Najdi forum

Naslovnica Forum Koronavirus Bomo rekli katero o psihi?

Bomo rekli katero o psihi?

Priznam, včeraj me je stisnilo. Mož na službenem potovanju blokiran, hčerka na študiju v tujini, jaz sama doma. Kako se je vse v hipu spremenilo v vojno stanje.
Kako se vi borite s tesnobo in stisko?

Skoncentriraj se na tiste stvari na katere imaš vpliv.

Jaz imam napade panike in tesnobe danes, prav tresem se. Strah me je kaj bo, kako bomo sploh preživeli če se vse ustavi? Kako plačevali najemnino, položnice, navsezadnje osnovne življenjske potrebščine če ni dohodka? Kako bom preživljala otroke, v glavnem same take misli mi gre po glavi in fizično mi je slabo od vsega tega. Ne morem odmisliti tega, enostavno se vedno vrne črv dvoma v podzavest. Potem pomislim – saj nisem edina v tej situaciji, je še mnogo drugih ki so še na slabšem, vendar kaj mi bo to pomagalo ko bom ostala brez vsega? Naj grem pod most ko vsi prihranki poidejo? In ta izolacija…meša se mi pa je šele četrti dan. Jezna sem na ljudi, ki se prosto sprehajajo zunaj, v smislu – ah kaj pa je, en prehladek me ša že ne bo pokosil. In ti butci veselo širijo virus dalje. Kaj mi bo samo karantena če bom morala čez 14 dni po hrano v trgovino, ki je leglo bacilov? Vse skupaj je popolnoma absurdno.

Panika vas bo pobrala, saj ste zaradi nje v stalnem stresu in vemo, da stres uničuje imunski sistem. Pomirite se. Začnite se ukvarjati s hobije, pospravite stanovanje v nulo, popravite, kar potrebuje popravilo, zloščite čevlje, pojte, telovadite, rišite, oglejte si kakšno komedijo, skratka, če se ne morete sprostiti drugače, si najdite zaposlitev, toliko, da nimate časa misliti na kaj bo, če bo.

Jaz danes začnem s čiščenjem robide. Imam eno parcelo, ki jo je treba očistiti. Vsak dan približno dve urci dela. Odlična stvar proti tesnobi!

Dokler sem imela v službi veliko dela in ko sem bila pod pritiskom, da se družinski član vrne iz tujine, sem se dobro držala. Ko je vse popustilo, pa me je zagrabila panika. Naenkrat sem vse videla črno, tudi na telesu sem čutila (oblivanje, tresenje, palpitacije). Zdaj je bolje. Pomaga apaurin, CBD, malo meditacija in vizualizacija čeprav mi ravno takrat misli spet uhajajo, tapkanje oziroma EFT, tople kopeli, eterična olja in delo doma. To me najbolj umiri.

New Report

Close