Najdi forum

Naslovnica Forum Politični čvek Bomo imeli na forumu predvolilni molk?

Bomo imeli na forumu predvolilni molk?

Jaz sem za to, da ga imamo.

Začne se 24 ur pred dnevom glasovanja, s epravi v soboto, konča se z zaprtjem volišč.

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Ja, saj to je normalno tudi na drugih forumih. Pač, se zaklene en dan prej, pa je.

Kaj pa pravi zakon o tem, ali smo volilni molk tudi na forumih dolžni spoštovat ali ne?

Seveda ga je treba. Drugače sledi prijava in kazen. :-))) Škoda le, ker traja samo en dan.

Tako je, zaprli ga bomo.

Še to vprašanje, kakšna je kazen za kršitev molka?

primož

************************************************************************************* www.mgc-bistrica.si Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben. [url]https://www.facebook.com/med.over.net[/url]

Zakonodaja pa predvideva tudi kazni za kršitelje. Tako je za kršitev določbe o volilnem molku zagrožena najnižja kazen 20.000 tolarjev, med te kršitve sodi tudi agitiranje na volišču in motenje reda na volišču, z enako kaznijo pa se kaznujejo tudi državljani, ki potem, ko so glasovali, na opomin predsednika volilnega odbora nočejo oditi z volišča. Z denarno kaznijo najmanj 20.000 tolarjev se kaznuje tudi trganje ali uničevanje volilnih plakatov, ki so bili nalepljeni v skladu z zakonom. Kadar pa organizator oz. skupni organizator volilne kampanje opravlja plakatiranje v nasprotju z zakonom, recimo namešča plakate izven mest, ki jih za to določi občina, ali preleplja in uničuje plakate drugega organizatorja volilne kampanje ali pa v času volilnega molka lepi nove plakate, se kaznuje z denarno kaznijo najmanj 100.000 tolarjev.
Prijava morebitnih kršitev volilnega molka

V soboto, 21. oktobra 2006 ob 00.00, se mora v skladu z določbo 2. člena Zakona o volilni kampanji (Uradni list RS, štev. 62/94, 17/97 in 103/06) končati javna volilna kampanja v zvezi z izvedbo rednih volitev članov občinskih svetov in županov.

V času, ko traja volilni molk, to je od sobote, 21. oktobra 2006, od 00.00 dalje, do nedelje, 22. oktobra 2006 do 19.00, lahko vsi, ki zaznajo kršitve volilnega molka, o tem obvestijo dežurni službi Ministrstva za notranje zadeve na naslednji telefonski številki:

– 080 12 00: operativni komunikacijski center Generalne policijske uprave, kjer bo dežurstvo v soboto, 21. oktobra, od 00.00 do 07.00 in od 19.00 do 07.00 v nedeljo zjutraj;

in

– 080 21 13: dežurna služba Direktorata za upravne notranje zadeve Ministrstva za notranje zadeve, kjer bo dežurstvo od sobote, 21. oktobra, od 07.00 do 19.00, in v nedeljo, 22. oktobra, od 07.00 do 19.00.

Na dan glasovanja, torej v nedeljo, 22. oktobra 2006, bo v Direktoratu za upravne notranje zadeve od 07.00 do 19.00 organizirana tudi dežurna služba za strokovno pomoč v zvezi z glasovanjem, vpisi v volilne imenike, izdajo potrdil iz evidence volilne pravice in podobno.

Še slab dan imate za kritiziranje in blatenje županskih kandidatov. Sem nekaj brala, ubogi Jankovič. Ta je bil največ na tapeti.

Pazite se, kazen je visoka. Tukaj bo že Primož poskrbel, da ne bo kaj neprimernega priletelo, kot se je dogajalo sedaj.

Kdor je znal bolj prepričljivo nagovoriti volilce, bo zmagal. Z obljubami je pa tako, naredi lahko samo toliko, kolikor je v žaklju penezev. Pa še tu so pri odločanju “SVETNIKI”, kakršni pač so? Malo komu bo lahko.

New Report

Close