Najdi forum

Naslovnica Forum Koronavirus Bančne storitve urejene hitro, za vsakega in zastonj.

Bančne storitve urejene hitro, za vsakega in zastonj.

OK, berem, da veliko ljudi plačuje položnice na okencih, bankomatih in v trgovinah. Glede na stanje kot ga imamo sedaj se želite temu izognit in tu bo razloženo kako to lahko DEJANSKO storite zastonj.

Vem, vem, da vam banke nakladajao da pejte v spletno banko, ampak to zahteva digitalno potrdilo, ki ti ga dajo samo oni, kar spet pomeni da moreš it vsaj enkrat na banko. Ne, tu je razloženo, kako si boste OD DOMA lahko uredili vse.

Poleg tega bo zadeva za razliko od Slovenskih bank POPOLNOMA brezplačna. Nikjer ne boste nikomur plačali nič.

OK, korak po koraku:

1. Naložiš si aplikacijo ene od aplikativnih bank. Trenutno največji sta N26 in Revolut. Lahko si naložite obe, saj sta OBE BREZPLAČNI. Priporočam pa zaenkrat Revolut.

2. Tej banki moraš verificirati svojo identiteto. To storiš po telefonu. Pri revolutu je zadeva sila enostavna in lahko samo slikaš svojo osebno. Že naslednji dan je praviloma tvoj žiro račun verificiran. Pri N26 moraš opraviti videoklic z dokumentom pri roki (tako oni overujejo identiteto). Ta videoklic lahko poteka ali v Nemščini ali pa v Angleščini, zato to mogoče ni za popolnoma vsakega (razen če znaš vsaj enega od teh dveh jezikov). Še enkrat, zato priporočam revolut, ker je precej bolj simpl.

3. Razlog, zakaj sem priporočal Revolut postane jasen tule. Na svoj račun Revolut si lahko nakažete denar iz katerekoli plačilne kartice. Delujejo tudi Sparkassejeva in Unicreditova kartica tekočega računa (za CVV daš 000). Zadeva je tretirana kot plačilo in v trenutku imaš denar na računu, ki ga lahko porabiš za plačevanje položnic. Pri N26 si moraš denar nakazati, za kar moraš praviloma imeti spletno banko oz. iti na banko osebno.

No, položnico plačate pri teh bankah tako, da vpišete številko računa od prejemnika ter pri kateri banki je ta račun odprt. Napišete noter koliko bi radi plačali in kot komentar zraven vpišete svoj sklic.

V glavnem, če imate kakšno vprašanje ga lahko tu postavite. Par dni bom še čekiral to temo. Drugače pa že več let plačujem s tem brez problemov in vsak mesec prihranim nekaj €. Predtem sem plačeval na pošti in ugotavljam, da sem porabljal po nekaj 10€ letno samo za provizije.

Pa da ne bo pomote. Jasno je, da naše banke NIMAJO prave rešitve za stanje kot ga imamo. Ti si želiš bančne storitve opraviti OD DOMA. To pa ne pomeni pa da moreš it najprej na banko stat v vrsto, da vprašaš kaj moraš imeti s sabo na sestanku, pa da naročiš sestanek pri svetovalcu da lahko naročiš tam neko potrdilo ki ga moreš potem pridet osebno iskat.

Zdej, če je za kakega satorstnika tole nekako zahtevno, dajte poprosit mladino, da vam na vaših pametnih telefonih to porihta. Če pa nimate svojega telefona, pa naj za prvo silo vsaj na svojem telefonu to zrihta. Se tudi da. Zadeva je pa prima, ker je brez stroškov. Vodenje računa je zastonj, pa plačevanje položnic je zastonj. Pač, zastonj je zadeva.

Ravno sem ugotovil,d a ima po novem tudi N26 opcijo, da ga polniš direkt s plačilno kartico.

Aja, prej sem pozabil omenit, da pri obeh, Revolut in N26 dobiš zastonj mastercard.

New Report

Close