Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Barvna krema za obraz – katera ne suši

Barvna krema za obraz – katera ne suši

Trenutno imam od Nivee barvno kremo (podobno kot puder) in mi čist izsuši kožo, čeprav je drugače ful lepo prikrivna…. Ampak ker gre s kožo zmeraj slabše jo bom mogla zamenjat… Katero priporočate/uporabljate???

''Rojen si kot original, ne umri kot kopija...''

Slonček, jaz ti predlagam samoporjavitveno kremo za obraz, na dva dni se z njo namažem in ni potreben noben puder pa še belo srajco lahko nosim. Danes so vse te kreme že zelo dobre, ne sušijo kože, če imaš s tem probleme in ne delajo rumene polti ampak prav lepo medeno. Poskusi.

Thank you Leni!!!

Sej se tudi jaz poigravam s to zamislijo… Sem to že svoje čase delala in se mi je kar dopadlo…

Pomankljivosti zaradi katerih pa trenutno bolj prefereiram puder/kreme:
-puder naredi lepšo teksturo kože
-krema za samoporjavitev se ”izrablja” okoli ustnic, ko si umivaš zobe (kot kaki kloven z belo obrobo okoli ust, drugje si pa rjav)

Pa še doselden moraš biti pri nanosu. Vsak tretji dan zvečer… Čeprav je fajn ko si pol tako rjav, se strinjam…

Kolko časa pa že uporabljaš kremo za samoporjavitev? Ti nimaš nobenih težav? Katera firma?

''Rojen si kot original, ne umri kot kopija...''

Tudi mene zanima samoporjavitvena krema. Ali nanašate tudi na vrat in če ne ali se ne vidi črta med obrazom in vratom? Kaj pa okoli oči in podobno? Jaz sicer uporabljam puder kozmetike Oriflame, pa so sedaj tega črtali iz kataloga. Težko je najti zamenjavo, ko nekaj že dalj časa uporabljaš in si zadovoljen.

Pozdrav.

Dercome simplex-v lekarni.

Takole je pri meni dekleti. Jaz sem se odločila za to varianto zato, ker mi je šlo na jetra, da se nisem smela po cel dan niti otaknit obraza z roko, ker je bil potem ves papir rjav od pudra pa še konec dneva nisem bila več videt tako kot zjutraj in zdelo se mi je pa če je bil puder še tako dober, da izza njega koža ne diha enako, kaj pa vem…

Torej, samoporjavitvena krema, če jo hitro in dobro razmažeš ne pušča nobenih črt in med vratom in obrazom ni nobenih prehodov. Od 1x uporabe se sploh ne vidi hude razlike. Jst si recimo kar 2x zaporedoma namažem, da sem sploh rjava, ker sem zelo blede polti in to mi potem drži cca 2-3 dni. Uporabljam striktno samo res dobre kreme. Cena je nekje od 5. – 10. 000, imaš pa jo za res dolgo časa lahko. Dolgo let sem uporabljala Diorjevo (malo bolj izsuši kožo, kar meni odgovarja, ker imam mastno) zdaj pa sem odkrila Kanebovo, ki pa je tudi odlična. Najbolje je, če se namažeš zvečer, pred spanjem, po celem obrazu in vratu, meni se dopade, če imam rjavkast tudi vrat, nič skrbet ne boste videt kot tisti bodibilderji, ki jih namažejo s tistimi agresivnimi barvami, včasih so bile te kreme res bolj drugorazredne, tko kot si ti rekla Slončica, da se ti je okoli ust poznalo, no zdaj tega ni več, krema se povsem enakomerno izpira z obraza, no vsaj za te dražje vem, da se. Mažite se torej zvečer, kot bi se dobro, natančno hotele namazat z navadno večerno kremo za obraz, dokler se fino ne vpije in nič bat, samoporjavitvene kreme ne puščajo flekov na tkanini, le dobro si izperite roke po nanosu z milom in jih namažite s kremo, da ne bodo rjave. Tko to je to.

Če mate še kakšno vprašanje pa kar…

Najprej hvala za izčrpne informacije. Samo to še, kje majo kreme teh znamk? Tudi v DM-u? Zadnjič sem gledala v DM-u Loreal-ovo, mislim, da 3.700 SIT, ostale so ble vse cenejše, al pa nisem bla zelo pozorna. Prodajalka me je nagovarjala na njihovo znamko, pa sem malo skeptična. Kaj ti misliš?

Hvala za pomoč in lep pozdrav.

Unka,

hm, kaj pa vem, jst je še nisem preizkusila (niti ne upam, če ti odkrito povem), ker res najbolj verjamem Diorju, Kannebu pa tut Clarins je prima, pejdi ti raje v kak Kompas shop, tam majo vse te kreme, al pa tut v kaki bolj založeni drogeriji se jih dobi pa si privošči eno res tako dobro, v DM-ju jih nimajo, če se ne motim. Sej bš dala mal več, sam jo boš mela za kar dolgo.

Lej, tole si napiši na listek preden greš v šoping:

DIOR BRONZE
AUTO-BRONZANT ECLAT NATUREL
CHRISTIAN DIOR
(125 ml jo je, v tubi)!

L.

Tudi jaz se pridružujem pohvali tele Dior kremice, ki jo že precej časa uporabljam in nimam nobenih težav. Je pa res dobro, če pred prvim mazanjem narediš piling.
Glede na to, da sem sprobala že veliko ST krem, vam lahko priporočim še Collistar – mogoče še boljša kot Diorjeva. Zelo pa sem bila zadovoljna tudi s kremo od blagovne znamke Muller – Sun Ozon. Pa še zelo zelo poceni je.
Od Sun Ozona redno uporabljam tudi spray za celo telo in sem zelo zadovoljna.
Aja, še to. Pri Diorju vedno kupim odtenek super bronz, ker mi odtenek bronze da le premalo barve.
lp

Še tole info prosim. Ali nanašaš tudi na veke? Pa še, če si po nanosu slučajno flekasta (ti ne, ker že obvladaš), a se da popravit s pudrom? Recimo, da se danes zvečer namažem in ugotovim, da je čist mim, v kolikem času popolnoma zgine?

Hvala za potešitev firbca in lep pozdrav.

Kje pa, ne se bat, da boš od enkratnega nanosa flekasta, če boš mela dobro kremo. Če si čez to kremo naneseš puder jo v celoti prekriješ, ker je to tvoja polt.
Kar se pa vek tiče pa jaz nanje ne nanašam kreme, predno se namažem s samoporjavitvenot se okoli oči namažem tako kot ponavadi s kremo za oči in je videt super, striktno SAMO veke spustim, ko se mažem, ne grem čez oči.
Obarvanost popolnoma zgine v dveh dneh, s pilingom še prej. Hitro se spere.

Jaz se mažem tudi po vekah in ni nič narobe. Itak od enega nanosa nimaš ravno barve.
Moj postopek je drugač takle:
1.dan: zjutraj peeling plus self tanner, zvečer self tanner
2.dan:zjutraj in zvečer self tanner
3.dan:zvečer self tanner
Ponavljam 1x na dan ves teden, potem pa zopet od začetka.
Nekatere firme imajo po dva odtenka self tannerjev, pa ti priporočam, da za prvič izbereš svetlejšega.
Samo ne si pozabit umit rok, ker na dlaneh in zapestjih se pa lahko kaj pozna.

Jaz sem se nekoc mazala s kremo za samoporjavitev…rezultat…cez par dni sem bla vsa lisasta :((( nikol vec…grem rajs v solarij :)))

Učinek kreme je viden čez par ur in ne čez par dni. Treba je tudi delat pilinge.
Sigurno že pet let uporabljam te kreme in nisem bila še NIKOLI lisasta.
V solarija pa ne hodim.

Ja tudi jaz sem delala pilinge…mogoce celo pretirano,ker sem se bala lis…pa je vseeno ratalo..od takrat imam raje solarij 🙂

Da ne govorim…kupila sem si Diorjevo kremo…naredila piling po celem telesu in previdno namazala s kremo…naslednji dan sem imela na programu aerobiko….oblekla pa sem belo elasticno oprijeto majcko…po koncani aerobiki mi ni bilo jasno,zakaj me vsi tako gledajo…potem pa pride prijateljica in zacudeno stremi vame in se zacne rezat…moja bela majcka je po uri aerobike postala ocitno rjava…groza…nikoli vec :(((

Nisem pristaš cenenih DM izdelkov, ampak samoporjavitvena krema je res dobra. Imela sem jo poleti in je ena redkih, ki nimajo tako zelo neprijetnega vonja in se lepo mažejo in imajo lep odtenek. Se mi zdi, da je krema enaka kot Niveina samo pod drugo znamko.

Diorjevi dam + za to, ker se efekt pozna zelo hitro, vsaj tako piše.

Katero Diorjevo pa imaš? Bronze ali Superbronze?

Meni je od poceni robe dober Mullerjev spray.

Niveina pa je meni ful zanič (za obraz)- skoraj brez učinka, pa še pore mi je zamašila.

LOREALOVA HYDRAFRESH-V ROZA RAZLICI IN MAX FACTORJEV COLOR ADAPT,POPOLNA KOMBINACIJA, KI SEM JO NASLA PO VEC LETIH.
POSKUSI.

Mene najbolj skrbi odtenek, da ne bom potem kot kak zlateničar (rumenkasta). Imajo pa kakor sem gledala več proizvajalcev po dva odtenka. Svetlejši in temnejši, glede na polt. Svetlejši ten za svetlejšo polt in temnejši ten za normalno do temnejšo polt. Verjetno za prvič najbolje probat svetlejši ten in pač namažeš 2x, ali ne?

Hvala in lep pozdrav.

Glede na barvo so odtenki bolj ali manj vsi enaki. Glede na intenziteto pa vzameš pač svetlega, če si svetlopolta.
Preizkušeno nisi rumen po :
– Collistar
– Sun ozon (muller)
– Dior bronze, superbronze

Te jaz največ uporabljam, za druge se pa trenutno ne spomnim.

New Report

Close