Najdi forum

Naslovnica Forum Politični čvek Arhar ali Janković

Arhar ali Janković

Danes je bilo po medijih, da se je Arhar tudi odločil za kandidaturo za župana Ljubljane.

Kako se vam zdi. Men se zdi bolši kandidat, kot Janković, vsaj slovenc je.

LP

Janković ZORANE mu ne seže do kolen.

zoran al pa france……..al pa joško in slobodan……..

moj glas bo šel k zoranu in briga me tvoje mnenje

Kdo ima več j…c, da bo kaj spremenil. Če bi volil po duši Arharja, če po razumu Zokija, ima s svojim načinom dela več možnosti, da kaj spremeni. Arhar je strokovnjak, imam do njega veliko spoštovanje, vendar ga je škoda za takšen položaj.

Vsekakor Arhar.

Vsekakor Arhar.

Joco, o tem ne bomo kdo je Slovenec in kdo ne. Začnimo se slovencem primerno tudi obnašati najprej mi sami, potem bomo pa odločali, kdo je bolj in kdo ne.

Jankovič je bil direktor Mercatorja, Arhar pa guverner banke. Vsak ima svoje prednosti in slabosti, tukaj pa se gre zato, da bomo izvedeli kaj več in se tako lažje odločili in seveda to tudi nadzirali.

primož

************************************************************************************* www.mgc-bistrica.si Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben. [url]https://www.facebook.com/med.over.net[/url]

Moje mnenje je, da je biti direktor tako velikega in danes tako uspešnega sistema kot je Mercator, čisto nekaj drugega kot guverner banke.

G. Jankovič je delal na “trgu” in iz malega trgovskega podjetja “postavil” Mercator kakršen je danes.

Guverner banke pa je zgolj “titula” , ki jo je g. Arhar, po moje dobro “fural”.

Torej moje mnenje g. Jankovič je boljši kandidat za župana.

Sicer pa po volitvah bomo videli rezultate.

In ti rezultati pa “bodo verjetno zadoščali za reprezentativni vzorec”. Mogoče pa tudi to ne bo dovolj. Kaj pa potem???

L.p.

Trgovinski dejavnosti je šlo na splošno dobro v Sloveniji. Poglejmo si Tuš in Interspar. Imata hitrajšo rast, kot Mercator.

Arharja bolj spoštujem, ker je sanje slovenskega naroda po lastni stabilni valuti odlično udejanil. Nismo jedli travo, kot so nam nekateri grozili. Brez Arharja, ki je vodil projekt Tolar, bi se lahko zgodil kolaps in bankrot. Vsaka čast Arharju.

Jankovic 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}

Jaa, res svaka cast arharju, ki je naredil to valuto ki je 200x manj vredna kot $ oz 240x manj kot €. res svaka cast ni kej

Zorana, pa tud če bi bil črnc……..glavno da bo kaj naredu za to Lublano…
jaka2 ma pa čist prov!

Janez, če bi projekt vodil Janković, bi ti danes zapisal: vsa čas Jankoviću. Je pač imel to srečo, da je bil tedaj na tej funkciji. Nihče v tej mali Sloveniji ni tako (ne)zameljiv in (ne)pogrešljiv, da bi se zaradi njega zgodil kolaps in bankrot. Delo poteka namreč timsko.
Tako tudi posamezni ministri nimajo tako pomembne vloge, kot jim jo nekateri skušajo pripisati. Pogosto skoraj vse namesto njih opravijo njihovi sodelavci, oni pa le preberejo vnaprej sestavljene govore in podpišejo dokumente, intervjuje ipd. Tak primer sem imel z enim od ministrov. Takoj ko sem vstopil v njegove sobane, mi je njegova PR-ovka prinesla že napisan (in podpisan) intervju z ministrom. Njegove fotografije pa so mi naknadno poslali z e-pošto. Verjamem, da to v naši politiki ni osamljen primer.

Ste hecni. Pa če bi bil Pakistanc: dokler dela za Ljubljančane in njihovo dobrobit je vseeno. Glede na to, da nisem iz Ljubljane pa je moje mnenje: preštudirajte kateri od kandidatov je s svojimi funkcijami obogatel preko vseh razumnih mej in volite ( in upajte, da ne bo kdo na račun Ljubljane in vas obogatel še bolj). Zavedajte pa se, da Ljubljana ni Merkator in ne Banka Slovenije.

WW

WildWind ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Ability is what you're capable of doing. Motivation determines what you do. Attitude determines how well you do it.

Jaz nisem iz Lj. ampak vseeno navijam za Jankovića.
Dajte volitttttttttttt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Boste videli kaj vam bo vse ustvaril kot naš sedanji zelo dober in priden župan Boris Popovič.
lp,

Dobro se z dobrim vrača:-)))

Men se zdi Arhar poštenjak. Pred leti so ga sesuli zarad njegove plače. Zakaj se zdaj noben ne obesi na Jankovičev denar in njegova podjetja polna denarja.

Najbolj ga je z nizkimi udarci sesula Katja Koren, ampak tako je imela naročeno. Čeprav je bila seveda v času vladavine LDS televizija popolnoma neodvisna.

Ja sami fejs fantje so bili na festivalu v Izoli. Janša, pa Rupel, pa Arhar, pa dober župan Popovič….. Kdo ga je že zaprl????? Uspešni se družijo s še bolj uspešnimi. Do uspeha se pa pride lahko na legalen način ali pa ne. Jankovića tu ni bilo, ker mu je tuje, kaj je korektno obnašanje in delo. Ane!!

Ob Magovem razkritju in objavi dopisa v katerem je bila poslana zahteva iz Mercatorja Crvenki, da bodo z njo poslovali samo preko podjetja Jankovičevih sinov Volos, kot zastopnika za Slovenijo, sem se vprašala, kakšno managersko pogodbo ima podpisano Jankovič, da ne premore konkurenčnih klavzul, ki bi tako početje prepovedovalo in sankcioniralo.

Managerska pogodba je po svoji naravi pogodba s katero se manager delničarjem (ki jih predstavlja nadzorni svet) zaveže, da bo upravljal in vodil firmo tako, da bo izkoristil vse možnosti, ki se ponudijo na trgu na način, ki bo koristil firmi in povečal njen dobiček ali njeno vrednost.

Z zgoraj opisanim početjem je Jankovič dopustil, da se je zaslužek v obliki posredniške-zastopstvene marže ni stekal v Mercator, temveč v njegovo družinsko podjetje. V zahodnem svetu bi ga zaradi takšnega početja doletela odškodninska tožba, enako pa velja tudi za nadzornike, ki so tako poslovanje v imenu delničarjev dopustili.

Bi rekla tako: Arhar zelo sposoben strokovnjak (voditi BS ni mačji kašelj), ampak mu je politika tuja, zato bi ga vodenje mesta (predvsem politična funkcija) pokopalo. Politik ni nujno tudi strokovnjak in obratno.
Janković dober strokovnjak, s politiki se zna pogovarjati (čeravno so ga ravno ti “skinili” z njegove funkcije), v poslovnih stikih pa tako vedno obvelja njegova varianta. Torej: poglejmo njegov program za naslednja štiri leta in volimo.

Isto velja tudi za Arharja in tisti incident z njegovo plačo v Vzajemni. Za previsoko plačo ni bil toliko kriv Arhar, kot pa nadzorniki, ki so tako pogodbo z njim podpisali. Istočasno z Arharjem bi moral odleteti tudi nadzorni svet.

Sicer pa, ali kdo slučajno ve, če ima Jaklič zdaj kaj nižjo?

Takrat je bil tak bum, kolikšno plačo ima Arhar zato, ker je bila ena od prvih plač dana v javnost. To je bila podla poteza prejšnje garniture in so se poslužili tega načina. Na tak način so se ga znebili, ker se niso upali z njim javno soočiti. To pa je intrigantstvo in takih ljudi ne podpiram. Stavim na čiste karte. Župan Ljubljane naj bo.

To o plačah je brezvezna tema. Pomembno je, koliko je kandidat pošten. Jankovič ima več miljard SIT premoženja na račun Mercatorja. Arhar bi lahko glede na položaje imel nekajkret toliko. Vedrar je poštenost njegova odllika.

Bral sem o Jankovićevem programu, lapo, škoda le, da ne zna povedati, kje bo dobil denar za vse to.

Čist možno pa, da je Arhar preveč zaveden Slovenec za Ljubljano, ki je znana po tem, da je velik del prebivalstva priseljencev iz jugovine.Tu ima janković prednost, ker je “ljudski čovek, jedan od nas”.

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

ti pa veš kako se dela valuto…

definitivno za slovenca Arharja!

New Report

Close