaj pa ne. Pa da me ne bo katera zdaj narobe razumela, češ če pa partnerju to ni všeč pol se pa tega ne smeš it. Jaz sem samo za eno zdravo mero razuma, koliko, kdaj, kje in podobno.

ja, hecno ne, pricakovanja druzbe. jih nikoli nisem kaj ekstra upostevala. razen tistega, kar meni osebno koristi (npr. izobrazba) :)))

po moje je zdravo (ce ze ne za telo, pa vsaj za duso), da si mame privoscimo “night out”. moje prijateljice so vecinoma (se) brez otrok, pa grem kdaj z njimi vsaj na kaksno pijaco. in ce sem odkrita: takoj, ko neham dojit, grem ven in se do konca ****

glede osvajanja pa: kaksne veze pa ima to, ce imas otroke. jaz osebno nisem nikoli sla ven s to motivacijo. jih pa poznam nekaj, ki so hodile ven samo dokler so “pecale”, ko so pa najdle svojo slabso polovico, pa kar naenkrat tega niso vec potrebovale.

no, kdo bi vse razumel 😉

skratka: tu in tam precuta noc nas ne naredi slabe mame, da ne bi slucajno katera imela slabo vest!!!

ja,moram rečt da sem tradicionalna mama!!Sicer sem v službi in tudi v zasebnem življenju zelooo žurerski tip-ki je vedno dobre volje.
Pri vsakdanjem živ.sem pa pač tradicionalna.
Na živce mi gre ker včasih ne morem biti”JAZ”,se imam za mal odštekano,pa tudi kakšno piz…včasih naredim. tko to sem jaz!!!

najprej – bravo lucy (”moj sine ima tudi očeta”)

Sicer pa mislim, da mora imeti vsaka mama rada tudi sebe in se ne čist ”pomamiti”… No, razen, če v tem uživaš…

Jaz se bojim, da ne bom postala preveč mamasta in premalo samosvoja… Baje pol tudi za možičke postanemo ”nezanimive” … Kaj pa vem… ;)))))

''Rojen si kot original, ne umri kot kopija...''

Jaz tudi veljam za malce čudno, ker mi otrok, pomivanje in pucanje stanovanja in skrb za moža niso edini cilji v življenju.

Saj ne rečem, otrok je vedno na prvem mestu, vendar če poskrbim zase in za svojo dušo, sem veliko boljša mama, kot bi bila, če bi me vedno preveval občutek, da se zaradi vsega stalno nečemu odrekam.

Poznam pa kar nekaj žensk, ki nimajo nobenih hobijev. Ampak če njim to paše, zakaj pa ne:

Jaz poskrbim zase, pa tudi z možem poskrbiva za naju, noben od naju ni “žurerski” tip v tistem klasičnem smislu, greva pa rada kam plavat (oz. se namakat, mož je švoh plavalec), se posavnat, kakšno razstavo ali predstavo pogledat…kar pač zapaše v momentu. Sem pa po karakterju tipična mama! Najprej sin, dom in mož, potem vse ostalo. Če vem, da sine ni v redu, potem tudi jaz ne morem uživat in če doma kaj ne štima, tudi ne. Seveda pa drži, da razsuta mama ne more bit dobra mama.

[url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/u506550.png[/img][/url] [url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/p506563.png[/img][/url]

Uf jaz sem si ravno danes vzela rundo zase in šla mal pohajat. sicer sem na koncu kupila samo stvari za punči, ampak je prav pasalo dat živčke mal na off. Ko sem prišla domov, sta bila oči in mala prav zadovoljna, ker sta se cel čas crkljala, jaz pa tud, ker se mi je vsakdanjik malo spremenil.

Moj sine nima oceta pa si vseeno vzamem cas tudi za svojo duso…obvezno…sem pa spada sport in kaksno vecerno kramljanje s prijateljicami…zure sem opustila,ker mi jih velikokrat pripravlja mali :)))

Meni pa se je življenje po rojstvu otroka obogatilo in dodatno osmislilo.
Svojemu življenju se nisem odrekla in jo še vedno kdaj mahnem po svoje, še bolj pa uživam, ko smo vsi trije skupaj.
Materinstvo in skrb za topel dom zame ni nekaj slabšalnega ali preživelega, pač pa nekaj, kar me osrečuje. Najbrž bolj, ko bi me osrečila kariera…

Potem pa jaz nisem tipična mama. Ker si sem in tja vzamem frej za kavico, za obisk kina, za uživanje z možem in / ali prijatelji.

Pogledov ala “ona pa sodi domov, ker je mamica” pa še nisem doživela. Ali pa jih le nisem opazila. In tudi, če bi jih – bi se požvižgala nanje. Važno je, da naša familja klapa, da z možem pustiva dihati en drugemu.

LP

----------------------------------------------------------------------------------------------- Naučil sem se, da nihče ni popoln dokler se ne zaljubiš vanj. (Andy Rooney) ------------------------------------------------------- Slovenec ti odpusti vse, samo uspeha ne! :)

Ah, pojte no, kaj pa je to “tipična mama”? Če ima otrok ob odsotnosti mamice ljubeče varstvo očija ali kakšne stare mame in mamica rabi malo sprostitve – zakaj pa ne? Pri nas je bilo malo drugače, moj sin nima očija, in jaz sem zelo uživala, ko sem bila z otrokom. Niti pod razno nisem pogrešala nobenega žura. To se mi zdaj dobro zdi, da sem izkoristila tisti čas, ker imam edinčka, ki že “frči” po svoje.

Sem pa brala nekoč v časopisu od ene mamice, ki je imela 9 (!) otrok in je v intervjuju rekla, da redno zahaja v gledališče in na koncerte in za tisti čas priskrbi otrokom varstvo.

Tudi ni bila prav “tipična” mama neka vdova iz moje okolice, ki je 3 mulčke pogosto puščala same doma in hodila na žure. Sosede smo se prav po “babje” zgražale, ampak če danes pomislim – bogve koliko bolečine je ženska nosila v sebi. Otroci so danes odrasli in imajo svoje otroke, pa kar dobro se razumejo z “babi”. Čeprav mislim da to pa le ni pravilo, tisti otroci so imeli bolj težko otroštvo.

Tipična mama? Kaj pa vem…

Sama si kdaj privoščim kakšno kavo s kolegicami, z možem greva včasih v kino, jacuzzi, ponoči preberem kakšno knjigo (ne potrebujem ravno veliko spanja), enkrat na vsake kvatre si s prijateljicami privoščimo kak ženski večer, kjer se naklepetamo do onemoglosti;-))))), kaj več pa že ne. Žurov ne pogrešam, ker smo se full nažurali kot študentje. Ponočujem samo na forumu;-))

Še vedno pa sem najraje s tamalim in možem.

Poskrbim tudi zase. Ker, v končni fazi, je del vzgoje tudi v tem, da se otrok nauči, da si je v življenju treba vzeti čas zase. Če si ga mami ne bo, kako bo to vedel?

PikaN.

tipična mama sem v tem, da dajem svojo družino na prvo mesto. Za svojo dušo pa tudi počenm stvari, ki mi pašejo, a ker nisem žurerski tip, to ne pomeni, da zvečer hodim ven, ampak recimo rišem, delam venčke, berem, delam mozaike, take stvari.

New Report

Close