Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Auaaaaa, uho! Kaj pomaga???

Auaaaaa, uho! Kaj pomaga???

Zvečer me je začelo boleti uho in ponoči se je bolečina samo še stopnjevala. Sicer sem zdrava, nič prehlajena ali kaj drugega. Kako si lahko pomagam – brez kemije, zaradi nosečnosti? Imate kakšen nasvet?

LP

----------------------------------------------------------------------------------------------- Naučil sem se, da nihče ni popoln dokler se ne zaljubiš vanj. (Andy Rooney) ------------------------------------------------------- Slovenec ti odpusti vse, samo uspeha ne! :)

Mene je tudi v nosečnosti bolel,pa sem v lekarni dobila ene tablete, ki so primerne tudi za noseče mame.Mislim, da se imenujejo Pantol.Zelo so mi pomagale.

Rastlina natresk( se mi zdi da se ji tko reče), jo zmiksaš in čez gazico precediš, ne premrzlo si kapljaš v uho.

Lidija&Leon

Gretje ušesa. Meni to vedno pomaga.

Lp, Petra

Meni je pomagalo olivno olje. Kapljico toplega olivnega olja v uho, potem daš not vato in tako ležiš nekaj časa, da olje steče v uho. 2x na dan par dni in bolečine so izginile.

Lp

Evo tole sem prekopirala z ene strani:

Kupite česnovo olje in ga kanite v boleče uho. Uležite se, da tekočine ne steče iz ušesa.

Pri vnetju ušesa pomaga tudi topel oz. kar se da vroč obkladek, s katerim skušajte odpraviti bolečino.

Zanimivo pa je, da naj bi koristilo tudi to, da skušate spiti čimveč tekočine. Pri požiranju se namreč aktivirajo mišice v evstahijevi cevi in tako boste pospešili naravno čiščenje v ušesu.

Pa čim prej pocajtaj,

LP W.

Gretje ušesa, pa Lekadol ti tudi ne bo škodil. Natresk pa lahko kar direktno kapneš v uho, samo prej ga dobro operi. Pa tudi smrekovo mazilo pomaga.

Živjo, da ni mogoče povezava z zobom? Drugače pa z oljem 31 namaži za ušesom, ne kapaj nič v uho in grej.Ne kapaj nič v uho, če ne pomaga k zdravniku, ker gre lahko za resno vnetje. Lp L

Meni je rekel zdravnik, da niti slučajno česarkoli iz “domačih lekarn” pacati v uho, da se potem le zapaca.

Tudi mene je prejšnji teden bolel, tudi noseča. Mislim, da me je napihala klima, saj me je bolela cela leva stran glave. Pa sem pregrevala uho in je pomagalo po enem večeru pregrevanja.

lp

Jaz tudi ne bi sama pacala … če ne bo bolje, se raje sprehodi v ambulanto.

Lola -------------------------------------------------------------------------- Ne more biti učitelj, kdor ne zna biti učenec /B. G. Morales/

Menda naj bi kafra pomagala, vsaj včasih so kristalčke kafre dajali na vatko, pa v uho. Danes pa nikjer več tega ne zasledim. Vprašaj v lekarni.

Tole sem še našla na netu:

Pri vnetjih in bolečinah v ušesih si lahko pomagamo z obkladki iz čebule.

Eno do dve čebuli olupimo in zelo drobno sesekljamo. Tako dobljeno kašo razdelimo na dva robca, ki ju nato zložimo. Položimo na oba ušesa in zvežemo preko šal.

Tudi mene je včeraj v ambulanti napihala klima. :(( Sicer pa sem Kapljice 31 že sprobala ponoči, pa me je le še bolj kljuvalo. :(( Žal je moja zdravnica na dopustu v sosednji ambulanti imajo pa nabito, tako, da danes ne pridem na vrsto. Zdaj skačem naokoli s trakom in toplimi obkladki, upam, da bo kaj pomagalo…

Hvala vsem za nasvete.

----------------------------------------------------------------------------------------------- Naučil sem se, da nihče ni popoln dokler se ne zaljubiš vanj. (Andy Rooney) ------------------------------------------------------- Slovenec ti odpusti vse, samo uspeha ne! :)

Netreskov sok.

New Report

Close