Najdi forum

Naslovnica Forum Politični čvek Ankete

Ankete

Nič nas ne sme presenetiti. 😉

hja, v sili hudič še muhe žre.:)))

ampak res ne vem zakaj to počno povsod kjer se to da, v končni fazi bodo volitve pokazale kam spada kdo.

Ankete so ankete… realnost bo septembra. Se spomnite vseh anket, ki so napovedovale zmago LDS pred štirimi leti? In kaj se je zgodilo potem? Flooooooooooooooooop… to se lahko zgodi letos SDS ali SD ravno tako.

Ja no, tudi Dnevnik anketa pravi, da ima SDS rahlo prednost pred SD. In se strinjam z mmml, da je to pač en larifari. 38{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} je neopredeljenih in v bistvu bodo njihovi glasovi odločili.

pa saj je logično, da ankete ne morejo biti popolnoma verodostojne, pa če so narejene še stako preciznostjo.

ampak tu ne gre za običajno anketo, preberita si še enkrat zakaj gre!:)

Prebral sem tudi nekaj izjav na to temo. In strinjam se z eno izmed teh, da izvajalec teh anket mora poskrbet, da en računalnik lahko odda samo en glas ne pa , da program vsakih 5 sek. pošlje en glas. Glede na sposobnost ljudi je potrebno poskrbeti za varnost če hočeš dobiti verodostojne podatke. Ker pa je omenjen samo računalnik-mesto- ne pa tudi oseba, je lahko storilec kdorkoli, ki ima dostop do njega. Edini uspeh dejanja je bilo očrnitev stranke SDS, mogoče pa je bil to tudi cilj konkurence, kaj veš?

O zlorabi medijskih anket se da dovolj prebrati v sestavku Borisa Vezjaka na linku .

Navajam odlomek za pokušino:
“A to še ni vse, če je Vodušek posredno posumil v režirane ankete, so njihovo režijo na portalu Žurnal24 priznali kar iz štaba največje vladne stranke. Tudi tam je kakopak zmagal Janša, novinarje tega brezplačnika pa je zmotila enormna količina oddanih glasov. Sum, da je nekdo anketo zlorabil, so potrdili skrbniki spletne strani in odkrili krivca. Za manipulacijo je bil kriv računalnik, v omrežje prijavljen prek domene v lasti SDS. Ker ni šlo drugače, so poseg v stranki priznali. Njihova tiskovna predstavnica Sandra Letica je kasneje požela kar nekaj ogorčenja zaradi teh besed: »V SDS nismo prirejali anket, saj smo se poslužili sistema, ki ga spletna anketa Žurnal24 omogoča.«

Da so se poslužili sistema, ki potencialno omogoča zlorabo, je lepa metafora delovanja te oblasti. In strogo vzeto je najboljša možna definicija korupcije. Namestnik odgovornega urednika časopisa je kasneje v reakciji na tiskovno predstavnico povedal, da »takšnega nivoja politične kulture niso pričakovali.« Imel je prav – v demokratičnih državah veljajo določena pravila bontona delovanja, med katerimi vdiranje v sistem in večkratno glasovanje kar iz prostorov vodstva vladajoče stranke nima kaj iskati. Lahko bi seveda ugibali o tem, od kod takšna vroča vnema vladajočih po učvrstitvi lastne podobe v medijih, od kod fantazma ogledovanja v zrcalu medijev, s katerim je bila venomer nezadovoljna. Če nekoga preveva toplota ob pogledu na zmanipulirane ankete in se ob tem počuti srečnega, je s tem razgalil svoj moralnopolitični profil. “

*konec citata*

New Report

Close