Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Barve za steklo

Barve za steklo

Rada bi naredila kakšno slikco za na okensko steklo.
Zanima pa me, ali je kakšna razlika med ta poceni barvami za steklo in dražjimi, ko je npr. 800 sit en kom.
Ali tadražje kaj lepše tečejo ven iz tube?

S katerimi barvate?
Jaz sem kupila v Sparu komplet 4 barv za 1290, Hobby line. Se mi zdijo vredu, ampak ker ne vem kakšne so druge,… V bistvu bi kuplia še kakšne …

Help!!!

Jaz jih imam od različnih firm:

Marabu – fun& fancy – drage a kvalitetne

Pebeo – arti’stick – precejšnja cena, dobre, a se kar vliva ven, ker ima zelo veliko luknjico- primerna za večje in ne preveč natančne slike

Waco – art-glas, kupljeno v 199 (trgovina) – dobre, le malo bolj tekoče – pustiš sušiti precej dlje – jaz kar dva ali več dni, pa je v redu

Malmit – window color – tudi kupljeno v 199 – dobre, potrebujejo malce daljše sušenje

Svetujem ti, da večkrat pogledaš v trgovine Celi svet – vse po 199 SIT, ker imajo večkrat te barve in so čisto v redu!!

Ani hvala ti za odgovor!

zdravo,

jaz sem kupila kovček s šestimi barvami v papirnici za nekje tri tisočake, enkrat kasneje sem jih vidla v 199 sit shop-u… pa se mi ne zdijo čisto nič manj kvalitetne….

natja

Jaz sem jih tudi kupila v Sparu, pa je sin že nekaj poskušal risati z njimi, vendar jih potem nikakor ne spravimo dol s folije. Sem mu rekla, da naj kar bolj na debelo packa, pa smo poskusili s segrevanjem, pa z zamrzovalno skrinjo – pa nič. Tako da ne vem. Ko nariše, še zgleda, da je bolj na debelo, ko pa se posuši, se pa kar vidi skozi, predvsem na stikih se vidi, da se barve ne držijo skupaj. Sem že mislila, da so bolj slabe kvalitete, vendar, saj niso tako poceni. So bile tudi samo 4 tube, cena pa okoli 2 ali celo 3 tisoč, ne vem, sam pozabila. Ni sem upala vzeti najcenejših, da ne bi preveč nagajale, vendar zgleda, da ni v tem štos.
Lep pozdrav, Darja

Fora je v foliji – mora biti čisto tanka, da gre zadeva dol.

Ja, DarjaG, zelo pomembna je folija. Sama sem ugotovila, da so najboljše “srajčke” – tiste tanke za v fascikle. Prej sem se tudi jaz dobesedno ubijala, ko sem spravljala izdelek iz folije.
Pa še nekaj – praviš, da se barve ne držijo skupaj (stiki). Narobe! Stiki morajo bili tesni – brez luknjic, ker če ne drugje, potem se slika rada strga prav tam.

jaz sem kupila že mnogo različnih poceni barv, pa se mi niso obnesle, risbice so bile šekaste, pa s folije jih nisem dobila dol (še po 3 dneh sušenja so bile slikice lepljive)

Od takrat dalje vedno kupim barve v Artu, ena tuba stane pribl. 800 sit, so zelo dobre, enakomerno se prelivajo, v enem dnevu se posušijo, nobenega problema nimam več s tem, da slike ne bi dobila dol s folije….

v glavnem, moje izkušnje so, da so dražje barve bolj kvalitetne.
Raje dam jurja več, kot da se mi slikice strgajo, ker na koncu me uničene slike stanejo več kot drage barve.

Na žalost jaz se pri meni vedno izkaže rek: nisem tako bogat, da bi kupoval poceni….

LP

Še jaz bi dodala eno vprašanje: ali se mora črna konturna barva posušit, preden pričneš barvat z drugimi barvami, ali lahko kar packaš naprej (sploh me zanima, kako narediš, da med barvami ni luknjic, ne da bi se med sabo zmešale).

Hvala in pozdrav,

M.

Kontura se mora posušit do konca, potem pa nanašaš barve, ki pridejo vmes. In to čisto do konture , brez luknjic.

Fino je, če se prej vsaj malo posuši, drugače pa delaš pri konturi bolj velike nanose z barvo, da se lepo skupaj “zalije” in pri tem paziš, da je ne razmažeš.

Hvala! Koliko časa pa se kontura suši, da je primerna za nadaljnjo obdelavo? In kako narediš, da se ostale barve med seboj ne zmešajo, če ne sušiš vsake posebej?

Še enkrat hvala,

M.

Kdaj bo suha , boš najlažje preverila sama, če boš s prstom podrsla po njej in se ne bo razmazala. Jaz pustim cca. 4 ure. Če pa bi rada, da se barve ne mešajo med sabo, boš morala res pustiti, da se posušijo.

Kaja, hvala.

M.

New Report

Close