Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek cepilni nategi

cepilni nategi

Naj ob bok temi o cepljenju dodam samo par biserčkov iz medicinske literature, ki si jih lahko, ker so zraven viri, pogledate tudi same.

1. Ameriški onkologi so ugotovili povezavo med cepivom za hepatistis B in akutno limfocitno levkemijo (zbolelo je 334 otrok) in o tem obvestili svetovno zdravstveno organizacijo, ki je na podlagi izsledkov GACVS (Global Advisory Committee on Vacine Safety) ugotovila, da povezava ni (dovolj) prepričljiva in obljubila nadaljne raziskave, ki so že v teku. (vir: WHO (Svetovna zdravstvena organizacija), Weekly epidemiological record, november 2002)

2. V Zda so staršem otrok, ki so zaradi cepljenja umrli ali bili trajno poškodovani, do leta 1998 izplačali več kot 720 miljonov dolarjev odškodnine, zato je proizvajalec cepiva Connaught Laboratories v navodila cepiva DiTePer zapisal, da je pri nekaterih dojenčkih po cepljenju nastopila smrt, diagnosticirana kot sindrom nenadne smrti dojenčka (vir: navodila za uporabo cepiva )

3. Cepivo proti ošpicam, rdečkam in mumpsu bi lahko povzročilo Creutzfeldt-Jakobovo bolezen, saj vsebuje delčke krvne plazme, predhodno testirane le za virusa hiv in hepatitis. (vir: medicinski tednik Ugeskrift for Laeger, avgust 2001, avtorja V. K. Joergensen in P. Rosted)

4. Zaradi suma, da cepivo proti hepatitisu B, s katerim so v Franciji cepili več kot 20 miljonov ljudi, igra vlogo pri obolevanju za multiplo sklerozo, je francosko ministrstvo za zdravje oktobra 1998 tovrstno cepljenje otrok ukinilo. (vir: WHO, Weekly epidemiological record, november 2002). Sum je potrdila tudi študija britanskih zdravnikov (vir: Neurology, 2004, avtorji Hernan et al.).

Mene nihče več ne bo nategoval s cepljenji, predvem s tistim proti hepatitisu b, ki je bolezen, ki se prenaša z nezaščitenimi spolnimi odnosi in okiženo krvjo, predvsem iz igel, ne. Sploh, ker že v porodnišnicah cepijo novorojenčke pozitivnih mater.

Moji otroci so cepljeni, pa mi je neizmerno žal, da sem cepljenja dovolila. Napake ne bom ponovila. Cepljeni bodo le proti tetanusu.

Ponavljam iz druge teme:
V Afriki je celotna populacija zaradi pomanjkanja denarja na programu ne-cepljenja. Vprašaj se, koliko otrok/ljudi umre tam zaradi ne-cepljenja. In koliko prosijo Afriške države v Združenih narodih razviti zahod naj jim podarijo raznorazna cepiva. Lahko je biti pameten v Evropi, kjer so s cepljenjem izkoreninili veliko bolezni. Preseli se v Afriko, pa boš lahko v miru in v živo preizkušala tehnike ne-cepljenja.

In dodajam:
Nepravilnosti so se zgodile in se bojo še naprej dogajale. Ni pa to razlog za ukinitev cepljenja. Če ne bomo več cepili otrok, bo samo vprašanje časa, kdaj se bodo pojavile nove epidemije. Takrat bo prepozno.

Zelo sem vesela, da tudi drugi počasi spoznavate “nateg cepljenja”. Ne me narobe razumeti . Neizmerno sem žalostna, ker vem, da je cepilni sistem uzakonjen zaradi denarja, ki se vrti v farmaciji in da našim otrokom več škoduje kot koristi. (Seveda bi me tu Nina P. ” pohodila” s “strokovnimi argumenti”) To je moje mnenje iz lastnih izkušenj.
Kaj več si lahko preberete na že znanem linku .
Kako pa boš naredila, ko te bodo sodno preganjali zaradi necepljenja otrok?
Lep pozdrav Dita

Spoštovani drozg!
Se mogoče vprašate zakaj je v “črni” Afriki toliko bolezni?
Kakšne življenjske pogoje imajo? Ali imajo čisto vodo? Kako je s prehrano?
Ali imate svoje otroke in ste jih dali cepiti? So imeli kake posedice?
Moja hčera jih je imela in ravno zaradi slabih izkušenj sem se seznanila s črnimi platmi cepljenja. Mislim, da to ni nikakršna moda staršev, da ne želijo svojih otrok izpostavljati kemiji cepiv.
Lep dan želim
Dita

“Imamo” tudi svoje otroke in poleg naših otrok smo bili tudi sami večkrat cepljeni.

In, Dita, zagotavljam vam, da si boste ob naslednji epidemiji še kako želeli, kakor ste se izrazili, “kemijo cepiv”.

V Afriki seveda so slabši pogoji življenja, vendar če bi bil razlog samo pitna voda, ne bi afriške države vsako leto prosile za poceni oz. zastonj cepiva.

Otroci v Afriki umirajo zaradi OBUPNIH življenjskih pogojev, ki bodo verjetno trajali še dolgo. Normalen (prehrana, pogoji življenja, tudi zdravje nenazadnje) otrok ob otroških nalezljivih boleznih NE UMRE niti mu te ne pustijo (ob osveščenih starših) NOBENIH posledic.

Vsak, ki vsaj malo razume delovanje imunskega sistema, ve, kakšno tveganje za kasneje pomenijo umetni posegi vanj. Alergije, sladkorne bolezni, multipla, avtizem… sploh ne bom naštevala. Dokazov, da ga s cepljenji VSEVPREK ‘serjemo’ je, kolikor hočeš.

Saj tisto zgodbo o mešetarjenju s cepivi, ki je ‘odnesla’ eno od šefic IVZ-ja, pa tudi poznaš, kajne? (objavilo jo je Delo nekaj časa nazaj) Pa tisto, tudi dokumentirano, o tem, kako je zdravnik s cepljenjem avstralskih domorodcev pobil celo generacijo otrok, tudi?

Torej, če prav razumem, otrok ne rabi cepljenja. Proti nobeni bolezni.

Še enkrat:
Raznorazne nepravilnosti in denarni nategi se dogajajo na vseh področjih ! Tudi v zdravstvu.

Ko že imate toliko zgodbic na zalogi. Ali berete časopise tudi takrat, ko so objavljene novice o ljudeh, ki so umrli ali skoraj umrli, ko so zboleli za katero izmed otroških bolezni (in niso bili cepljeni) ? Take novice niso zelo redke.

Žal, Drozg, me niste dobro bral.
Otroci v razvitem svetu ne potrebujejo cepljenj proti ošpicam, rdečkam, mumpsu ter proti hepatitisu B. Tudi vi verjetno proti tem boleznim niste bil cepljeni (no, če ste okrog štiridesetih, kot jaz, že ne).

Ker sva že pri zgodbicah: samo cepljenje proti hepatitsu b, uvedeno tam okrog leta 1991, 1992, vsako leto zdravstveni proračun osuši za najmanj 600 miljonov tolarjev. V zadnjih 20 letih v Sloveniji za hepatitisom b ni zbolel niti en predšolski otok. Razlog je seveda tudi v sistematičnem testiranju nosečnic in posledičnem cepljenju otrok pozitivnih mater. Kljub temu, da do okužbe otroka praktično ne more priti, še vedno cepimo vse predšolske otroke. Je pa res, da tiste starše, ki hep b zavrnejo, pediatri načeloma ne prijavljajo zdravstveni inšpekciji.

Je pa tudi res, da so tetanus, paraliza in davica bolezni, proti katerim SE cepimo, preprosto zaradi tega, ker koristi odtehtajo posledice.

Lep dan.

Oprosti, ampak proti hepatitisu B cepijo ob vstopu v šolo in ne predšolskih otrok.

Ok.Zdaj ste me pa nekatere zares prestrašile in mi dale misliti.Ne vem,ampak jaz zaupam naši zdravnici in mislim,da ne bi hotela namerno škodovati otrokom,če bi vedela kakšne posledice puščajo cepiva.
Komu pa potem zaupati,če ne ljudem,ki so usposobljeni za to?

Meni se pa ravno cepljenje proti tetanusu zdi najbolj bedasto, saj tudi če si cepljen in stopiš npr. na zarjavel žebelj, te cepijo še enkrat. V čem je torej fora?

Ob poškodbi, ko pride do prekinjene krovne plasti kože in/ali sluznic, je treba pri poškodovani osebi preveriti cepilni status proti tetanusu.

V Sloveniji so običajno proti tetanusu cepljeni vsi prebivalci, saj je cepljenje del rednega obveznega programa cepljenja. Zadnje sistematično cepljenje oseb je pri 18. letih. V primeru poškodbe, ko je od zadnjega cepljenja minilo več kot 5 oziroma 10 let, je poškodovano osebo treba cepiti. Cepljenje ob poškodbi je brezplačno.

Lola -------------------------------------------------------------------------- Ne more biti učitelj, kdor ne zna biti učenec /B. G. Morales/

Ian, jaz sem ji tudi, predvsem zato, ker jo poznam vse svoje življenje. Prva sinova pediatrinja je bila strašansko pikolovska okoli cepljenja. Se je šušljalo, da ji je še v času stažiranja en otrok po cepljenju umrl. Vajena sem bila, da je vsakega otroka pikolovsko natančno pregledala, mater dobesedno zaslišala, če je ješč, če spi, če se kaj čudno obnaša zadnje dni, skratka če obstaja kakršenkoli sum, da se kaj dogaja. Ob vsakem rahlem dvomu, da morda ni vse OK, smo romali v laboratorij. Zoprno, ampak neprecenljivo. Pri nas recimo, se je vsakič pokazala neka virusna okužba na krvi, “čudni” levkociti in eritrociti. Pojasnila mi je, da bi cepljenje še dodatno obremenilo že tako obremnjen imunski sistem. Vedno mi je dala tudi možnost, da če izrecno želim, bo sina cepila, vendar na mojo odgovornost. Seveda mi na kraj pameti ni kapnilo, da bi v nekaj rinila, že zaradi sestričnine usode ne. Potem so nam tole pediatrinjo ukinili (verjetno je šla komu na jetra, ker na splošno ni tulila v isti rog in hodila s plašnicami skozi življenje), mi smo se preselili in dobili novo zdravnico.

Prvi pregled, malo posveta, sin smrkelj do peta, ona pa “bi pa še cepila, ko sta že tu.” Haloooo?! Kako-cepila? Madona, saj vidiš, da je ves smrkav. “ah, če ni vročine, ni panike.” Kar minilo me je vse skupaj. Seveda nisem pustila, pa še z nekaj ljudmi sem malo pošimfala in ugotovila, da je TAKA stalna praksa in da je bila naša prva pediatrinja rariteta. Da se večinoma otroka čez mizo pogleda in reče “oh, saj je zdrav” in bumf! Menda redki pogledajo žrelo, ušesa, potipajo bezgavke in še starše kaj vprašajo, laboratorjskih preiskav se pa menda ne dela. To mi je bilo razloženo, ko sem pred prvim cepljenjem prosila, če bi lahko preverili, kako je zdaj s tistimi levkociti in eritrociti. Ne, ker praksa ni taka. Ker pač nisem hotela izpast kot pretirano panična in histerična mati, je bil cepljen. Zvečer malo vročine, ampak zjutraj je bil v redu. Drugo cepljenje – enako. Tretje cepljenje – koma!

Afriški otroci umirajo zaradi obupnih razmer, življenskih, higienskih, prehranskih. Seveda je za sestradanega otročka vsaka bolezen smrtonosna. Ampak lažje je poslat pošiljko vprašljivega cepiva, saj tam itak umirajo, kakšen gor ali dol ni bistven, kot zmigniti s prstom in narediti kaj konkretnega za izboljšanje življenjskih razmer. Vsak, kdor je kdaj delal karkoli v zvezi s tretjim svetom ve, kaj in kakšna je “pomoč”, ki jo razviti svet pošilja k njim. Slabo preizkušena zdravila, slabo preizkušena cepiva, hrana, ki ni zagotovo varna – pred kratkim je ena mamica (Slonček?) vsa zgrožena ugotovila, kakšna umazana vojna je za tem. Farmacija je mnogo mnogo hujša, vejetno si nihče od nas ne predstavlja, koliko umazanije je v njej.

Po vsem, kar sem prebrala in še berem, je zame utemeljeno cepljenje proti oslovskemu kašlju za dojenčke in majhne otroke, davici, HiB- ampak PO 10. mes, pa mogoče še klopni meningitis, ki bi bil mnogo bolj utemljeno obvezen, kot cepljenje proti ošpicam. In čisto nič drugega. Ošpice, mumps, rdečke so za otroke v tako dobrih življenjskih pogojih, kot so naši, čist normalne bolezni. Predvsem pa je človek potem res imun, ne pa kot po cepljenju, ko nikoli ne veš, koliko časa pravzaprav res drži. Eni pravijo 3, drugi pravijo 5 let. Nas so cepili proti ošpicam, pa sem jih ob epidemiji dobila. Mož tudi. Torej?!

Vire, ki jih navaja m., sem brala sama, večina jih je na internetu dostopnih. Iz teh virov sem našla še druge, med drugim se je našlo kar nekaj pogumnih Angležev in šlo raziskat upadanje obolevnosti za oslovskim kašljem pri cepljeni in necepljeni populaciji. Rezultati so milo rečeno presenetljivi. Švicarji so v 90{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} malignih tumorjev odkrili mutirane seve ošpic. Dokazni postopek je v teku.

Točka 2 mi je hudo dala misliti. Dve leti so (ZDA) delali primerjavo z dvema skupinama, v 1. so bili cepljeni (di-te-per), v 2. pa necepljeni trimesečniki. V prvi skupini je bilo v dveh letih preko 200 “nenadnih nepojasnenih smrti v zibelki”, v drugi en sam. Otroci iz prve skupine so obolevali 3 x pogosteje za nalezljivimi virusnimi obolenji kot otorci iz druge. itd itd. Literature je ogromno, je je pa malo prevedene, tako da rabiš kar solidno znanje angleščine, da se pretolčeš skoznjo.

V Evropi trenutno največ raziskujejo Skandivaci. Prav Finci so odkrili, da ima cepljene HiB pri trimesečnikih zelo malo učinka. Pri njih tečejo tudi obsežne raziskave povezav med cepljenji in alergijami.

Za svojega sina, drozg, bi želela, da ošpice, mumps, rdečke, norice, peto bolezen in druge, za odrasle nevarne bolezni, preboli kot otrok. Preboli. Zato ker samo prebolela bolezen da imunost, cepivo je ne. Dokazano. Da je mumps za otroka v 99{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} zoprna, ne pa nevarna bolezen, za odraslega moškega pa lahko pomeni neplodnsot za vse življenje, sploh če je predolgo ne odkrijejo, vem – k sreči!- iz tuje izkušnje.

Cepljenje – načeloma ja, AMPAK z zelo zelo veliko zadržki in niti slučajno ne na podolgem in na počez, kampanjsko, obvezno, brez možnosti soodločanja staršev.

[url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/u506550.png[/img][/url] [url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/p506563.png[/img][/url]

Torej ali so vaši sončki cepljeni ali ne?Mi smo se do zdaj redno cepili in je bilo vse OK.
Ne vem ali bi ga dala cepiti pri 15 mesecih proti ošpicam,….Ma,bomo videli.

Moj je cepljen proti tuberkulozi, pa 3 doze di-te-per, Hib, polio je prejel. OMR-ja nimam namena pustit cepit, pa hepatitisa tudi ne. O ponovitvi di-te-per-a bom pa tudi še krepko premislila, po eni strani skoraj da, po drugi pa…iskreno, trenutno ne vem.

[url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/u506550.png[/img][/url] [url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/p506563.png[/img][/url]

Baje bodo cepljenje novorojenčkov proti TBC s 01.01.2005 ukinili. Sem ravno zadnjič nekje zasledila.

pa se tole iz e- strani druatva svood…no comment

Dobičkonosni posli s cepivi v Sloveniji: Proizvajalci in uvozniki cepiv podkupujejo zdravnike s študijskimi potovanji v eksotične kraje
Ljubljana, 12. junij 2002 – Po revizijskem pregledu poslovanja državnega Inštituta za varovanje zdravja, ki ima po zakonu izključno pristojnost za uvoz, nabavo in razdeljevanje cepiv za vso državo, so prišle na dan finančne špekulacije in sumljivi posli odgovornih na inštitutu.

Inštitut je posel z uvozom cepiva predal zasebnemu podjetju Astera, ki je cepiva kupoval po nižjih cenah kot jih je Inštitut za varovanje zdravja prikazal Zavodu za zdravstveno zavarovanje. Neupravičeno pridobljen dobiček sta si razdelila inštitut in zasebno podjetje. Tako je inštitut samo v prvih treh mesecih 2002 oškodoval zdravstveno blagajno za 50 milijonov tolarjev. Pridobljeni dobiček je inštitut po doslej zbranih podatkih porabil za plače zaposlenih.

Revizija je pokazala, da so cepiva najbolj dobičkonosen posel Inštituta za varovanje zdravja. Vse razsežnosti finančnega škandala še niso povsem znane. Medtem ko ima inštitut izgubo, so zaposleni maja 2002 odšli na “službeno križarjenje” po Sredozemlju, stroške tega strokovnega turizma pa naj bi poravnal inštitut. Ko je novi direktor inštituta Andrej Marušič zavrnil plačilo stroškov križarjenja, jim je na pomoč priskočila Sekcija za preventivno medicino, ki jo vodi nekdanja direktorica inštituta Metka Macarol Hiti. Denar za stroške službenega križarjenja je namreč Sekciji za preventivno medicino velikodušno nakazala slovenska podružnica farmacevtske firme Baxter, pri kateri inštitut za varovanje zdravja med drugim kupuje tudi cepiva.

Več o tem: Kam so vbrizgali dobiček? (Delo, 12.6.2002)

Za tiste, ki slepo verjamete v dobronamernost medicine in farmacije:

Zgornji članek spada v isto skupino kot skrivne zarote naftnih lobijev. Ali katere druge močne industrije. Logično je, da se pojavljajo zlorabe tudi v zdravstvu, vendar ne pričakujte, da bodo zaradi zgoraj omenjenega članka ukinili farmacevtsko industrijo v ZDA. Daleč od tega.

Jasno in tega sploh ne pričakujem.

Farmacevtski biznis je ogromen, vzporednice pa itaq lahko potegnemo tako z naftnim, informacijskimi, živilskimi… itd… lobiji…

Po mojem mnenju so določena cepljenja obvezna, za določena pa bi lahko imeli starši možnost izbire (kot v večini Evropskih držav, kamor kao spadamo). To je vse.

Iz svojih izkušenj vam polagam na srce da otroka cepite za hepatitis B. Meni so ta virus odkrili v nosečnosti, potem pa se je začelo raziskovanje od koga je to prišlo, ugotovili so da je bila okužena tudi mami. okužili smo se pa preko že par let pokojne tete, ki pa je imela zlatenico. Živeli smo v istem gospodinjstvu in takrat o tem ni bilo govora, vsaka bolezen je bila tabu tema.
Tega ne privoščim nobenemu, še najmanj pa svojemu ali pa tujemu otroku. Če je otrok v šoli z majhno ranico in ima stik s še enim takim otrokom ki ima katerokoli prenosljivo bolezen, potem ko zboli vaš otrok je “butanje” z glavo, zakaj nisem pustil tega cepljenja, zaman.

Starši dobro premislite predno odklonite omenjeno cepivo, življenje je predragoceno, da bi se z njim igrali.

Lidija

Človek res ne ve več, kaj bi. Po eni strani so otroci danes res bistveno manj ogroženi kot nekoč, po drugi strani je pa ravno lani in letos cel kup otrok zbolelo za ošpicami, ampak zelo blago obliko. Če ne bi bili cepljeni…. Hepatitis B, če prav razumem, lahko dobimo tudi z navadno okuženo iglo, se pravi, tudi ko nam jemljejo kri, in ne če jemljemo mamila ali imamo spolne odnose z okuženim človekom. Sama sem imela dva sošolca, ki sta prebolela otr. paralizo, ni fletno.
Naj pa nihče ne dvomi v to, da je farmacija predvsem odličen posel, kjer se obračajo hudi denarji. Cepljenje je pač ena od vreč brez dna, pa recimo umetna oploditev – upam, da ne mislite, da gre tam samo za čisti altruistični vzgib pomagati neplodnim parom. Pa tudi navadni aspirin in lekadol sta ista finta – farmacija mora prodajati tako kot Mercator ali Interspar.

rada bi samo povedala, da je zelo lahko bit pameten, ko je populacija se vedno precepljena v 95{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} in je moznost, da otrok zboli res majhna…ce bo ta procent padal, sledijo epidemije, ki puscajo hude posledice (prizadetost, smrti…). OMR niso nujno neskodljive bolezni, saj lahko puscajo za sabo zelo hudo prizadetost; ce otroci niso precepljeni in hodijo bolani naokoli, se nosecnica lahko hitreje okuzi, ce pride z njimi v stik in prirojene bolezni so zelooooo hude!!! cepljenja so se uvedla iz nekega razloga-to je najboljsi nacin za preprecevanje sirjenja nalezljivih bolezni. ce se drzavi ne bi “splacalo” in bi bilo “ceneje” otroke ne cepit (v smislu, da jih tako malo zboli, da je to manjsi strosek kot cepljenje), bi se verjetno odlocili za to pot. medicina ni vedno tista slaba, njena prva lastnost je to, da skusa pomagat..skoda uniciti toliko spoznanj in tak napredek z neodgovornim ravnanjem. stranskih ucinkov je se vedno tako malo…svoje otroke bom definitivno cepila! se kdaj vprasate kaj se lahko zgodi, ko vzamete aspirin, oralno kontracepcijo, antibiotik…vsaka stvar ima stranske ucinke, predvsem ima pa glavni ucinek! razmislite!

p.s.
ne mores se okuzit z iglo pri odvzemu krvi, ker so te sterilne hepatitis B pa se prenasa z iglami, ki so okuzene s krvjo, ce niste opazili vse igle po uporabi zavrzejo

New Report

Close