Najdi forum

BOVEC

Vem, da se je o tem že pisalo, ampak takrat me to ni zanimalo, ker smo nameravali dopustovati drugje. Zdaj bomo pa v Bovcu. Kaj lahko počnemo s 4-letnikom?

Draga Dopustna,

Sprehodi in lažji izleti; npr na izvir Soče ali v alpski vrt.
Meni osebno, ki imam podobno staro frkolino, je bolj simpatičen Kobarid;
tam se gremo namreč lahko tudi kopat v Nadižo. Mi vedno kampiramo, pa se mi zdi scena v Bovcu bolj “adrenalinsko” naravnana, v Kobaridu (kamp Lazar npr.) pa bolj družinska. Ne vem, če sem ti kaj pomagala 🙁
Vseeno lep dopust.

kekčeva domačija – pri izviru Soče

Priporočam, da v lokalni knjigarni kupite natančen zemljevid Bovca in okolice, na njem so označene vse poti, markantne točke, slapovi, korita,… Oglejte si višinsko razliko in presodite o primernosti izleta. V vsakem primeru pa priporočam, da imate s seboj žepno svetilko, ker je marsikje potrebno skozi kako kaverno.
Lahko se zglasite tudi v lokalni turistični organizaciji in vprašate za nasvet.

Priporočam ogled poti s strelskimi jarki in kavernami, ki so jo v zadnjih letih super uredili (kak km iz Bovca proti Vršiču).
Super je tudi lažji izlet do lovske koče v bližini, ki leži na čudoviti travnati planoti in izlet v dolino palčkov (ne spomnim se točno kako se kliče kraj). Korita Koritnice so prekrasna, lep je tudi ogled Napoleonovega mostu v Kobaridu in še enih korit in slapa proti Predilu (tik ob cesti).
Lahko si ogledate igro vojakov v trdnjavi Kluže in samo trdnjavo.
Če se vam da, se lahko odpravite preko meje v Rezijo ali v dolino Fužinskih jezer kjer se pasejo konji (jedo iz roke). Morda jo bo zanimalo tudi športno letališče in vzlet in pristajanje letal (mi bi tam lahko preživeli dva dneva pa se sinko še ne bi naveličal).
Izletov je še pa še!

Hvala za nasvete. Sem bila že slabe volja, ker ne bomo dopustovali tam kjer smo načrtovali.

Lovska koča – Mošnjica.
Mi je šele zdaj padlo ime. 🙂

New Report

Close