Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek aritmija srca, oz. srce mu vsake toliko dela “drugače”

aritmija srca, oz. srce mu vsake toliko dela “drugače”

Kot sem napisala, mi je včeraj zvečer mož povedal, da mu že par dni zvečer, ko se umiri srce dela drugače, ..Zdi se mu narobe že to, da ga “čuti”, ker, če bi bilo vse OK, ga ponavadi niti ne čutimo, niti ne slišimo..
Drugače nikoli nič ne pojamra, nikoli ne zboli..star je 40let.Prav skrbi me, ko mi je to povedal, bil pa je včeraj na sistematiki pri osebnem zdravniku in mu je to omenil, pa je doktor rekel, da ni nič slišat, ko ga je poslušal..Ma kaj je to sploh pravi pristop, samo poslušat srce ob 9h zjutraj , srček pa drugače dela v večernih urah??
Če je imel kdo podobne težave, naj mi svetuje kako in kaj..

Ponavadi so to problemi s ščitnico. Naj gre mož k splošni zdravnici in naj ji predstavi svoj primer, pa ga bo sigurno dala na odvzem krvi za pregled ščitnice.

lp

Saj je bil včeraj na sistematiki, pri svojem osebnem zdravniku, vendar izvide dobi drugi teden, ne vem pa, če so testirali ščitnico..Kaj pa se v tem primeru naredi? oz. posledice..?
Pa hvala za hiter odg. H2O

Pozdravljena.

Razlogov za aritmijo je veliko. Tudi aritmije so lahko različne, prav tako posledice. Vsekakor dolgotrajne motnje obremnjujejo srce.

Zdravnik ob enkratnem poslušanju srca seveda ne more slišati nerednega bitja, ki je občasno.

Osnovna preiskava je seveda EKG, ki je prav tako prekratek, da bi vedno “ujel” nepravilno bitje, ki se pojavlja občasno, ob določenih obdobjih v dnevu. Zato je nujno opraviti HOLTER EKG. To je 24 urni ekg. Napravica se pritrdi na prsni koš in 24 ur snema aktivnost srca, med tem, ko človek normalno opravlja življenjske aktivnosti. Napotnico izda ponavadi kardiolog po predhodnem pregledu.
Mislim, da je nujno, da tvojega moža osebni zdravnik pošlje k kardiologu.

Ko kardiolog postavi diagnozo, se odloči za vrsto zdavljenja, če je potrebno. Danes je zdravljenje na področju kardiologije zelo uspešno.

Kaj lahko naredi tvoj mož sam?
V prvi vrsti se mora razbremeniti stresa, imeti dovolj počitka, popiti dovolj tekočine, živeti noramalno umirjeno življenje.

Želim vama, da čim prej rešita težave.

Pozdravljena.

To je zelo, zelo resna stvar. Ali je bil mož morda, pred tem, ko je opazil,te težave, bolan, je imel temperaturo, ??? Svetujem, ti da mož opravi ultrazvok srca in EKG. Sama ti lahko povem iz lastnih izkušenj……..
ČIMPREJ ……naj gre……

lp, žalostna

Mah, dej, no, zelo žalostna. Rajši naj gre k zdravniku, ki bo ugotovil, kaj je narobe, ne pa da strašiš.

Sonce rumeno, tudi meni se je to že zgodilo. Ugotovili niso nič, pa še samo od sebe se je uredilo. Očitno je bil vzrok stres.

LP

blage aritmije niso problematične,
so pa znak za neko spremembo v načinu življenja in mišljenja……..sprostitev, rekreacija, prehrana, tudi pri seksu ne boš prikrajšana .

Ja, res je frfra!

Tudi pri nas je sodelavki ugotovil diagnozo STRES!

Nikogar ne strašim,samo povem lahko iz lastnih izkušenj,da je pri mojemu možu prišlo do ZASTOJA SRCA. Star 32 let. Posledice zelo,zelo hude. Pa ne bodite,tako hudičevo pametni………..Samo povedala sem,kaj naj naredi………Nekateri so tako zelo pokroviteljski………..

Lepo in radi, se imejte………………

Sonce rumeno, lahko gre tudi za psihične motnje npr. napad panike, pa se tega niti ne zaveda….in prestrašeno skrbi za srce, potem pa se zadeve še poslabšajo…. Naj gre k zdravniku, ampak naj ne izključi možnosti psihiatra.

lp,

N.

Drago sonce!

Nikar pretirano ne skrbi- tudi sama imam podobne probleme in sem se najprej zelo ustrašila- vendar zdaj že vem, da se to dogaja tudi ob čisto zdravih srcih, zato nikar panike. Pogledaš lahko tudi na forum kardiologija in boš videla, da to sploh ni tako redko. Žal je čakalna doba za kardiologa kar dolga, razen če gre urgentno. srce mu zaradi tega ne bo odpovedalo! moje srce je kar zdravo in vendar imam občasno ekstrasistole to je prezgodnje utripe- je pa res da se ob “napadu2 najprej ustrašiš da bo srce kar odpovedalo. najbolje vidijo delovanje na holterju, ki ga dobiš za 24 ur domov. Torejm ne skrbi preveč in tudi moža pomiri, pa vso srečo. lp

še moje mnenje: tudi sama imam take težave lahko rečem, da že par let. Najprej me je bilo ful strah, ker je mama srčna bolnica, potem veste, da me je bilo pošteno strah, kaj če sem sama na isti poti. Naj povem, da je mama imela že 3 infarkte, sedaj pa je bila na operaciji (bypass) in načeloma nima več hujših težav. Potem pa me je dal osebni zdravnik na obremenilni test – pokazal nadpovprečno zmogljivost, vse b.p. Diagnoza: srčna aritmija, s tem lahko živiš. Potem pa letos zelo pogosto skakanje srca, tudi po večkrat na dan in spet me je postalo strah. Šla sem do svojega zdravnika, ta pa me poslal na nujen pregled h kadiologu. Tam so mi naredili vse: EKG, UZ srca, obremenitveni test, kri, merjenje pritiska v različnih situacijah in vse je bilo v mejah normale, torej b.p. Na obremenitvenem testu mi je srce večkrat zavibriralo zelo močno, kar je bilo tudi posneto, a to je aritmija. Povedali so mi, da je vse povezano s STRESOM in tudi že na hodniku Poliklinike je veliki pano, na katerem so dejavniki stresa in možnosti odprave le tega in sama sem sebe videla vmes. Mislim svoj način življenja. Naj povem še to, kar mi je kardiolog povedal, v kolikor bo začelo prihajati do tega, da bom “padala skup”, potem moram nazaj, v tem primeru pa gre za aritmijo, kateri se je treba posvetit.

lp,

Tebi v zvezi z zastojem srca tvojega moža, jaz nisem odgovarjal.
Odgovor je bil namenjen soncu rumenem in njenemu možu.

Ne vem kaj hočeš? Zastoj srca je resna zadeva in o temu se je potrebno podučiti in znati odreagirati. Dobijo se tudi pripomočki za pomoč.

Pi-48, KOMU TI TO ODGOVARJAŠ?!

Lp

New Report

Close