Najdi forum

Naslovnica Forum Politični čvek Ana Jud-Reporter

Ana Jud-Reporter

sicer ji res nikoli nisem bila naklonjena, ampak, kje je naša takoopevana svonoda govora, ki smo jo še pred 4 leti imeli???:)

http://www.drugisvet.com/news/ana_jud_reporter_blog.html

http://www.anajud.eu/index.php?view=detail&contentId=293

S čim se Ana Jud sicer sploh preživlja?

s pisanjem člankov…..

Vem, da piše članke, toda ali je nekaj člankov na mesec dovolj? Kakor jaz vem, je imela eno kolumno in še intervju ali dva v Reporterju.

Svoboda govora pred štirimi leti?
Misliš tole:

Plodno sodelovanje med Ono in Ano Jud se nemudoma zaključi, ko jo pošljejo na intervju z nemškim zunanjim ministrom Joschko Fischerjem, ki ga Ana Jud z navihanim vprašanjem »Gospod minister, a bi lahko sami zase rekli, da ste bili v mladih letih potencialni terorist?« spravi v tako slabo voljo, da intervju prekine, nemška ambasada v Sloveniji pa doseže, da intervju v Oni nikdar ni objavljen. Ana Jud cenzuro obelodani, toda namesto tega, da bi novinarski ceh razumel ozadje dogajanja, ji večina urednikov napove konec kariere.

Dej pejd spat, k nimaš pojma.

če namiguješ, da jo plačuje ena ali druga stran, potem si v zmoti, zmerja tako ene kot druge, včasih upravičeno včasih ne, vendar pa takšne gonje proti njej še ni bilo, kot je ta zaradi članka v katerem obravnava JJ. S svojim pisanjem in razpredanjem, si je zaslužila kar nekaj tožb.

piše pa tudi knjige, na preberi si o njej:

http://www.najdi.si/trident/quickpreview.jsp?q=Ana+Jud&qpts=1192&rn=5992186

kar ti pojd!!!:)

sem napisala že v prvem postu, da ji nikoli nisem bila preveč naklonjena, prav zaradi njenih pravokativnih vprašanj in pisanja. Vendar pa je potrebno priznati, da so njena razmišljanja bila objavljena v veliko medijih, pa takšnega pritiska še ni bilo nanjo,

JJ se tudi ni razburjal in zahteval umik njenih člankov, ko je tolkla po vdrugi strani, čudno ane.

evo posluši, dokler se tolče po drugi strani je vse v redu, ane???

http://www.najdi.si/trident/quickpreview.jsp?q=ana+jud+starina+kosem&qpts=1192&rn=38487136

Revolucija vedno in brez izjeme žre svoje najboljše in najbolj predane otroke (pravica izkazica press).

Še en poizkus:

Katerega leta in kdo je bil takrat na oblasti, ko so v Oni cenzurirali (oz. prepovedali objavo) Aninega intervjuja s Fischerjem?

ti kar poizkušaj kolikor češ, če bi si to danes dovolila, je ne bi samo cenzurirali, ampk …………..hja tako kot je to sedajle, ko je nedotakljivi pristal na njenem besednjaku.

Braindead?

Kolumne v Reporterju niso cenzurirali ampak je bila kar lepo objavljena.

Fak, kakšen teror a ne? Še v reviji, ki je kao Janševa, se lahko pljuva po Janši. Vsega ostalega smetja, ki se mu reče Delo, Dnevnik, Mladina in po novem tudi Mag, niti ne bomo omenjali a ne?

Ana Jud je približno zadnja, ki se ima pravico sklicevati na svobodo izražanja. Njega dni je Gušti na svojem blogu napisal nekaj, kar ni šlo v kontekst nedolžne lepotice prodornega uma in peresa, za kakršno se ima oziroma se je imela takrat, nakar je dosegla sodno prepoved in umik objave bloga. .
Umik intervjuja v Oni je pa zahteval nihče drug kot Dimitrij Rupel, ki je bil v prejšnji vladi, zanimivo, v tej pa – še bolj zanimivo – tudi.
O njenih novinarskih načelih pa pove vse zgovorno dejstvo, da je strumno in vestno pisala za Direkt, ki je bil prvi med tistimi sekretcajtngi, ki so se spustili globoko pod nivo Slovenskih novic, ki so bile do takrat pojem rumenega tiska za Slovenijo (sedaj jim tla spodjedajo še iz večjih globin Finance, Indirekt, Ekspres, Reporter in Slovenski tednik).

Finance in Reporter zamenjaj s Slovenskimi novicami, Nedeljskim Dnevnikom, Gorenjskim Glasom in Primorskimi novicami.

Pa ti ločiš sodno prepoved objave, od tega da en politik telefonira uredniku?

Iz zapisanega je očitno da ne.

Pa tudi tale Rupsi je malo sumljiv. Kako to, da so ga tako ubogali, ko je bil še v prejšnji vladi, danes ga pa nihče ne šmirgla? Porkaflik pa se je to en in isti Rupsi, no…

V tem kontekstu je čisto vseeno. Če živiš v stekleni hiši, je boljše, da ne mečeš kamnov k sosedom.

Sicer pa: obstaja precej prepoznavna diagnoza, v katero spadajo nanašalne ideje, deluzije, apofenija (prepoznavanje vzorcev tam, kjer jih v resnici ni), pogosto pa tudi patološka potreba po pisanju (skribomanija ali grafomanija).
In neko ubogo bitje, namesto da bi se zdravilo tam, kjer bi njenim problemom namenili ustrezen TLC (=Tender Loving Care), bruha žolč in žveplo po vsakomur, na kogar ji nekdo pokaže s prstom, potem se pa pritožuje, ko ji taisti nekdo vtakne taisti prst v rit.

mah kako poznano, nihče ne sme reščt niti besedice čez nedotakljivega, čudno, ko se govori in piše čez druge se nihče ne razburja, pa tudi če je to Ana Jud.

ne čez JJ pa res niti besedice:

http://medijski.blog.siol.net/2008/08/13/v-sds-osebno-kompromitirali-komentatorja-pop-tv/

http://www.dnevnik.si/novice/slovenija/340493

Yep, braindead indeed.

A pa se ti zavedaš, da tile linki, ki jih popaš dokazujejo glih to, da aktualna ablast v medijih nima čist nobenega vpliva in da jih lahko vsak lulček zajebava?

“Prinesite mi članek, ki ni bil objavljen, jaz osebno se bom potrudil, da ga bodo objavili. Pa tudi tisti, ki ne more govoriti resnice v medijih, naj pride k meni, pa bom jaz povedal, kaj naj naredi.” Dimitrij Rupel, o tem, da politika nima vpliva na medije.

hahaha, seveda ga nima povsod, ker ji ni uspelo hvalabogu, zato pa izdaja svoje cajtnge, ki niso vredni piškovega oreha, kaj šele kaj drugega.

S pisanjem tračev, tako kot Požar in še marsikateri nesposobni novinar!

NE RABIM POTRDILA, DA SEM NEUMEN, IMAM POTRDILO O DRŽAVLJANSTVU!

Nima povsod?

OK, kje ga pa ima, če praviš da ga nima povsod?

ajd, RTV Slovenija, kar je bilo za pričakovat, pa še kje!!!

saj ne rabiš bit genij, da opaziš komu je kak medij naklonjen!:)

Ne, ne rabiš. Če si pa butl ti pa tudi tale seznam ne pomaga:

http://libertarec.blogspot.com/2007/11/poimenski-seznam-aktivistov-leviarske.html

Hint: tole ni spisek Janševih prijatlov.

hahaha, ja seveda, vsi ti novinarji so spet na nepravi strani, vsi podpisniki peticije, kaj čmo JJ jih je s svojim napadom nanje res naredil za svoje sovražnike, ko je jokcal in cvilkav kako ga nihče ne mara.

ja ti presneti novinarji no: ja ti ubogi revež, kako so vsi hudobni in noben ga ne mara:)

veš kaj, sploh ne gre za novinarje ampak urednike, ti so važni!

ja veš si pa dal verodosojen link res!!! :)))

ja pol ga pa res razumem, da si je omislil lasten cajtng Ekspres, sam res upam, da ga plačuje iz lastnega žepa.:)))

New Report

Close