Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Antidepresivi

Antidepresivi

Zanima me, če ima kdo izkušnje z antidepresivi kot so Mirzaten, Zolrix in Lamal. Tako nekako ob jemanje le teh se počutim brezvoljna in utrujena. Sicer spim dobro vendar zjutraj se zbudim kot da ne bi spala nič. Utrujeno zelo.

Ja jaz imam seroqel sr 15o mg pa sem tut ful zaspana.

Jaz jemljem zolrix že skoraj pol leta. Na začetku jemanja sem se počutil oslabljeno in hitro sem zaspal. Zjutraj pa sem bil tudi zelo zaspan in utrujen. Čez par mesecev jemanja je bilo boljše. Sem se privadil in nisem bil več toliko zaspan zjutraj

Ali je možno, da te tablete vplivajo tudi na voljo samo. Meni se dogaja, da sem brezvoljna vsako jutro, popoldne pa je boljše. Skoz mam neke strahove in skrbi, ki mi ne dajo dihat, da bi bila voljna in pozitivna.

Da imaš skrbi in strahove ni tipično pri teh tabletah. Jaz sem jih izgubil ob začetku jemanja tablet, so mi pomagali (zolrix). Svetujem ti da se pogovoriš o tem s svojim psihiatrom. Mogoče ti bo predpisal druge tablete. Da si brezvoljen se je pa tudi meni nekaj casa dogajalo ker so bili odmerku dokaj mocni. Ampak kasneje je tudi brezvoljnost šla stran. Sedaj po pol leta se pocutim normalno in moram rec da so mi ti Adji pomagali.

Lejka, brezvoljnost ti dela ta Zolrix. Preprosto skenslaj ga. Ali pa prepolovi . In jutri pridi povedat v novi temi, kake volje si!

Zolrix je antipsihotik, ki mocno pomirja, predvsem pa zelo zelo vpliva na delovanje srca, ledvic in močno zniža pritisk, deluje pa kar 24 ur v 1 tableti! In zato oslabi telo.

Tudi Mirzaten močno pomirja, to je pomirjajoči antidepresiv, sicer zelo dober, tega ne ukinjaj nikakor.

Tako naredi, nocoj in jutri pred spanjem ne vzemi Zolrixa. In se boš počutila odlično!

Lamala pa ne ukinjaj, ampak ga vzemi dobro polovico : to je stabilizator za impulzivne in razdražljive ljudi, zakaj so ti ga dali, ali si koga fizično napadla, si kričala, kaj je bilo? Če vse to nisi, ga zmanjšaj na polovico in boš šele čez nekaj tednov spoznala razliko. Občutno boljša boš, ker boš znova čutila vsa čustva. lamal namreč povzroča, da je življenje nezanimivo za tiste hurikanske tipe ljudi, prav tako pomaga proti epilepsiji.

Zolrix sem dobila zaradi nespecnosti prav tako mirzaten. Zdej spim sam sem zjutraj zadeta. Bojim se sama od sebe mutit z zdravili.

Samo ti sama odločaš. Ne zdravnik in ne jaz.
Namreč če se ne počutiš dobro, zdravnik nima prav. In kar pišem, je iz izkušenj slovenskih uporabnikov.

Nespečnost je posledica depresije, zato antidepresiva Mirzatena ne skenslaj, samo prepolovi antipsihotike. Saj sama praviš, da se zjutraj ne zbudiš spočita kljub vsem tabletam! To pomeni da telo ni počivalo, no torej je treba kaj naredit drugače?

Zolrix ( olanzapine) je antipsihotik s celo vrsto stranskih ucinkov.

Na zalost se je zelo razpasla praksa, da, ko antidepresivi ne primejo, ali pa ne primejo vec,
zdravniki koktejlu tablet dodajo se kak AP.

Hvala za nasvete. Bom danes probala brez Zolrixa pa da vidim, če bo razlika. Srčno upam, da se bo kaj spremenilo, ker jutra so zame ubijajoča. V bistvu spim osem ur vendar ko se zbudim ko da ne bi sploh spala. Telo in glava sploh ne reagirata. Prevec sem omamljena od vseh teh tablet po moje.

Nikar nenadoma ne prenehaj z jemanjem, saj se ti lahko pojavijo odtegnitveni ucinki, ki so pri
olanzapinu lahko zelo zoprni – poguglaj zyprexa withdrawal, olanzapine withdrawal itd.
Postopno zmanjsuj dozo.


To je antipsihotik.

------------------------------------------------------------------------ "I shut my eyes and all the world drops dead; I lift my eyes and all is born again." (S. P.)

Ja tako kot predhdik pravi, nikar ne ukinjaj, ampak samo prepolovi antipsihotike, Lamal in Zolrix, vzemi pol vedno. In bos scasoma boljsa.

New Report

Close