Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek babi ali vrtec

babi ali vrtec

Sedaj se odpirajo razpisi za vrtec pa se nekako ne morem odločiti ali naj našo bebico vpišem v vrtec (jeseni bo stara 15 mesecev) ali naj jo pustim doma babici.
Malo že tuhtam med + in – na obeh straneh.
Pa me zanima vaše mnejne kaj je bolje?
Ali lahko, če otroka sedaj prijavim v vtrec, potem rečem, da ga ne bom dala?

Če mene vprašaš, ki sem nekaj postov bolj dol zajamrala kako je naš 3,5 letnik bolan ti predlagam da je še nekaj časa pri babici!

[url=http://tickers.families.com][img]http://tac.families.com/ezb/905782.png[/img][/url]

Če lahko otroku zagotoviš dobro varstvo pri babici, je za njegovo zdravje in odpornost po mojem mnenju dobro, da je še kakšno leto doma.

Pošteno premisli.
Babice imajo eno veliko slabost: kako boste uredili varstvo takrat, ko babica zboli, se poškoduje, bi šla na dopust… Imate rezervno varianto? Dostopno čez noč?
Kaj pa družba otroka? To ravno tako potrebuje.
Imate odnose z babico poštimane, ali bo dajala otroku hrano, ki je ne odobravaš, pustila gledanje TV dlje, kot je tebi prav…

daj no, pa ne pri enoletnem vse kar si naštela… meni se zdi ok, če je prvo leto še pri babici, ker v jaslih drugega kot varstvo itak ne bo deležen in otrok potrebuje pozornost ene osebe.. Naš je star 19 mesecev in pri babi in je ok. Jeseni pa bo šel v vrtec

Poglej, otrok bo bolan ko bo star 16 mesecev ali pa 3 leta. Naš je sedaj star 18 mesecev in moram priznati, da sta bila prva dva meseca kar kriza, kar se tiče svečk iz nosu in kašljanja…
Sedaj pa, ko je dal to krizo adaptacije mimo, v vrtcu blazno uživa. Včeraj kar ni hotel domov. Resda je sicer vrtec precej dražji od stare mame vendar me moti predvsem to, da stare mame itak vse delajo malo po svoje kakor se zmenimo.
Tako, da popoldanski vskok stare mame JA, cela baby služba pa definitivno NE.

kaj pa “šparanje babice”? Ni nihče pomislil, da ima babica pravico do lastnega prostega časa in bi bila z varovanjem otroka non-stop hudo obremenjena?

vrtec

Ene babice pa blazno uživajo v družbi otrok,to je za njih balzam sreče,nekatere babice so prav zdolgočasene in ne vejo kam bi s svojim časom,seveda če je zdravstveno stanje tvoje babi v redu,če se strinja,če imate podobna mnenja glede vzgoje,ti priporočam,da jo imaš raje pri babi kot v vrtcu,za socilizacijo pa ima še čas,pa saj imate tam okoli tudi kakeka otroka s katerim se lahko igra-tako bo imela tudi stike z otroci.Pa še denar boste prihranili,razen če nimaš dogovor z babi-za plačilo-tako si boste lahko privoščili še kake počitnice več.Moje mnenje.Vsekakor pa naredi kar je najbolje za tvojega otroka.

mi smo ga dali v vrtec, babi je za krizne dneve ko je bolan in je treba v sluzbo ali pa kadar bi z mozem rada sama kam sla.

isto je pri nas 🙂

Oprosti Klea,….ampak vrtec pa res ni samo oblika varstva, medtem ko je varstvo pri babicah v večini res samo oblika varstva. Je pa res, da se je prej potrbno pozanimati kaj se dogaja v vrtcih, ne pa kar takole na slepo blebetat.

Če je babica “normalna”, do 3. leta babica. Predsodki o babicah mi gredo že rahlo na bruhanje.

Počasi bi lahko odprli temo “stereotipi o vrtcih in babicah” 🙁

– v jaslih otrok tudi slučajno ne dobi samo varstva!
– babice niso več najmlajše in če vam še tako zagotavljajo, kako rade imajo svoje vnuke (kar je seveda super), ste lahko prepričani, da je zanje varovanje vašega otroka bistveno težja naloga kot za vas (bolj jih skrbi zanje, starejše so, slabše reflekse imajo, bolj jih razvajajo in posledično jih otroci hočeš-nošeč izkoriščajo in manj ubogajo …)
– otroci zbolevajo tako v varstvu babic kot v vrtcu
– res je, da so v vrtcu na močnejšem udaru virusov in bakterij, ampak to bodo dali skozi pri enem letu ali pa kasneje ob prehodu v šolo, če jih boste imeli do takrat doma … Rezultat večje vključenosti v družbo je enak ne glede na starost
– če babi zboli (kar se seveda zgodi), boste prisiljeni vzeti dopust, da boste lahko varovali svojega otroka (lahko se zgodi, da bo šlo več kot pol dopusta za taka flikanja)
– čeprav vam babice tega nikoli ne rečejo, jih z varovanjem vnuka prikrajšate za razne upokojenske izlete, druženje z vrstniki (končno imajo vsi spet čas)
– če je babi še tako zelo vitalna, se ji lahko kaj zgodi, ko z vnukom vneto brca žogo … kdo bo takrat poskrbel za otroka, ko je treba že babi odpeljati na urgenco?
– če bi babicam plačali njihovo uslugo po realni tržni ceni, s samim plačilom vrtca ne bi bilo prav velike razlike (le občina in ministrstvo vam ne bi nič primaknila)

No, tile zgornji pomisleki so našteti iz mojih lastnih izkušenj (pa tistih grozljivih, ko je imela babi žleht obdobje sploh nisem dodala). Ja, prvi je bil do 3. leta pri babici, drugi in tretji pa niti pod razno ne.

Odloči pa se seveda sama.

LPM

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Poraženec vidi problem v vsakem odgovoru. Zmagovalec vidi odgovor na vsak problem.

Moji trije pa so se pazili do male šole vsi pri babici. In sicer tašči. Imeli so se super, ker je z njimi tudi ustvarjala tako v stanovanju kot na vrtu.Nihče ni imel nobenih težav s socializacijo, ko tako rade razlagate o tem. No najmlajši je šel celo direkt v šolo (prvi razred devetletke).

Dajte no mir. Pa ja ne mislite, da imajo vaše vzgojiteljice RADE vaše otroke. Mislite, da nobena babica še ni slišala za vodene barvice ali plastelin, pa za raziskovalne sprehode. In zapomnite si, babice imajo rade svoje vnuke.
Da ne bo pomote, sama sem pet let obiskovala vrtec, samo menim, da zato nisem pridobila nič posebnega , razen precej grenkih spominov. Moj prvi otrok je bil v vrtcu od jasli dalje , drugi ni in ne bo. V neposredni bližini poznam dve vzgojiteljici, ki svojih otrok (ena treh, druga dveh) ne dajo v vrtec. Vprašajte se, zakaj.

Pa lep dan še naprej, Aja.

Ups. Odgovora nisem namenila Maji, ampak vsem. Se zgodi.

Sem za vrtec. Babice samo za posebne priložnosti in pomoč če otrok slučajno zboli.Naj ne zveni iskoriščevalsko imamo super babico in dedija, ki sta zelo veliko pazila sina in ga še sedaj ko je drugi razred. tudi čisto drugačen red imajo otroci če so v vrtcu.

¸Kdor še ni slišal za to-tudi v jasličnih skupinah se izvaja kurikul,če vas zanima oz.če poznate kakšno vzgojiteljico ali si po netu najdite kaj vse zahteva kurikul in kakšni cilji in dejavnosti se izvajajo,bolje se prej pozanimati kot pa dati izjavo,da se nič ne dogaja.Iz lastnik izkušenj se spomnite kako in koliko sprememb se dnevno dogaja pri vaših malčkih.

Ja,ja , kar veliko denarja se bo prišparalo,kaj ne da ?Le kako vidite vse skozi denar,bo pa nekaj obiskov pri frizerju več,pa kakšna kavica več bo lahko padla!

Aja, zakaj? Očitno v tem vrtcu nekaj škripa. Pri nas imajo vse tamlade vzgojiteljice otroke v vrtcu.

Babica!!!

Slabo mi je od nekaterih postov: da se v jaslih izvaja kurikulum, da otrok rabi družbo (15 mesečni), da so vzgojiteljice strokovne!

Otrokova igra je do 3 let individualna, vse kar potrebuje 15 mesečnik je ljubezen in pozornost ene osebe! In vsi tisti pomisleki: ali mu bo dajala pravo hrano, ne bo gledal televizije, ali bosta ustvarjala, so vsi iz trte zviti, če je vaš odnos z mamo ali taščo o.k!

Moji otroci ne bi nikoli zamenjali vrtca z babico

[url=http://tickers.families.com][img]http://tac.families.com/ezb/905782.png[/img][/url]

Ja, naše vzgojiteljice imajo naše otroke RADE! Če ne verjameš, pa pridi pogledat.

LPM

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Poraženec vidi problem v vsakem odgovoru. Zmagovalec vidi odgovor na vsak problem.

Ni vzgojiteljice na svetu, ki bi imela rada otroka, kot babi. Vzgojitejica hodi v službo. Napisala pa sem svoje izkušnje in mnenje.

L.P. Aja

New Report

Close