Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Cepljenje – vprašanje za Skrbno

Cepljenje – vprašanje za Skrbno

Tema je že na prejšnji strani, kjer si pisala: ‘Točno se ve, da je cepljenje OMR lahko sprožilec avtizma. Točno se ve, na kakšen način je možno otroka pregledati, ali lahko do izbruha bolezni pride ali ne. So koga pregledali? Ne, ker preiskava stane, avtistični otrok pa stane samo starše, za stroko pa do zdaj še niti opredeljen ni bil. Ni ne invalid, ni ne otrok s posebnimi poptrebami, nima statusa, nič. Je pa močno zaznamovan za vse življenje, redki so , ki normalno živijo. In zdravniki vam bodo povedali, da OMR ni kriv za avtizem. Res je, ni kriv, ga pa sproži. Trditev je -med drugimi- dokazala beograjska zdravnica na lastnih sinovih.’

Zanima me, če morda veš (ti ali katera druga), kakšne so te preiskave glede izbruha avtizma po cepljenju OMR in če se jih da pri nas opraviti samoplačniško? In ali je kje kak članek o beograjski zdravnici? Zanima me tudi, kakšne so sankcije, če otroka ne daš cepiti proti OMR. Naš je alergičen na jajčni beljak in me zelo skrbijo posledice cepljenja

Moja hči je alergična na beljakovine živalskega izvora, zato cepljenja ne dovolim. Zaenkrat sankcije še ni bilo. V zadnji fazi greš na sodišče in plačaš kazen – mislim da je okoli 20t.
Ni malo, pa vendar zanemarljivo v primerjavi z otrokovim zdravjem in življenjem.

Poglej na strani od Svood (poišči v najdi.si ali podobnem iskalniku) tam imaš vse informacije, ki jih potrebuješ. Za dodatno pomoč so pa tudi po telefonu dosegljivi.

Ja, tole je to:

Andromea, pa v vrtcu oz. šoli res niso komplicirali??

Hvala, se mi ni dalo poiskat z eno roko…
Ne!!! na zdr. spričevalo je pisalo da ni cepljen(a), drugače b.p in spoosoben(na) za obisk Šole/vrtca.
Je pa odviosno na kater pediater naletiš, ker ene znajo poveadt, da necepljenemu pa ne bodo izdali špričevalo. To je protizakonito, so dolžni izdat spr. o zdravstvenemu stanju otroka, ne glede na okoliščine. in tudi, če magar piše, da je otrok bolan in neprimeren… izdati pa morejo!
Šoli ali vtrcu pa je v bistvu vseeno, imajo spričevalo in kaj drugega ne smejo zahtevat, ker potem bi šlo že za diskriminacijo!
Vsaj šlola ne sme odklanjati vpis otroka, razen, če ne bi bilo prostora!
Za vrtec pa ne vem tako natančno. V lj v glavnem ne komplicirajo, v kakšni vasi pa znajo…
Če rabiš še informacije, poklici na Svood, mogoče se pa slišimo:)
Mi je težko tipkat z eni roko…

Tudi jaz sem enoročna ;)))))))) Pa še mala nonstop brca v tipkovnico, ker se je zdaj zbudila. Te čisto razumem :)))))))))))

Se bom zagotovo še zanimala za tole!!!

(poglej si forum!)
(poglej si forum! – najdeš linke tudi za naprej)

Naslovi, odker lahko srfaš dalje in te vodijo do novih in novih raziskav. Zdravnica, ki je med drugimi (več zdravnikov po vsem svetu je dokazovalo povezavo) tudi sama dokazala povezavo med točno določenim genom in cepljenjem OMR (ali MMR) je Dr. Miljana Selaković, uraduje v Beogradu, Bulevar kralja Aleksanda 61, in je sama mati avtističnega otroka.

Članek, ki ga imam v arhivu, ti kopiram kar sem gor, en lep del arhiva je šel v franže po Žužijevi zaslugi, ampak z brskanjem se boš sama dokopala do njih. Mislim, da Kristianova mami na enem od forumov o avtistih razlaga podrobno o dr. Selakovićevi in njenih raziskavah.

“Avtizem pri otrocih povezan s cepivom proti ošpicam, mumpsu in rdečkam (MMR)

Utah, 2. september 2002 – Raziskovalci Univerze v Utahu ( ZDA) so potrdili, da obstaja povezava med cepivom proti ošpicam, mumpsu in rdečkam (MMR) in avtoimunskimi reakcijami, ki vplivajo na nastanek avtizma (psihol. definicija avtizma = bolezenska zaprtost vase; avtistični otroci zelo težko navežejo verbalne stike z okoljem ).

Raziskovalna skupina pod vodstvom dr. Vijendre Singha ( Utah State University ) je analizirala vzorce krvi 125 avtističnih otrok in 92 zdravih otrok brez razvojnih okvar. Ugotovili so, da imajo avtistični otroci signifikantno povečano stopnjo MMR protiteles v krvi. Del komponente cepiva, ki vsebuje virus ošpic, je pri 75 avtističnih otrocih povzročil neobičajen imunski odziv, do reakcij pa ni prišlo pri normalnih otrocih. Več kot 90{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} avtističnih vzorcev, ki so povzročili imunski odziv pri cepivu proti ošpicam, mumpsu in rdečkam, je bilo pozitivnih tudi na protitelesa, ki vplivajo na nastanek avtizma. V možganih ta protitelesa napadejo osnovne sestavine mielina. Mielin je snov iz maščob in beljakovine, ki oblikuje varovalno plast živčnih vlaken. Mielin daje značilen videz beli možganovini, deluje pa kot električni izolator živčnih vlaken in tako povečuje učinkovitost prevajanja živčnih dražljajev. Raziskovalci menijo, da je v raziskavi opisan avtoimunski odgovor povezan z vzroki za nastanek avtizma. Propadanje mielina se imenuje demielinizacija in je povezano z nastankom živčnih boleznih, med njimi tudi multiple skleroze.

Več o tem: Measles of MMR may cause autoimmunity in autism
Vijendra K. Singh: Autoimmunity and Neurological Disorders
Vijendra K. Singh: Autism, Autoimmunity and Immunotherapy
Raymond Gallup: Autism Autoimmunity Project:Autism and Autoimmunity”

Samo nekaj ti polagam na srce: kakorkoli se boš odločila, za ali proti cepljenju, glej, da bo to TVOJA in samo tvoja odločitev. Ne zato, ker se je tainta odločila za in ne zato, ker se tista odločila proti, pač pa zato, ker si se TI na osnovi razpoložljivih informacij in po svoji najboljši možni presoji tako odločila. Tako v primeru, da se kaj zgodi, ker otrok je ali pa ni cepljen, vso odgovornost nosiš samo sama in ne moreš in ne smeš nikogar drugega krivit, kot samo sebe. S tem sem si počasi prišla na jasno sama, da odločitve za to ne morem obešat nikomut drugemu, kot nama – staršema. Najina naloga je, zbrat čimveč informacij, jih pretehtat, premislit, poiskat strokovnjake, ki so sploh pripravljeni o tem govorit, se posvetovat in nato sprejet odločitev. Ne iz mode, ne iz nekih praznih principov, pač pa iz dokazov, raziskav, tudi iz lastnih izkušenj. Vedeti moraš eno: ČE – če bo šlo kaj narobe, naj bo zaradi cepljenja ali pa necepljenja, v obeh primerih boš ti oz. vidva kot starša nosila vse morebitne posledice. Samo ti in otrokov oče, pa nihče drug. Odločitev je vse prej kot lahka, vem. Stala me je ogromno časa, ogromno branja, tehtanja, neprespanih noči, brskanja po internetu, branja raziskav, ki jih niti pol nisem razumela, primerjanja, iskanja strokovne pomoči in najbolj osnovnega medicinskega znanja, vrtanja na področje, kjer si takoj označen za laika in kot tak izločen….še in še. Verjetno mi brez nesebične pomoči sošolke, ki je iz med. stroke nikoli niti polovico vsega ne bi uspelo razumet in preštudirat. Danes odločitev stoji in je zares moja oz. najina z vsemi posledicami. Če bo karkoli kdajkoli narobe, je krivda samo najina.

Skr bna, velikokrat sem se že vprašala, ali obstaja mogoče delček verjetnosti, da je moja multipla skleroza povezana s kakšnim cepljenjem… Kolikor se moja mami spomni, sem imela zelo hudo reakcijo 🙁

Uh, špelin@, na to področje se pa ne upam spuščati, vem veliko veliko premalo. Če greš brat razlage avtizma, prideš do mielinskih ovojnic, za katere mislim, da so problem tudi pri MS. Tudi pri avtozmu gre za moteno prenašanje dražljajev zaradi razkrajanja teh ovojnic. Še precej bolezni je, ki izvirajo iz poškodb m. ovojnic – vedno več. Zakaj?

Čisto kmečko gledano – skupni imenovalec bi torej lahko bil, ampak to je čista špekulacija in ugibanje…

Veš, ravno to je problem: ker lahko le špekuliramo in ugibamo, ne moremo pa skoraj ničesar konkretno dokazati. Mogoče bo čez leta zaradi teh cepljenj cel bum – kot se je v zgodovini že dogajalo, npr. v primeru dajanja škodljivih zdravil nosečnicam,…

Mimogrede: sama sem kljub cepljenju kasirala in prebolela mumps.

Pošteno povedano: mene je ob teh cepljenjih strah. Vsakokrat bolj.

Če bom kdaj rabila kakšen nasvet, se bom za orientacijo obrnila nate – če smem, seveda.

Lep pozdravček :)))

Smeš, seveda smeš :)) samo a veš, jaz si upam odločat samo za svojega otroka, pa še ob tem me je zelo strah. Vsakič, ko berem kako raziskavo in se prebijam skozenj, preklinjam svoje luknje v tovrstnem znanju. Kolikor lahko in znam, ti pa seveda rade volje pomagam.

O tem, kaj vse ljudje prebolijo kljub cepljenjem, rajši ne bi :(( In koliko zapletov je, ravno zato, ker so cepljeni, tudi ne.

Skrbna, najlepša hvala za izčrpen odgovor.

Še dvoje, oprosti: kolikor mi je do sedaj znanega, preiskav pri nas sploh ni mogoče opraviti, ker pravno-formalno avtizma ni :o. Avtizma ne zdravijo, ga pa po novem vsaj diagnosticirajo in skušajo delat vsaj na nekaterih področjih – saj več boš razbrala na njihovih spletnih straneh.

Sankcije so zelo različne, dokazane alergije tolerirajo, veliko pa je odvisno od vsakega posameznega pediatra. Mi smo prej imeli pediatrinjo, pri kateri je bilo važno samo, da je bil otrok cepljen, tudi če je čez dve uri zaradi tega umrl, ni bistveno. Zdaj je situacijo veliko boljša. Do sedaj smo dobili tri pozive še pri bivši pediatrinji in vsakič j ebil – k sreči! – ravno toliko prehlajen, da smo zvozili. brez. Po ne vem kolikih pozivih – menda 3- dobiš vabilo na sodišče, kjer se moraš zagovarjat, sledi plačilo kazni, poziv k ponovnemu cepljenju, na katerega se pritožiš itd itd itd Toliko so mi povedali na svood-u, izkušnje z lastne kože pa še nimam, sem pa nanjo pripravljena.

Zdaj pa res mislim, da je vse 🙂

[url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/u506550.png[/img][/url] [url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/p506563.png[/img][/url]

New Report

Close