Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Cepljenje – vrstni red

Cepljenje – vrstni red

Pozdravljeni.

Morda kdo ve kaj več po kakšnem ključu izbirajo interesente za cepljenje. Danes, 18.5. so je bil cepljen dobršen del študentov, vsi z Astrazeneco. Nakateri starejši(48let), prijavljeni istočasno, kot danes cepljeni študenti, pa še niso bili na vrsti? Ima kdo kaj več informacij o zalogah cepiv, koliko cepiv AZ se zavrne in podobno?

Prosim vzdžite se komentarjev: Ne bom se cepil, cepijo samo Janševi opranci ipd.

Nimam pojma, kakšen je vrstni red. So pa danes oblastniki izjavili, da bodo čakalni seznami v roku 10 dni izpraznjeni. Kmalu boš na vrsti.

Pri nas je kaos, v ZD ne znajo sestaviti pet različnih list in poklicati tiste, ki so zaineresirani za cepljene. Pri nas so govorili, da ni interesentov za astro, pa v bistvu niso klicali tistih, ki bi se, pa smo spadali v omejitve.

Po domače- nihče ne ve zakaj se gre. Zato trenutno deluje sistem pokliči v zd in se dogovori za cepljenje.

Vse je odvisno od občine oz. od ZD pod katerega spadaš. 48-letnik bi moral poklicati svojega dr. in preveriti če je sploh na seznamu.

Zdaj gre po vrsti. Tako, kot si se prijavil na Zvem.   In kdor se prijavi, je v roku dveh tednov na vrsti.   Na Gospodarcu cepijo, kot po tekocem traku.

Prosim vzdžite se komentarjev: Ne bom se cepil, cepijo samo Janševi opranci ipd.

***

Zakaj bedaki sploh komentirate!

Moj mož se je prijavil in bil v petih dneh na vrsti. Mislim, da je ovc za cepljenje itak premalo in me čudi, da še nisi prišel na vrsto. Žal je moj mož zaradi vize v noro državo potreboval cepljenje. Sicer sva oba proti.

Ne glede na seznam vpisanih pi vrstnem redu (Zvem) imajo se vseeno prednost starejsi nad 60 let. Jaz sem se prijavila prvi dan, ko so zagnali zvem aplikacijo, tast, tasca, soseda (vsi nad 70 let) pa so se prijavili pred 2 dnevoma. Vsi trije se gredo jutri ze cepit, mene pa se niso obvestili.

prednostno so cepili tudi maturante.

V Lj cepijo mlajse z AZ, starejse od 46 pa z Moderno ali Fajzerjem. Zaradi tega eni mlajsi pridejo prej na vrsto, ker je mr cepiv manj. Ce si ze dolgo prijavljen, bos zelo verjetno kmalu klican.

 

 

No, to ni res, v Ljubljani še vedno ne vedo kdo pije in kdo plača. Kako ko stigne! Moji otroci od 26 do 40 let so bili cepljeni v zadnjih 14 dneh, pa noben z AZ.

Reda nobenega. Cepljena včeraj z Janssen cepivom, 39 let. Mlajši od mene in kasneje prijavljeni bili cepljeni teden prej.

V Lj. je katastrofa. Moja mama nad 60, kronična bolnica, še ni bila na vrsti, midva z mojim tudi še ne pa sva se 1. dan prijavila na Zvem.

Je pa res, da smo pri svojem osebnem zdravniku vsi zavrnili vektorska cepiva.

Samo še vedno,  da je cepljen zdrav 20.letnik, nekateri starejši pa še ne je sramota za Sloveniji. Sploh ne vem zakaj tako komplicirajo s temi cepilnimi mesti – 1 seznam, tam kjer se odpre mesto, tja greš. Kot da bi bil problem se it cepit npr. v Celje…. Ne pa da so v Kočevju vsi cepljeni, v Lj. bomo pa do jeseni čakali, če bo šlo tako naprej.

Zakaj si pa proti vektorskim cepivom? Saj je postopek zelo podoben RNK cepivom. Genski zapis kovida vstavijo v za človeka nenevaren virus, naprej se pa odvija kot pri RNK cepivih, kjer ravno tako vbrizgajo v telo delček genskega zapisa kovida. Pri vektorskih cepivih je učinek cepiva dokazano močnejši in trajnejši kot pri RNK cepivih, saj bolje stimulirajo imunski sistem. Zato pa niso ravno primerni za tiste, ki so kovid že preboleli in imajo protitelesa, ker lahko pride do imunskega odziva na vektor (nenevaren virus) namesto na antigen, zato je lahko zaščita neučinkovita. Za vse tiste, ki še niso preboleli kovida, je pa vektorsko cepivo idealno. Posebej Janssen (bivši Johnson&Johnson), kjer rabiš samo en odmerek, stranski učinki pa so blagi.

Na Obali poteka cepljenje zelo dobro, bila na vrsti prejšnji teden, prijavila sem se na Zvem en teden prej. Pod 50 let.

Sem iz celja…stara skoraj 50.prijavljena že skoraj 2 meseca pri svojem zdravniku…ni mi jasno- kar naprej govorijo,da ni iteresentov za cepljenje,mene pa ne pokličejo…ocitno ne cepijo po vrstnem redu,ampak po vezah.

Bibi, če si izmišljuješ s čim bi rad bil cepljen, potem pač čakaj. Sori, če bi hoteli Astro, bi bili že cepljeni. Niso krivi drugi. Tvoja mama bi bila že davno cepljena če bi sprejela Astro. In zato, ker bi vi radi nekaj drugega, naj vsi ostali čakajo?!? Egoizem brez primere! Pravilno je, da pocepijo vse, ki se želijo in ne komplicirajo pri vrsti cepiva.

Ne vem sicer, kako je zdaj s tem novim sistemom, ampak tam kjer ga še ne uporabljajo (Ljubljana), te mora nujno potrditi osebni zdravnik. torej, če ste že dolgo prijavljeni in še niste na vrsti, je skoraj sigurno, da vas je zdravnik izpustil in morate klicat v ordinacijo in težiti naj vas potrdijo.

New Report

Close