Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Brez psihologiziranja,prosim

Brez psihologiziranja,prosim

Hočem,da mi tamladi povejo.
Kaj mi je za nardit? Sin že peto leto izredno neuspešno študira pravo ampak ker sem ločenka (v očeh Slovencev je to še vedno velik minus – tudi pri akademikih, otroci moji dragi), ni nikoli v življenju obveljala moja takoj.
Ponoči se sprašujem zakaj nekateri ljudje potrebujejo TOLIKO, TOLIKO časa (in ga nam drugim kradejo), da skapirajo eno golo zajebano fiziko (čas, čas,čas…).
Torej, moj dečko je genij za tuje jezike in ko se ni upisal na FF sem mu rekla, da je svoj talent vrgel v straniščno školjko, potegnil vodo in ugasnil luč za sabo. In da ga bo Bog *štrafau*ker se s svojim talentom tako pač ne dela. Vražje-verno?
Čas je pokazal, da nisem bila neumna, kar pa me ne veseli, ker sem se medtem spričkala z mojim bivšim možem do *daske*(zamerim mu, ker ni dojel, da imam prav), najbolj mi gre pa na jetra moja mater, ki ne ve kaj in kako (ampak ona tega itak ni vedela nikoli v življenju- še tajmanj, ko je šlo za njo osebno).Njo sem *brutalno* distancirala že od sinovih rosnih let.
Otroci dragi, svetujte mi, kaj naj, kaj naj. Akademsko izobražena *babnica* vas prosi, da ji pišete. Več glav več ve. In jaz osebo sem vedano mnenja, da so samo ene *nekonformistične* gibalo napredka.
Ne mi pisat, kako me razumete (It is impossibl), pišite mi o tem, kje ga jaz *lomim*, *ej stara ti ne štekaš*, *tupa glupa*.
Pošteno mi povejte, da sem en…. Yah.
What to do?????

MOgoče bi dala to pismo na kak bolj obiskan forum. Recimo starševski čvek ali na življenje. Lahko pa tudi na kak moderiran forum , kjer ti odgovori strokovnjak.

Glede sinovega študija , če ima vsaj malo volje , bo naredil faks !
Glede tebe 🙂 si samo normalna mama

Neva – nič korenitega ne naredi. Po petih letih je pozno – pusti, naj vztraja dokler to še zmore. Predvidevam da je star 23 let. Nisi povedala v katerem letniku je – tja do 30 bo verjetno doštudiral. Nisi povedala, kdo ga vzdržuje. Če ga ti, mu pa počasi nakaži, da bo tvoja finančna podpora ukinjena, če ne bo resno zagrabil.
Lahko, da je genij za tuje jezike, pa to še ne pomeni, da je imel kdaj željo, da bi se z jeziki poklicno ukvarjal. Talent ima še zmeraj in ga lahko razvija tudi, če ne študira to smer.
Ker bi pa rada tudi kritiko na svoj račun, ti lahko povem da se mi zdiš naporna mama in da ni sin edini, ki te je razočaral – pokasira pa največ tvoje grenkobe.

Meni je tvoj post zelo zanimiv.Zakaj je pa v tebi tolk neke nejevolje pa jeze na vse okrog tebe?Ma,ti si edina katero lahk menjaš-ostali pa tudi lahko samo sebe menjajo.Torej,moje mišljenje je da raje menjaj svoj pogled na dogajanja okrog sebe ne pa da se grizeš ker ni vse kakor bi ti želela!Saj veš,ljudje niso eni pajaci na vrvico.
Vse dobro in javi,kako ti gre

“BOGA MAMA”,…. Jaz sem oče in mama hkrati, že 22 let, sedaj 23 letni hčerki. Ponosen na njeno diplomo . Pred leti sem se znašel v podobni godlji, hčerka je pohajkovala, moja starša so ji dali potuho, financirala njeno lenobo,… hkrati pa moje delo zaničevali. Vse skupaj sem postavil pred dejstvo in na realna tla – JAZ SEM NAJPOMEMBNEJŠI (“udaril po mizi”), sebe imam najraje. Torej pomagal bom, ne bom pa podpiral lenobe in ne bom trpel žalitev. To sem naredil pred petimi leti – ko je še bil čas.
Preberite knjigo Magdalene Metelko -Ljubezen in okamenelo srce. Morda se vam bo posvetilo, tako kot meni.

ja, veš kaj pri nas v Bosni rečejo, “nije znanje magarac, da ga svaka budala jaše”. Najprej se boš morala znat zase pobrigat. Ker se mi zdi, da maš blazno velik ego, bi ti priporočal,da prebereš knjigo dr.Rugelj POT SAMOURESNIČEVANJA. Pa brez zamere.
rijo

A hočeš pošteno? Odpravi zamere do moža, mame in ne distanciraj ljudi od drugih, saj to ja ni tvoje poslanstvo.

Odpravi jezo na ves svet, pa ti bo mnogo bolje. Sinu pa pusti, da dela napake, se bo iz njih kaj naučil.

Nisi tupa, le preveč zagrenjena. Tvoj črn pogled na svet je tvoj subjektiven pogled! Spremeni ga! Vem, da ne gre čez noč!

Sanja

Stara moja, že od nekdaj te je teplo tvoje pogubno načelo “Jaz imam vedno Prav”
Se spomniš?

New Report

Close