Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek ALKOHOL

ALKOHOL

Ali spijete kaj alkoholnega? Kdaj (ali vsak dan, ali občasno…) in koliko?

kva..hik????!!! :)))))))))))))))) redko mal piva, kao za mlek, hihi

…dober izgovor…hik…za mleko, ja ja…

Zeloooooo redko. Za rojstne dneve kozarec šampanjca in za Novo leto oz. Božič kozarec belega vina. Se mi pozna, da ne pijem, ker se me prime že po enem kozarcu :)).

ampak starejši res to furajo! pa polento.

3x na mes-kakšen kozarec piva

Midva si privoščiva tu pa tam kakšno vrhunsko vino( izbor, pozna trgatev ali ledena vina), poleti za žejo tudi pivo, drugače pa jaz ne pijem nič žganega ali pa nekaj kar tako! Moj si pa že privošči kakšen mošt, pa šnopsa(borovničevega) mu da moj deda, seveda tistega, ki ga sam skuha.

Jaz spijem kaj alkota praktično enkrat letno – nazadnje sem letos marca, ko sem imela rojstni dan. Pila sem Breezerja. Kdaj bom pa naslednjič, pa še ne vem… :)))

----------------------------------------------------------------------------------------------- Naučil sem se, da nihče ni popoln dokler se ne zaljubiš vanj. (Andy Rooney) ------------------------------------------------------- Slovenec ti odpusti vse, samo uspeha ne! :)

no, zdaj ne vem, MOjca, ali te zanima sicer v življenju, ali zdaj, ko imamo dojenčke… sicer se pa najde kakšen večer gin-tonikov….hihi

Na splošno, v življenju. Normalno, da sedaj , ko imaš dojenčka, sploh če dojiš, ne boš pretiravala…

Alkohola ne pijem,razen ob kakšnih posebnih priložnostih glih pol kozarčka vina ali šampanjca (za nazdravit).

Lp,Kristi*

**************************************** Prijatelji ne živijo samo v harmoniji, kot pravijo nekateri, temveč v melodiji. (Henry David Thoreau)

Zsaj abstiniram praktično že več kot leto – nosečnost +5,5 mesecev, kolikor je star naš mali (OK, priznam, mogoče sem v vsem tem času spila skupaj dva deci vina in mogoče dva kozarca šampanjca ob Božiču in novem letu)…

Sicer pa samo ob praznovanjih ali kakšnih drugih posebnih priložnostih rada spijem kozarec sladkega belega vina – najraje imam rumeni muškat…

Piva samega ne maram (razen schweps piva z več schwepsa kot piva), žganih sploh ne…

Včasih kakšen kozarček piva ali pa rdečega španskega vina.

Jaz alkohola sploh ne pijem.

No, razen zadnji dve leti, ko smo za hčerkin rojstni dan odprli 2 dl stekleničko šampanjca in smo ga natočili v štiri kozarce in srknili požirek. Ostalo zlijemo stran.

Nataša

9 mesecev abstiniram, ker tu (v tujini) alikohola NI… sicer pa ne maram piva, s požirkom vina (Janževca npr.) se potrudim, če ravno družba želi, da nazdravim, sicer pa ob kakšnem obisku spijem kak “ženski” sladek liker. Letos sem imela priložnost poskusiti domač malinov liker, še cele maline je imel notri, ki je bil res “greha vreden” :o)
Prijeten večer!

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

BI kaj spila, pa še ne smem… Martini me pa pregrešno vabi iz vitrine v dnevni sobi…

''Rojen si kot original, ne umri kot kopija...''

…kakšen deci ….pa olivo zraven!

Trenutno sem samo na olivah…. 🙂

''Rojen si kot original, ne umri kot kopija...''

Ne.
Razen za novo leto ali rd kakšen šluk šampanjca.
Kaj čem, če mi pa smrdi.
Zdaj mi je pa itak nevrolog predpisal neke tablete, kjer alko nekaj pobrklja njihov učinek, tako da sem še za RD nazdravila s sokom :-))

živjo!

pivo-brezalkoholno pijem skoraj vsak dan…mi paše sladek okus.
kozarec dobrega vina pa spijem 2-3X tedensko ob dobrem kosilu ali večerji.
bolj močne alkoholne pijače: martini, jeger, viski pa si mogoče privoščim ob posebnih priložnostih tam nekje enkrat na tri mesece…

lp
Pati

p.s.: kaj pa ti MOjca?

….eh, kaj naj narečem…Jaz sem pa Štajerka! ha ha

Včasih kak teranov liker, drugače pa ob kakih banketih, slavnostnih dogodkih ipd. penino. Moram priznati, da mi je penina res dobra, njam, ampak en kozarček jo je dovolj- pa na zdravje, pozdravček

Kak virtualni martini na f. ampak brez oliv nekaj manjka….;-)

Drgač sem pa natur že čist dovolj odpičena na čase…

Žgane pijače nikoli, vino (samo refošk) tu in tam kdaj za “sladico” (počas pa z žmahom).

Nikoli. Še ko nazdravljam s šampanjcem se delam, da pijem. Nazadnje sem se ga naluckala 8 let nazaj, za kar nisem rabila dovolj, kakšne 3 stockcole, pa sem bila out. Obvezno bruham, zato tudi ne pijem.

Zdaj pijem brezalkoholno pivo in kakšen požirek rdečega vina primožu. Pred nosečnostjo sva pa prakticirala mediteransko k uhinjo in vsak dan po kosilu par požirkov rdečega spila. Ne maram pa žganih pijač, ker mi je prav slabo od njih.

New Report

Close