Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Če še ne veste, ukinitev utripajoče zelene

Če še ne veste, ukinitev utripajoče zelene

Sem brala v časopisu pa tudi po e-pošti kroži pošta, da bodo to soboto v Ljubljani ukinili utripajočo zeleno luč.

Torej, previdnost v prihodnih dneh ne bo odveč!

Hvala za opozorilo, sem vedela, da se bo to zgodilo v neki nedoloceni prihodnosti, ampak ne ravno tale vikend.

Sicer pa (malo jamranja) se mi zdi to bedasto – a v naslednji fazi bodo tudi rumeno ukinili?

SG

Menda ni nobene koristi od utripajoče zelene, prej škodi kot ne. Tudi ni v skladu s prakso v tujini, kjer te utripajoče luči ne poznajo. Tud npr. v Mariboru utripajoče zelene ne poznajo.

Bodo pa verjetno podaljšali interval rumene luči.

ja, ampak, a ni po zakonu prepovedano biti v času rumene v križišču?

Zakon pravi naslednje :
“2. rumena luč – prepovedana vožnja, razen v primeru, ko se vozilo pri vožnji z dovoljeno hitrostjo ne more varno ustaviti zaradi premajhne oddaljenosti od semaforja;”

119. člen, 6. odstavek.

Kar se tiče tujine: Na Dunaju jo imajo. Mislim, da je bolje če imaš utripajočo zeleno, ker že od daleč vidiš da se bo spremenilo v oranžno in nato rdečo. Meni je ful butasto in vem da ko sem v MB mi je to čist mim. Nikol ne vem ali naj se nasilo ustavim ali po gasu in skozi oranžno. Se mi zdi to bolj nevarno!

Mogoče, da jo na Dunaju imajo. Ampak večinoma je na tujem nimajo. Vsaj jaz je nisem videl.

Kakorkoli, s februarjem 2006 bo ukinjena povsod po Sloveniji, ker je novi ZVCP (ki je začel veljati že 1. januarja letos) ne predvideva.

finta je v tem, da vozniki vidijo utripajočo zeleno in pospešijo vožnjo. Tako se poveča hitrost vožnje skozi križišče, kar pa seveda ne poveča varnosti. Upam pa, da bo dolžina intervala rumene ustrezno prilagojena, ker ukinitev utripajoče zelene pomeni krajšanje zavornega časa.

Moj mož je itak barvno slep …
🙂

Al’ bo nesreč…

čao

Meni se pa bolja dopade, če utripa zelena.

Policaji pozivajo na večjo previdnost, ker bo prihajalo do več nesreč.
Kaj pa varnost? A so zato sprejeli ta ukrep?

Se bo pa obogatil državni proračun, saj nas bo vožnja v rumeno koštala 30 jurjev, razen če nisi mogel varno ustavit, o čemer bo odločil policist.

Od vsake nesreče država nekaj zasluži, zato ni zainteresirana, da bi bilo nesreč in prekrškov manj.

Najbolj neumno pri vsem tem pa je, da piše, da je zagrožena kazen 30.000 SIT, če ne ustaviš pred oranžno, oproščen si samo v primeru, da nisi mogel pravočasno ustaviti. Ti lahko misliš, da nisi mogel pravočasno ustaviti, policitst pa te mile volje lahko kaznuje, da bi čisto lahko ustavil. Tukaj je njnegova proti tvoji, katera bo zmagala se ve….

Ce bo strah pred kifeljci kaj pomagal, da bo kaksna bionda pogledala v spegle, preden bremza ali bognedaj menja pas, pa da mi vsi tisti schumacher wannabeji ne bojo ustavljali v riti, podpiram celo to – ampak najbrz bo tko kot ob sprejemu nove zakonodaje, dva meseca bo folk vozil usrano, potem pa spet po pravilu mocnejsega.

SG

Utripajoča zelena se je izrodila v dirkanje pred semaforjem. Posledice so tudi takšne:

Jaz podpiram ukinitev utripajoče zelene.

Tale nesreča nima nobene zveze z utripajočo zeleno.
Ukinitev utripajoče zelene bo pospešila dirkanje pred semaforjem. In to tistih, ki bi lahko še normalno prišli skoz, pa ne vejo in bodo za vsak slučaj pospešili, dokler je še zelena.

*****finta je v tem, da vozniki vidijo utripajočo zeleno in pospešijo vožnjo. Tako se poveča hitrost vožnje skozi križišče, kar pa seveda ne poveča varnosti. Upam pa, da bo dolžina intervala rumene ustrezno prilagojena, ker ukinitev utripajoče zelene pomeni krajšanje zavornega časa.*****

Pa kaj potem če pospešijo, čez omejitev se itak ne sme peljat, (za to so policaji z radarji) če si še daleč od semaforja in vidiš da zelena utripa, pa počasi zmanjšaš hitrost in ustaviš.

zdej boš šele pospešil, dokler je še zelena, ker nikoli ne boš vedel, kdaj se bo ugasnila.

A misliš da zdej se pa ne bo vozilo v rumeno?

Da te pomirim – dolžina intervala rumene se ne bo spremenila- so povedali policaji včeraj na TV. Pa še so rekli, da bo zdej več nesreč. (in več denarja v proračunu)

Oh ja. Nisem pravi naslov. To, kar sem napisal je samo uradna razlaga tega predpisa.
Priznam, da ima neko logiko.

Sicer pa mislim, da je očitno, da večina čez križišče vozi več kot je omejitev.

megaboy, tokrat se popolnoma strinjam s tabo!

čao

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~ NeVeR RuN FaStEr ThAn YoUr GuArDiAn AnGeL cAn FlY ~

New Report

Close