Naslovnica Forum Politični čvek Češki predsednik : Vse kaže , da za Slovensko blokado stojijo močnejše članice EU !!!

Češki predsednik : Vse kaže , da za Slovensko blokado stojijo močnejše članice EU !!!

Novica je bila danes na , teletextu HTV in to zgolj okoli 2 uri , potem je zginila in je nikjer več ne najdem !!!

Na tiskovni konferenci zaradi prevzema vodenja EU z 1.1.09 , so Češkega predsednika zbrani novinarji vprašali o najnovejšem dogajanju , ko je Slovenija blokirala Hrvaško .
Zbranim novinarjem je povedal , da vse kaže , da so nekatere članice EU nagnjene bolj k temu , da bi države južnega balkana sprejeli v paketu , in da je Slovenija neke vrste vzvod k temu uresničenju , saj kakor je rekel , je ta pobuda prišla takoj po Slovenski blokadi , in naj bi se člani EU komisij sestali sredi januarja 09 v Beogradu z eno temo pogovorov , sprejem članic južnega balkana v EU .

Moje mnenje : glede na to , da se noben sestanek članic EU ne skliče na hitro , saj je vse planirano nekaj mesecev vnaprej , bi se kar strinjal , da smo nekomu ali več njim naredili uslugo z blokado Hrvaške .
Ker nekaj je zanimivo , nihče razen Avstrije ( največji partner Hr. ) ni obsodil ali kako drugače obtožil Slovenijo za nastalo situacijo , in Češki predsednik , ki je še nedavno govoril , da bo Češka posredovala v tem sporu v času svojega predsedovanja je takoj po blokadi izjavil , da se v ta spor Češka ne bo vmešavala .
Jebem ti politiko !!!!!

Tud meni se je že prej dozdevalo, da blokada ni posledica neurejene meje ampak da so zadaj kakšni drugi vzroki.
Je pa neurejena meja vedno priročen izgovor za vse, kar se tiče Hrvaške.

Pa tudi mislim, da nedoločena meja samo koristi politikom na obeh strani, koliko jih že 18 let vleče na ta račun plačo, da bi rešili ta problem?

za vsakim dejanjem stojijo zadaj mnogo drugačnejše stvari naprimer v poročilih v usa je en neznanec ustrelil drugega c resnici pa je lahko en vladni agnet agent počil drugega ker se je zmotil ali iz tretjega vzroka

verjetno bi bilo to pametno in primerno in vsi na balkanu vključno z nami, naj že rešijo vse te medsebojne zdrahe.
verjetno imajo hrvati na vsakih 20 km slične probleme z bosanci, srbi in črnogorci, nas pa njihovi politiki podjebava*o s svojo veličino.
slovenija mora imeti izhod na odprto morje in tu ni kaj razmišljati. hrvaška mora dati temu politično soglasje, tako kot so ji politične odločitve dale istro in meje po njej.
gospodu pravniku Rudolfu, pa lahko zagotovim štajerski klobuk z zataknjenim fazanjim peresom, da se sprehodi po istri in zagrebu. klobuk pa ga naj spominja na njegove pohorske prednike in ne istro.

poslovno se nima smisla vezati na hrvate, po mojih izkušnjah pa je mnogo, mnogo, mnogo lažje in prijetneje sodelovati z ostalimi bivšimi jugosi in ne hrvati.

vsi bivši jugosi vključno z nami imamo z gledišč večjih evropskih sil in stvarnosti (D, F, GB) eno vsrano politično moč in nam neki kao narodni ponos, ki v reali jebe standard lastnega naraoda, preprečuje logične rešitve problemov, tu mislim mej, bančnih dolgov, medsebojnih odnosov, trgovanja, sodelovanja, turizma….jebeš takšen balkanski ponos, ko si sereš v svojo skledo, dobiček pa ima tretji (A, I)

“Vsem je znano, da je bilo predsedovanje Slovenije le igra, ki so jo zrežirale velike države, kot sta Francija in Nemčija,“ je kot častni gost na večerji za veleposlanike EU povedal češki predsednik Vaclav Klaus. Izjava je sprožila burne odzive članic EU.

Mislim da je Klausa potrebno jemati precej z rezervo, tudi zgornja izjava sodi med njegove cvetke.

Mogoče se pa Čehi čutijo ogrožene, ker je Slovenija še vedno najuspešnejša od novih članic EU.

Mojcka :
Na tej večerji je rekel , da je vodenje EU iz strani malih držav kot je Slovenija in Češka zgolj igra velikih , ker male države nimajo nobenega vpliva na EU politiko saj to krojijo veliki štirje ( It. Ang. Nem. Fra.) ostali so zgolj statisti .
Te štirje so finančno , gospodarsko in politično tako močni , da lahko vsako državo prisilijo , da sprejema odločitve po njihovi direktivi .

V danajšnem svetu je vse iluzija,na primer da imaš priložnosti, ampak do teh priložnostih lahko prideš le, če imaš kapital ali poznanstva, ponovadi ne eno ne drugo ne izključujeta drug drugega.
Sicer pa ne vidim pretirane želje EU pri vtikanju v “balkanske” zadeve.

balkan je ološ

Prične pa takoj za Spielfeldom, v Šentilju.

glede na to da je država v razslulu se strinjam

država smo mi (smo nezamenljivi), državljani komunističnega razsula,
vse to pa si kažemo z medsebojnimi odnosi recimo jih samo nekaj:
– prometu
– odnosi delodajalec-zaposleni
– odnos do dela in tehnologije
– odnos do izbire poklica
– odnos do potrošništva
– politike
.
.
.
.