Ali vas moti, če bo župan Črnogorec ali Srb?
Mene nikakor ne moti, Srbi pa so nasploh v večini zelo v redu ljudje. Se pa spodobi, da je v Ljubljani “ta glavni” Slovenec. To je kljub vsemu glavno mesto,…..morda bi bilo sicer bolje, da bi ga prestavili v Ajdovščino ali Celje.
Je pa Jankovića tudi škoda za župana, po mojem mnenju bi mu morali dati v upravljanje Slovenske železnice.
Mene ne moti, da je župan Srb ali Črnogorec, prav tako me ne moti, če je župan kakšne druge narodnosti. Moti pa me naslednje:
– slab program županskih kandidatov,
– njihova kapitalistična preteklost (npr. Janković – to da je Srb, me čisto nič ne moti)
– njihova slaba politična preteklost (npr. Jazbinšek – razprodaja družbenega premoženja – to, da je Srb ali Črnogorec, sem izvedel šele na tem forumu, njegov zakon, ki je omogočil razprodajo družbenih stanovanj, me je pa motil že prej; Danica Simšič – vzpenjača; Arhar – škandali;…)
– to, da je oseba poslanec in župan obenem,
– to, da je oseba župan in lastnik podjetij obenem,
– to, da se županski kandidati hvalijo s tem, kje vse imajo lastniške deleže in v katerih upravah in nadzornih svetih sedijo,
to ni možno samo v Sloveniji ampak tudi v drugih državah EU oz. sveta važna je pripadnost državi ki si jo sprejel za svojo. žal pa ogromno priseljencev iz ex juge niso sprejeli Slovenije kot svojo novo domovino in se do Slovenije obnaša skrajno zaničlivo, sicer pa ima vsak svojo izkušnjo stemi stvarmi
Je res!
Ni važna kakšnega izvora je človek važen je njegov odnos do tukajšnjih ljudi in naroda.
Mislim da ni pretirano da bi tako kot so v Avstiji zahtevali od tujcev, ki živijo v v državi zahtevali minimalno znanje jezika in vključevanje družbo.
Konec koncev ne greš v drugo državo da bi bi si tam naredil domovino (kot u novima fužinama).
Torej:
Me ne moti Jankovičeva narodnost (polnarodnost). Tud v naši KS imamo enega srba, ki se je dobro vključil v kraj in ga bom najberž volil.
Moti me njegova politična in gospodarska preteklost ki ni čista.
V tem pa lahko rečem da me moti “srbsko” saj se samo v srbskem jeziku reče goljugati “nadmudrivati” in ima POZITIVEN prizvok. Povsod drugot je to nekaj slabega.
LP Ljubljana!