Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Bi šle delat v države EU?

Bi šle delat v države EU?

Na faksu delam eno seminarsko nalogo, pa preden jo začnem bi rada preverila kje stojim z svojim mišljenjem.

VPRAŠANJE:

Bi iskali delo v državah EU, če vam dosedanja služba v SLoveniji ne bi ustrezala?

DA
NE

Jaz mislim, da odgovor ne more biti črno bel, vsaj ne v primeru, ko nisi odgovoren sam zase (tukaj mislim družino, partnerstvo,…).

LP

----------------------------------------------------------------------------------------------- Naučil sem se, da nihče ni popoln dokler se ne zaljubiš vanj. (Andy Rooney) ------------------------------------------------------- Slovenec ti odpusti vse, samo uspeha ne! :)

Če mi služba v SLO ne bi ustrezala, bi si v SLO poiskala drugo. Ne da se mi hoditi v tujino. Če bi moral mož v tujino, bi šla npr. samo kam v Skandinavijo.

Jaz bi šel takoj (sem tudi imel možnost), ampak draga noče. Je očitno preveč vezana na slovenski grunt.

Torej, odgovor DA, vendar ne morem.

V države, ki jih poznam in sem jih že sama obredla ter znam njihov jezik, večinoma da, v neznane pa glede na to, da imam otroka oz. družino, ne. Lep čas pa itak z možem tehtava možnosti za bližnjo tujino. Bližnja pomeni tisto, da lahko vsaj 1 x mesečno prideš domov k staršem brez hujših naporov.

Ja, jaz bi šla.

delam in živim v tujini. nočem pa delat več nazaj v Slovenijo, kjer bo moj delodajalec Slovenec.

v EU – NE !

Mi najbrž v roku enega leta pobegnemo. Sicer se še nismo čisto opredelili kam, verjetno pa izven EU in čez daljno lužo. Ta misel nam je trenutno najbolj všeč. Če pa nas tam ne bodo želeli, pa verjetno kam po Evropi. Takoj pa odpadeta že Nemčija ali Avstrija, najraje kam v Anglijo ali Irsko. Obdržala nas bo le kakšna bolezen v družini.

lp,

N.

NE, sem lolal pratriot

takoj bi šla,ampak ko imaš majhnega otroka, to zahteva malo več “predpriprav”.

glede na službo, ki jo imam sedaj, si zelooo želim delati na kakšni slovenski ambasadi v tujini. ta možnost obstaja in mogoče jo bom kdaj izkoristila…mogoče…

Imela možnost, ampak je nisem sprejela. Od držav EU bi šla samo in zgolj v Nemčijo.

za par let bi šla, jaz… ampak pod pogojem, da gre cela družina, ne pa da bi pustila doma moža in otroke…

sem pa bila lani spomladi na enem razgovoru za službo, na enem izmed naših ministrstev… šlo je za delovno mesto povezano z EU… in sem imela razgovor tudi v angleščini… v tem razgovoru so ful “težili” z vprašanji, če bi šla delat v Bruselj, zakaj ja, zakaj ne… itd…. takrat se mi je zdelo ful čudno, ker je pač šlo za delovno mesto v Lj….

@-->-- @-->-- @-->-- @-->-- @-->-- <http://pomarancka.moj-album.com>

Mogoče bi šla, če bi bila danes mlada okrog 25 let in brez družine ali brez partnerja. Pogoj, da bi šla v tujino je, da me ne bi smelo nič zadrževati v SLO, ( na čustvenem področju)…..

“so leta passala”

Oba z možem sva zavrnila več ponudb.

Še vedno mislim, da v Sloveniji lahko najdem službo, ki bi mi v več pogledih ustrezala. Na Slovenijo pa me veže predvsem način življenja, kjer imam lahko otroke še vedno tudi zase, ne le za del populacije države in čez cel dan prepuščene drugim ustanovam. Ja, z družino želim preživeti v običajnem dnevu več kot le zajtrk in večerjo – to je poglaviten razlog za zavrnitev relativno mamljivih ponudb.

LPM

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Poraženec vidi problem v vsakem odgovoru. Zmagovalec vidi odgovor na vsak problem.

Z veseljem takoj… s celo druzino…
T

Sem imela to možnost,ampak je predragega preveč vleklo nazaj v rodno domovino.

Prav načrtno je ne iščem, ampak če bi se mi ponudila in to na tak način, da bi lahko moji šli z mano (on, otroka in pes), bi šli TAKOJ!

ja, bi šla za boljše plačilo seveda, kot ga prejemam zdaj in pod pogojem, da gre z mano tudi moje družina. Ampak moj dragi noče. tako da…
Če bi bila pa samska, bi šla takoj brez pomislekov – to je že od nekdaj moja želja, očitno pa bo ostala neizpolnjena 🙁

NAjlepša hvala za vše misli!

New Report

Close