Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Beljenje lesenega opaža in lesenih oken iz notranje strani

Beljenje lesenega opaža in lesenih oken iz notranje strani

V hiši imam strop nad stopniščem, ki je oblečen v lesen opaž naravne barve. Po xx letih, bi osvežila hodnik in me zanima ali lahko z navadno belo barvo (kot za stene v stanovanju) pobelim tudi leseni strop? Ne vem ali je naoljen, sama ga nisem, starši se ne spomnijo. Ga moram prej pobrusiti? Je visok strop direktno nad stopnicami in bi težko lestev na stopnice postavila. Se bo barva lepo prijela ali bo odstopila? Kaj naredim če odstopi?
Enako vprašanje imam za zelo kakovostna okna, ki so lesena, dobro služijo, ne prepuščajo vlage. Bi jih tudi prebelila z notranje strani, da osvežim stanovanje.

Uporabiš pokrivno barvo za les.
Imaš različne barve. Tudi belo.
Najbolje ob nakupu povprašaš prodajalca.

Robi hvala za mnenje. Zamimajo me še izkušnje drugih, ki so že belili opaž ter lesena okna in kako se je obneslo.

Oglasi. Če ga ne misliš ven metat ,in imeti opaž potem pravo malo pobrusi opaž ker bo barva lepše prijela, in dlje časa držala. Ne vem ali boš brusila z masino ali ročno. V vsakem primeru prebrusi. Kupiš v bauhausu belo barvo za lesen pobarvas. Odločiš se sama za barvo. Ali mat ali Lak barva. Isto narediš z okni. Če je kaka poškodba na oknih kupi kit za les pokitaj pobrudi pobarvaj. Pa še to tako lepo delo za zabavo. Seveda ,če tega ni veliko. Če pa se kaj rabiš pa kar uprasaj. Lp I veliko lepih užitkov pri delu.

Ni treba nič brusit, samo dobro ga očisti vsega prahu in pajcevin, če gre za strop nad stopniščem, je pomoje polno tega, vsaj pri nas je bilo tako. Uporabi pa dobro prekrivno belo barvo za les. Jaz sem vseeno 2x prebelila. Pride pa res res super, bolj svetlo in sveže.

Drugače pa moje mišljenje. Opaž ven iz hodnika. Lepo pokitas stene, pobrusis in pobelis. Mirna si za celo življenje. Ko se ti kaj umaže malo pobelis in si mirna. Pa niti ni več v modi ta opaž. Najlepše so bele stene. Pa se prostor ti poveča.

Tudi za okna sem uporabila isto barvo, super je. Pa zakaj bi barva odstopila? 😉

močno ti priporočam kredne barve, recimo vintage paint. so prekrivne, brusit ni potrebno, razen, če se barva kje lušči

samo očistiš z alkoholom, prebarvaš, potem pa zaščitiš z voskom ali lakom
te barve tudi ne smrdijo ali kakorkoli škodijo, ker so naravne (na kredni osnovi)

en tak primer

https://imgur.com/a/FISuZKP

    Je kdo poskusil prepleskali temno pobarvan opaž z belim jupolom? Imam idejo, da bi eno steno tako prebarvala, pa ne vem kako bi se obneslo.

Pri nas smo barvali lesene strope z belo barvo za radiatorje (tako je svetoval prodajalec) in to 3x, da je vse pokrilo. In res še danes stropi niso porumeneli.

Tudi za okna sem uporabila isto barvo, super je. Pa zakaj bi barva odstopila?

 

Ce je bil les naoljen, barva, ki nima oljne podlage, ne prime dobro in odstopi.

New Report

Close