Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek cena bolnice, če si ob bolnem otroku

cena bolnice, če si ob bolnem otroku

Lep pozdravček vsem in veliko zdravja.

Midva z mojo malo sončico sva danes pristali v bolnici. Hud bronhitis. Seveda sem se odločila, da bom spala z njo, saj je še majhna (19 m). Srečo sva imeli, da sva dobili posteljo za mami.

Zdejel sem se prišla domov stuširat in imam samo eno vprašanje preden se vrnem tja.

Koliko stane oskrba v bolnici – nekaj so mi sestre omenjale nočitev z zajtrkom lai pa vse obroke. Ima katera konkretne izkušnje s ceno, da bomo vedeli kaj nas čaka?

Ali se cene tudi razlikujejo od bolnice do bolnice? Sva v NM.

Zdravja vsem.

Če slučajno še dojiš, bivaš brezplačno.
Drugače pa mislim da je prijateljica kako leto (morda več) nazaj, ko je bila s pupo v bolnici plačala zase nekaj čez 2.500 SIT/dan (vključene je imela vse obroke, druge možnosti jih sploh niso ponudili – Če bi zarnila hrano bi vseeno plačala isto ceno).
Bilo pa je to v bolnišnici SG (se mi zdi)

Lani je je plačevala znanka 6000/dan. Nisem pa prepričana, da je všteta v ceno hrana. Z otrokom je bila na pediatriji v LJ:

LP

Lola -------------------------------------------------------------------------- Ne more biti učitelj, kdor ne zna biti učenec /B. G. Morales/

V Trbovljah je plačal očka za 5 dni 6.000 SIT.

Ne morem verjeti. Na Jesenicah je 8.000 SIT / dan – hrana in postelja !!!!

Novo mesto…
danes sem dobila račun za 3 nočitve z zajtrkom. Skupaj je to zneslo 21.000. Nihče mi ni znal povedati koliko bo. Znali pa so poslati račun.

In res ne vem zakaj so take razlike med bolnicami po Sloveniji. In ni mi jasno kaj sem tako posebnega dobila za teh 7000 sit, razen tega, da sestre niso imele toliko dela z mojim sinom. Jaz sem jih spominjala kdaj bo moral dobiti zdravila, kdaj so mu merili vročino, ponoči sem mu sama merila saturacijo, ker ni bilo nobene sestre blizu…

In za to delo mi še zaračunajo… Jutri jih bom klicala, da se pozanimam koliko bi plačala za polno prehrano in od kje jim take cene. Če je drugje res toliko ceneje.

Aja, pa še to. Prinesle so mu tudi listek, da se strinjam, da bom plčal apoložnico, ko jo bom dobila. Brez pogojev – kaj dobim za to in koliko bom plačala. In sem seveda podpisala, ker sem poznala sestro, ki mi je letek prinesla in mi je svetovala, da naj podpiše.

Ah, glavno je da smo se pozdravili. Tudi plačali bomo in upam, da nes ne vidijo več tam.

V Ljubljani nikoli nisem rabila plačati (nisem imela hrane, spala na ležalniku), v Izoli pa me je nočitev prišla 4.000 SIT.

----------------------------------------------------------------------------------------------- Naučil sem se, da nihče ni popoln dokler se ne zaljubiš vanj. (Andy Rooney) ------------------------------------------------------- Slovenec ti odpusti vse, samo uspeha ne! :)

Šempeter: nočitev z zajtrkom letos marca 3.700.

To je pa ze kot hotel, madonca!
Ja, res, le kaj se grejo???????????
Lp, Mateja

Saj ne vem, kaj naj rečem! Bivanje bi lahko bilo zastonj, glede na to, da vsi mesečno plačujemo zavarovanje, hrano pa če želiš bi plačal.

Hvala bogu, izkušenj z bolnišnico še nimam.

Je včasih kar malo neumno mimo kakšne bolnišnice it, ko zunaj čakajo narkomani na svojo dozo metadona. Pa naj njim zaračunavajo svojo storitev!

Radi se imejte,

Keni.

Jest ne morem verjet, kako so lahko cene za eno in isto stvar drugačne od bolnice do bolnice?! Jaz tud na Jes 10 jurjev, sicer za poln penzion, ker mi druge možnosti sploh niso dali. Kako je lahko nekje jurja na dan (OK, brez hrane), nekje pa 8?!

Pa da ne bi izpadlo, da sem komu fovš. Ne, samo utemeljitev bi me zanimala. Ker jaz sem dobila tako, da mame, ki ne doji, otrok pač ne rabi, tudi če še nima 5 mes.

Pa čimmanj bolezni!!!

[url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/u506550.png[/img][/url] [url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/p506563.png[/img][/url]

V bolnici bi lahko bili še hvaležni če so starši zraven malčkov. Z nim sem morala biti 24 ur na dan. Le ko je prišel kdo na obisk sem smela ven. S sestrami sem se skušala zmeniti če lahko grem malo ven in če bi one pogledale na malčka, pa sem dobila odgovor, da to ne bo šlo, ker jaz bivam z njim 24 ur na dan. Vsa skrb je bila na meni, one so mu le 2x na dan zmerile vročino, na preiskave sem ga pa nosila sama. Me zanima če bi jim bilo lažje če bi bil naš malček sam, ko bi jim zbudil cel odelek tako bi tulil.
Sem pa imela zastojn, ker sem še dojila.

Brežice – 2 nočitve 14.000,00 SIT

Celje – nočitev z zajtrkom 2.500, polni penzion (3 obroki ) 4.500.
Jaz sem bila letos enkrat spomladi – tri dni in ker so naju prestavljali z oddelka na oddelek so nekaj zmutili in sem dobila položnico le za 2.500 SIT.
Lahko pa si plačujete nadstandard A, kar pomeni da imaš v primeru spremstva otroka zastonj. Jaz plačujem 1.750 SIT na mesec.

Kaj pa dobiš zraven da je tako drago. Jaz sem se odločala za Celje in Brežice nazadnje šla v Celje.

izkušnje iz letošnjega februarja in junija, ko sem bila s sinom na nevro oddelku pediatrične v lj: plačala nisem nič, ker sem spala na ležalniku, pa tudi nobene hrane nisem dobila (so mi jo nosili domači). če bi bila doječa mama (pa nisem bila), bi mi pripadala postelja, ki pa je itak na drugem koncu bolnice kot nične sobe, tako da bi bil isti drek, kot če bi šla domov. sin je bil ob bivanju v bolnici star 13m in 17m in niti pomislila nisem, da bi ga pustila tam samega! pa če bi stala ob njegovi postelji!

Živjo!
Zgoraj na post “tinkara!!!” sem dala naš članek iz oktobrske številke OiD, cene se močno razlikujejo od bolnice do bolnice.

Mimogrede, ko se odločate, ali boste ob otroku, vam morajo povedati, koliko vas bo to stalo. To je storitev!
Aneja, pozanimaj se na Zvezi potrošnikov!

ZPS
Vsak ponedeljek in sredo med 8. in 12. uro ter vsak četrtek med 12. in 16. uro vam na telefonski številki 47 40 616 na vprašanja odgovarjajo strokovnjaki ZPS. Vprašanja lahko pošljete tudi na naslov ZPS, Frankopanska 5, Ljubljana, ali po elektronski pošti [email protected].

Jaz sem bila z mojo pupo, ko je imela 3 mesece 1 noč v bolnici in sem ležala ponoči zraven nje v sobici! Sem pa dojila. (Mb)

Midva pa v Šempeterski bolnici letos junija 7.500 sit na dan. Sva imela svojo sobo in vse obroke.

lp mamiR

Kako je s tem, da imaš zastonj, dokler dojiš? Verjetno so še kakšne omejitve glede starosti, ali to velja tudi npr. za 3-letnega otroka?

Lep dan, Darja

Žogica, kje si pa dobila ležanik? V svoji karieri mame sem bila že kar nekajkrat na Infekcijski, pa smo vedno plačali astronomske zneske. Le hrano so mi odbili, ker je pač nisem imela. Kako si se sploh dogovorila za tak način?

Za odgovor in nasvet se ti zahvaljujem že v naprej,
Z.

Mislim, da velja zastonj bivanje matere, ki polno doji otroka in to je do 6. meseca starosti.

lp

Moj je bil star malo čez leto ko sva bila v bolnici. Ko sem povedala, da dojim so me debelo pogledali, tudi pediatrinja in so rekli, bomo videli, to je samo cartanje in razvajenost. 3x na dan sem ga morala tehtat in povedat sestram koliko mleka je pri meni popil, da bi lahko upravičila bivanje v bolnici. Počutila sem se grozljivo, mali je bil navajen da je večkrat po malem pil pri meni, posebej ker je bil bolan in je ostalo hrano vso zbruhal, jaz bi ga mogla dojit zjutar, zvečer in opoldne. Vmes pa nič, ker to ni pravo dojenje. Tudi ponoči nič. Grozljivo je bilo!

kim, kar se ti je zgodilo, je sramota in poniževanje. Ne vem, zakaj nihče ne razmišlja o kakšnih pritožbah in podobnemu zganjanju hrupa! Ne biti tiho, no, potem se to dogaja še drugim in se bo še dolgo …

O tem, koliko mora biti star otrok, da še velja da ga dojiš, pa ni nikjer napisano. Zakonskega določila ni in če pediatri priporočajo dojenje do najmanj 2. leta …

Zveza potrošnikov Slovenije piše v OiD o pravicah pacientov:

navajam:

Pozdravljeni!
Za svojega 14-mesečnega sina sem pri pediatrinji dobila napotnico za preiskave. Po informacijah naj bi preiskave trajale tri dni, zato bo moral otrok ta čas bivati v bolnišnici. Zanima me, ali lahko brezplačno bivam z njim v bolnišnici. Otroka še vedno dojim zjutraj in zvečer. Prosila bi tudi, da mi pojasnite, kako je s stroški prevoza, ki jih bom imela zaradi preiskav v bolnišnici. Hvala za odgovor in lep pozdrav!
Helena iz okolice Sežane

Spoštovana ga. Helena,
glede na to, da svojega otroka dojite, imate v času otrokove hospitalizacije pravico, da bivate z njim v bolnišnici. Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) v tem primeru krije stroške vaše prehrane in nastanitve. Takoj ob sprejemu v bolnišnico zdravniku oziroma zdravstvenemu osebju povejte, da otroka dojite, ter povprašajte, kako je z vašo prehrano in bivanjem z otrokom.
Po naših izkušnjah v zvezi s to pravico mamic v praksi nemalokrat nastanejo težave, saj si posamezni zdravstveni delavci različno razlagajo, kdaj ima mamica pravico do brezplačnega bivanja z otrokom. Pravila obveznega zdravstvenega zavarovanja, kjer so opredeljene pravice zavarovancev, namreč določajo, da ZZZS krije stroške bivanja in prehrane matere otroka, ki je dojen. Nekateri kot pogoj za uveljavljanje pravice postavljajo starostno mejo otroka, do katere je potrebno, da je dojen, drugi število dnevnih podojev. Ker pravila obveznega zdravstvenega zavarovanja v tem delu niso dovolj natančna, vam svetujemo, da se v primeru, ko menite, da imate pravico do brezplačnega bivanja z dojenim otrokom, pa vam v bolnišnici tega ne priznajo, takoj obrnete na svojo območno enoto ZZZS. Območna enota je dolžna o vaši pritožbi v tridesetih dneh izdati odločbo, v kateri ugotovi, ali je bila vaša pravica iz zdravstvenega zavarovanja kršena ali ne. Zoper to odločbo se lahko nato pritožite na Direkcijo ZZZS. O vaši pritožbi mora direkcija ZZZS odločiti takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v dveh mesecih od prejema vaše pritožbe.
Prav tako imate pravico do povračila stroškov prevoza, saj je vašega otroka na specialistični pregled v drug kraj napotil otrokov osebni zdravnik. Pred odhodom v bolnišnico si zato pri osebnem zdravniku priskrbite obrazec »Potrdilo o upravičenosti do potnih stroškov – spremstva«. Na obrazcu mora biti naveden dan oziroma čas, ko je bil vaš otrok na pregledu oziroma preiskavi v drugem kraju. Obrazec potrdite v bolnišnici, nato pa uveljavljajte povrnitev stroškov pri svoji območni enoti ZZZS ali pri delodajalcu. Obrazcu priložite vozovnico (za najkrajšo razdaljo med vašim domom in bolnišnico).
Zavod bo za vas kot spremljevalko stroške vozovnic povrnil v celoti. Za otroka potnih stroškov ne bo povrnil, saj je za tako majhnega otroka prevoz z javnim prevoznim sredstvom navadno še brezplačen. Če bosta potovala z osebnim avtomobilom, pa boste upravičeni do povračila stroškov v višini 10 odstotkov cene litra evrosuper bencina na kilometer v posameznem koledarskem mesecu. Vendar pa v tem primeru stroške prevoza v posameznem koledarskem mesecu do višine 3.525 SIT (3 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} minimalne plače v istem mesecu) krijete sami.
Če bi bil vaš otrok starejši in bi zanj morali plačati vozovnico za avtobus ali vlak, bi ZZZS za otroka povrnil stroške vozovnic v posameznem mesecu, zmanjšane za 3.525 SIT, za vas kot spremljevalko pa bi povrnil vrednost vozovnic v celoti.

T.

Ne bo držalo.Jaz sem bila z mojim takrat 18 mesečnim sinkom na infekcijski kliniki v lj in nisem plačala nič,ker sem še dojila.
Pa moram reči,da me tudi nobeden ni čudno gledal.

New Report

Close