Babica dela velike razlike med vnuki
Res je.
Slabo dodelana zgodbica. Kjer naj bi ateisti fehtali od botrov velikončna darila :), ljudje pa nasedajo.
In babice niso botre vnukom.
Avtorica je napisala kup nesmislov. Če še piše zgodbice, bi se vsaj pozanimala neke osnovne stvari :).
[/quote]
Če še piše zgodbice, bi se vsaj pozanimala neke osnovne stvari :).
Po moje ji ni treba. Kakršen koli nesmisel butneš sem gor, se najde narod, ki ti resno odgovarja. Ja, babice niso botre, itak da ne. Poleg tega naslika kup ene mularije na tej zakuski, od katerih vsi dobijo bogata darila, samo ena vnukinja ne dobi čisto nič, poleg pa ji še zabrusijo, da naj kar nafehta tadruge tastare za darila, tukaj ne bo dobila nič. Hahahaha… In to reče vpričo vseh ostalih in vpričo svojega sina, ki je oče temu otroku. Ma daj no…. Ženska je pač želela povedat neko skrajno zgodbo, kjer bi taščo opisala tako grdo, da na avtorico ne bi mogle padati pripombe. Dejansko je tašča zmaj.:))
Ampak na monu ne rabiš dodelanih zgodbic, gredo tudi popolnoma nedodelane za med. Še toliko bolj. Predstavljaj si zdaj orgazmiranje vseh tistih, ki sovražijo svoje tašče.:)))))
Trčili sta dve različni kulturi. In iz izkušenj povem, da tega nebodo razumeli niti želeli razumeti. Ker je ze problem da ste iz Ljubljane in neglede na to kako prijazno ponižno boš želela povedat bolj in bolj nerazumevajoče bo. Sam sem obupal in se nehal sekirat in ukvarjat otrok pa bo tudi normalno zrastel in nebo nic drugačen, kot vrstniki. Škoda časa.
Res je.
Slabo dodelana zgodbica. Kjer naj bi ateisti fehtali od botrov velikončna darila :), ljudje pa nasedajo.
In babice niso botre vnukom.
Avtorica je napisala kup nesmislov. Če še piše zgodbice, bi se vsaj pozanimala neke osnovne stvari :).
[/quote]
Za vas je lahko slabo dodelana zgodbica, zame je žal realnost.
Škoda, ker ste tako omejeni, da ne vidite širše slike. Tukaj ne gre za vprašanje vere. Gre za odnos babice do vnukov.
Lahko vi govorite nesmisle, ampak vsem vnukom je botra babica. Če vam karkoli ne gre v račun pa povprašajte na kateri od nadškofij. Če vam povedo drugače, jim lahko poveste, da ena od njihovih cerkav krši njihova pravila.
Nikoli ne bo bolje. Tasca je stara in njeno prepricanje in miselnost prav tako. Vedno bo nate in na tvojo hci gledala zanicevalno. To ne mores spremenit, razen ce spremenis cel svoi nacin zivljenja. Tasca je ena zarukana kmetica, vsaj po tvojem pisanju sodec. Otroku povzroca travme in bolecine. Mojemu otroku bi to rekla samo enkrat. Nikoli vec ga ne vidi. Ker tako ogabno obnasanje do 5 letnika ..ti pa se hoces da bi vas tak stvor imel rad? Se enkrat razmisli o svojih prioritetah. Ali otrok res potrebuje tako strupeno babico v zivljenju? Seveda je ne. Misli nase in na otroka. Ker ta stara bo zmer ista ostala.
No, samo v vednost. Babica je tudi lahko botra vnučku, vsaj pri nas je tako. Zakaj? Zato, ker oseba, ki je botra mojemu sinu, takrat še ni bila poročena, zato je pater prosil, če lahko damo zraven še eno botrco, ki je cerkveno poročena. In tako ima sin dve botrci, teto in babico.
Avtorica, vi pa se preprosto umaknite iz skupine toksičnih ljudi, ne potrebujete jih. Okoli sebe gradite harmonijo in ne zavisti. Vse najlepše vam želim 🤗
Če še piše zgodbice, bi se vsaj pozanimala neke osnovne stvari :).
Po moje ji ni treba. Kakršen koli nesmisel butneš sem gor, se najde narod, ki ti resno odgovarja. Ja, babice niso botre, itak da ne. Poleg tega naslika kup ene mularije na tej zakuski, od katerih vsi dobijo bogata darila, samo ena vnukinja ne dobi čisto nič, poleg pa ji še zabrusijo, da naj kar nafehta tadruge tastare za darila, tukaj ne bo dobila nič. Hahahaha… In to reče vpričo vseh ostalih in vpričo svojega sina, ki je oče temu otroku. Ma daj no…. Ženska je pač želela povedat neko skrajno zgodbo, kjer bi taščo opisala tako grdo, da na avtorico ne bi mogle padati pripombe. Dejansko je tašča zmaj.:))
Ampak na monu ne rabiš dodelanih zgodbic, gredo tudi popolnoma nedodelane za med. Še toliko bolj. Predstavljaj si zdaj orgazmiranje vseh tistih, ki sovražijo svoje tašče.:)))))
[/quote]
Pri nas so tudi nonoti botri, ne vem, kaj je narobe. Tega je pri nas povsod naokoli polno.
Za vas je lahko slabo dodelana zgodbica, zame je žal realnost.
Škoda, ker ste tako omejeni, da ne vidite širše slike. Tukaj ne gre za vprašanje vere. Gre za odnos babice do vnukov.
Lahko vi govorite nesmisle, ampak vsem vnukom je botra babica. Če vam karkoli ne gre v račun pa povprašajte na kateri od nadškofij. Če vam povedo drugače, jim lahko poveste, da ena od njihovih cerkav krši njihova pravila.
[/quote]
zdej pa al ne razumeš al se pa delaš, da ne razumeš
v tem primeru gre za odnos botre do svojih krščencev, ja?
botra je svojim krščencem dala darila. In kaj je narobe, da ga tvoja vzvišena gospodična ni prejela?
Saj njej ni botra…
jaz sem tudi boter parim nečakom in če kdaj koga obdarujem, moram za to vse nečake obdarovati??
saj ti in po tvoji volji tudi mož in tvoja družina ste ateisti. zakaj potem pričakuješ neko darilo iz krščanskega sveta, če se ti teh zgodbic ne greš???
Pa kaj te briga? Pusti, taki ljudje niti ne morejo doprinesti kaj pozitivnega tvojim otrokom.
Moja babica po očetovi strani je bila revna, nič ni imela, tisto ubogo kmečko penzijo in eno kravo, pa par kokoši. Vsi vnuki smo jo imeli radi, čeprav nam nikoli ni dala nobenega materialnega darila. Niti ni imela, niti ni bila navajena dajati daril. Dala nam je razumevanje, toplino, znanje, ki ga ne pridobiš v šoli.
Babica po materini strani je imela celo življenje polno rit vsega. Zavistna, zlobna, razdor je delala, kjer ga je le lahko. Darila so bila, ampak roko na srce, nobeno mi ni ostalo v spominu, niti mi ni bilo nič vredno. Še spomnim se ne. Spomnim se le sranja, ki ga je povzročala vsem in vsakomur.
Od smrti ene in druge je minilo +/-30 let. V mojem spominu, kaj misliš, katera je? Ko se družina zbere skupaj, kaj misliš, katere se spominjamo? Katero bi jutri povabili na kosilo ali na kavo? Katero pogrešamo?
Zakaj čutiš, da moraš vzdrževati odnos s taščo? Kot praviš tudi njen sin, tvoj mož, ni najbolj navezan nanjo. Takega odnosa babice na potrebuje niti tvoja hčerka. Da pa ti ne stopijo v bran njeni otroci s svojimi partnerji, samo kaže na to da so vsi enaki in da jih ti ne potrebuješ v svojem življenju.
Očitno ga je tašča že davnaj kastrirala in strenirala, da ne sme izražat mnenja. A ni to očitno? Drugače bi brezkurčnik že davnaj red naredil. Tako pa je verjetno tiho in ponižno skloni glavo, ko ga mamica pogleda in žali njega, njegovo ženo in njegovo hči, kaj več itak ne upa. Ne ve kaj je to postavit se za svojo družino, ker hrbtenice nikoli imel ni. In to je privzgojeno. In takšen kot je si je tudi našel eno popolnoma sebi enako. Ki tudi ne upa presekat strupene vezi ampak še rine in rine in rine na vsak način v familijo s katero nima skupnega nič in kateri jih niti nočejo v bližini. Za razloge zakaj je tako vseeno, dejstvo je da niso zaželjeni pa vseeno rinejo tja kot mutci in vlečejo v to še ubogega otroka. Ne vem kdo je tu bolj nor, ampak jaz mislim da avtorica in njen mož. Tašča je le koristiljubna in zlobna, tadva sta pa norca erste klase, ki si ne data dopovedat, da je treba z določenimi samo prekinit stike, ker drugače ne gre.
Midva z možem nimava stikov s starši. Ne z enimi, ne z drugimi. Zato lahko živiva mirno in umirjeno življenje. Otrokoma pa midva posvečava vso pozornost in skrb, kar je potrebujeta. NI potrebe po tem, da bi bili stari starši vključeni v življenja naših otrok, sploh če tega niso vredni ali pa celo ne pokažejo interesa. Poglej velike države, ko vsak živi na svojem koncu države. Da ni si v stiku z straši ni nič neobičajnega, To je ta naša pretirana navezanost na družino in majhnost. Pusti bako in začni uživati. Pa brez nekih moralnih mačkov. Vse kar je v tvoji moči si naredila. Baka bo na izgubi.
Ja, re te ne razumem. Zakaj k njej laziš? Razumem, da bi rada, da ima hčerka stike s starimi starši, pa s tetami in strici, pa z bratranci in sestričnami, ampak če vidiš da ne gre. Kar je babica naredila tvoji deklici, vzemi za gotovo. Povratka ni. Pusti primitivce pri miru. Saj vidiš da jim gre samo za ugodnosti, katere jim lahko prineseš.
Taki babici je treba dati vetra. Jaz bi ji že pokazala hudiča. Res mi je žal, da ti toliko pomeni njen odnos s tvojo hčerko. Čudno mi je, ker praviš, da mož nima kaj dosti z njo in da on tukaj ne ukrepa. Ali pri svoji mami ali pa pri tebi. Bodi malo bolj odločna in samozavestna. Babico pa kar pri miru pustite, še žal ji bo.
Tudi moja dva sinova sta dozivela to bedo starih starsev. Ceprav so nam v zivljenju kar pomagali, pa je to neprimerljivo do bratove druzine.
Take stvari te samo ojacajo in seveda znasli smo se na drugem koncu sveta. Danes odraslima otrokoma nic ne manjka in danes razumeta da sta bila za babicino in dedkovo ljubezen prikrajsana.
Ubistvu ima babica prav: če otroka nista verna, zakaj bi potem dobila darila? Darilo ki “jima” pripada, za verski praznik, v katerega ne verjameta in ga posledično tudi ne praznujeta. Hinavščina, če mene vprašaš s tvoje strani. Ne vozi otrok v tem času tja, pa problem rešen. Pri nas smo ateisti in jaz osebno odkar se zavedam v odrasli dobi, kaj točno ti prazniki pomenijo in kakšna gniloba od cerkve je zadaj, ne praznujem nobenega krščanskega praznika – res me BOLI kurac, a je marija, božič in podobne neumnosti. Praktično vse te praznike tudi delam in sem nato prost, kot so drugi na delu. Zaradi mene se lahko npr. božič, marija in velika noč ukine. Da o tem, da so prazniki postali popolna komercializacija ne govorim.