Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek bolniška in hkrati porodniška …?

bolniška in hkrati porodniška …?

Sem na porodniški, imamo en mesec starega dojenčka. Starejši sin je po 1 m odsotnosti iz vrtca že zbolel (bruha, driska), zato smo bili ves dan ločeni v hiši, vsak od naju z možem z enim otrokom v svoji sobi, ker se bojimo, da bi se dojenček nalezel. Zanima me, če (če se stanje ne bi izboljšalo) bi mož lahko dobil bolniško kljub temu, da sem jaz na porodniški? Sicer sem skoraj prepričana, da ne oz. če je en otrok vem, da ne (logočno), amoak tole mi je malo drugačna situacija .. sama z dvema res ne bi zmogla, glede na to, kako velik bruha, potrebno preoblačiti, prati itd, …? (jutri dobimo pomoč, ampak vseeno, starš je starš)

Otrokov pediater vlozi prosnjo. Druga opcija je neplacan dopust, ce je ocka zanj zaprosil pri prvem ali drugem. Ce dopusta seveda ni ali pa ga ne dobi.

Za otroka naceloma ne..lahko odpre svojo bolnisko…kot da je on bolan.Sej glede na to da je v stiku z bruhanjem, je velika verjetnost da to dobi.

Seveda bo dobil bolniško. Pediatru razloži kako in kaj, saj je razumljivo, da jo potrebuje!

Lahko, če pediater presodi, da ti ne moreš poskrbeti za bolnega oziroma, da morata biti otroka ločena.

Se da.

V podobni situaciji je moj mož dobil nego za starejšega. Pri pediatrinji je podal izjavo, da.drugi starš (torej jaz) kljub porodniškemu dopustu ne morem poskrbeti za bolnega otroka. Ni bilo nobenih problemov. Verjetno pa za navaden prehlad ali ob starejšem dojenčku (recimo več kot pol leta) tega ne bi predlagala.

Dokler si na porodniškem dopustu (torej prvih 105 dni) dobi bolniško brez problema, kasneje le v izrednih razmerah…tako da brez strahu po bolniško…čimprej ozdravite.

New Report

Close