Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek ČeNudim pomoc starim osebam

ČeNudim pomoc starim osebam

Bi koga zanimalo to mislite?

Zivim sama,celo hiso imam zase a sem trenutno nezaposlena brez prihodka.

Na voljo imam bolnisko posteljo z daljincem ker sem skrbela za pokojnega oceta.

Glede na to da veliko starih ljudi nima moznosti it v dom ali pa da kdo skrbi za nj8h me zanima mnenje.

Nimam sicer narejenega uspos.za os.asistenta ampak imam 10letne izkusnje z nepokretno osebo.

Previjanje 3x na dan oz po potrebi,hranjenje 3x na dan,umivanje glave v bazencku na postelji,zraven je tv in krusna pec,v prostoru je zelo toplo 🙂

Rada delam z ljudmi oz.jim pomagam.

Edini pogoj je da oseba ni pretezka da jo lahko lazje obracam ob previjanju 🙂

Pobudo mi je dala soseda ki pocne podobno 🙂

Sem zelo komunikativna,sem za hece in zelo prijazna 🙂

Lp

Socialni oskrbovanec na domu. Ja to bi bilo super. Samo, ne vem, kje poiščeš kakšnega takšnega, da se preseli v tvojo hišo. Po navadi je obratno.

Morda povprašaš na CSD, če je kje kdo, ki rabi.

Se mi zdi odlicna. Svojo mamo odpeljem vsak ponedeljek zjutraj h mladi punci ki pocne popolnoma isto. Nima prevoza,nima sluzbe,mama ni bila sprejeta v dom saj ni prostora mi pa smo v sluzbah imam tudi otroke. Mama ji placuje s svojo pokojnino , (soboto in nedeljo jo vzamemo domov) od ponedeljka do petka pa je pri njej.

Dekle poskrbi za nepremocljive podloge,za 3obroke dnevno in higieno torej previjanje itd,mi pa ji dostavljamo plenice na 3 mesece ker mami pripadajo preko zzzs.

Zelo zelo zadovoljna,veliko se pogovarjata in ni ji dolgcas.

Penzije ima malo manj kot 1000€,dekletu dajemo 800€,vsak konec tedna nekaj,200€ mami se ostane vsak mesec. Vsi zadovoljni.

Velikokrat mama sploh noce domov s tam😄

Kot ce dobis x osebo da ti cuva otroka,samo ne prek teh ustanov no

Tud mi vozmo na dom h eni in je fotr ful zadovoln. Kok ji placa ne vem ga mamo pa tm od pondelka do sobote ob nedelah ga peljemo domov. Najdu sm jo na facebooku je dala v eno skupino oglas pa sm se en dan pr njej oglasu da vidm ce ma res vse poskrblen kar govori in res postla negovalna vsi medic.pripomocki ni da ni. Se na kavi poklepetamo skupi ko ga pridm iskat.

Res ful dobro. Sam ne vem, a moraš met odprt s.p.?

Z veseljem. Zakaj lahko to delajo sam kao te k so s tega foha nvm. Vazna je volja,odnos,izkusnje. Valda mam izkusnje po 10letih ko sm skrbela za starse k so bli nepokretni na kisiku!! Sam ne vem a morm met ksn sp al kej. Upam da se kdo javi pod komentarje.

Ko se bodo začele preležanine, demenca, nepokretnost, cevke za hranjenje, kaj bo potem? Ali, če vam pade iz postelje? Tukaj je več kot sto stvari. Odgovornost, lahko vas kdo prijavi, itd.

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno 8726, 25.01.2023 ob 21:08

Ko se bodo začele preležanine, demenca, nepokretnost, cevke za hranjenje, kaj bo potem? Ali, če vam pade iz postelje? Tukaj je več kot sto stvari. Odgovornost, lahko vas kdo prijavi, itd.

Ja vi sigurno niste.primerna za to delo.

Iz negovalne postelje elektricne z ograjo ne more past to je prvo.

Drugo..se dogovoris za kok casa bi to veljalo …in tako dalje

Vas kdo prijavi …marija pomagaj takim sigurno nebi nudila pomoci

Grozno

Punca se javlja za pomoc ker marsikdo ne dobi doma ali otroci ne morejo skrbet za njih in vi o prijavi

Boze

Govorim o svojcih, poznam dva primera, ko so svojci tožili, itd. Da ne razlagam podrobnosti. Ne mislim nič slabega, je za premislit s kakšnimi ljudmi imaš posel, itd…

Ma ja..vse je to drek.

In te tozbe po sedmih letih še niso končane. Da ne govorim o sekiranju in neprespanih nočeh teh ljudi, ki so to delo opravljali. Ja, Slovenija…

New Report

Close